MWC 2024: η Google τροποποιεί τη διαχείριση των ειδοποιήσεων στο Wear OS για μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας

by Zikou Stella

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεών της με αφορμή το Moblile World Conference 2024, η Google είχε ορισμένες ανακοινώσεις που ενδιαφέρουν όσους χρησιμοποιούν συσκευές με Wear OS. Η κυριότερη έχει να κάνει με ένα update στο λειτουργικό σύστημα, μέσω του οποίου θα βελτιωθεί η διαχείριση των ειδοποιήσεων και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρίας. Ακόμα, τα ρολόγια που βασίζουν τη λειτουργία τους στο Wear OS θα μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες για μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς μέσω του Google Maps και passes για το Google Wallet.

Από το 2018, τα ρολόγια με Wear OS έχουν έναν επεξεργαστή εφαρμογών (AP), για τη διαχείριση εργασιών που απαιτούν μεγάλο ποσοστό ισχύος και έναν συνεπεξεργαστή (MCU) που λειτουργεί με χαμηλότερη ισχύ, για παρακολούθηση δεδομένων όπως η μέτρηση των βημάτων του χρήστη. Με το update που προαναφέρθηκε τα smartwatches θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη διαχείριση των ειδοποιήσεων στον συνεπεξεργαστή. Σε αυτές περιλαμβάνεται η ανάγνωση και η διαγραφή των ειδοποιήσεων, όπως επίσης και η αποστολή σύντομων απαντήσεων.

 

 

Η αλλαγή έγινε ειδικά για το OnePlus Watch 2, όμως ο Bjorn Kilburn, αντιπρόεδρος του τμήματος Wear OS της Google, τονίζει ότι στο εξής θα μπορεί να υιοθετηθεί και από άλλες εταιρείες.

“Το OnePlus Watch 2 είναι η πρώτη συσκευή με Wear OS που υιοθετεί το υβριδικό interface για γεφύρωση των ειδοποιήσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να τις βλέπουν και να τις διαγράφουν μέσω του MCU, δίχως να απασχολούν το AP. Αυτό επιτρέπει στο υψηλών δυνατοτήτων και επιδόσεων AP να παραμένει ανενεργό, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας”, είπε ο Kilburn.

 

Η μπαταρία του OnePlus Watch 2 θα παρέχει αυτονομία 100 ωρών με μία φόρτιση.

Μπορείς να δεις ακόμη