Μυστικά για Ρομαντικό Φωτισμό, Μουσική και Διακόσμηση για τη Βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου

by Manos Kavvalos

Με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να πλησιάζει, ήρθε η στιγμή να μεταμορφώσεις τον χώρο σου σε έναν παράδεισο ρομαντισμού για να περάσεις με το ταίρι σου την πιο ερωτική βραδιά του χρόνου. Ο φωτισμός, η μουσική και η διακόσμηση παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη μαγική βραδιά. Έλα λοιπόν, να ανακαλύψουμε μαζί μερικά μυστικά για να δημιουργήσεις το πιο ρομαντικό σκηνικό.

 

Φωτισμός

Ο φωτισμός διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Φαντάσου ένα σκηνικό με χαμηλό φωτισμό μέσα στο οποίο πρωταγωνιστές θα είσαι εσύ και το ταίρι σου, με τίποτα να μην μπορεί  να αποσπάσει την προσοχή σας. Ξεχνάμε τα δυνατά φώτα και υιοθετούμε μια πιο απαλή, θερμή λάμψη. Τα πορτατίφ και τα αρωματικά κεριά δημιουργούν μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης. Αν προτιμάς τις πιο παραδοσιακές λύσεις τοποθέτησε αρωματικά κεριά σε διάφορα σημεία του δωματίου, δημιουργώντας έναν απαλό φωτισμό που θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο μαγικό και ονειρεμένο. Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πιο σύγχρονο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της συγκεκριμένης βραδιάς, επίλεξε τον έξυπνο φωτισμό. Δημιούργησε ρομαντική ατμόσφαιρα με το πάτημα ενός κουμπιού χρησιμοποιώντας την έξυπνη μπάρα Philips Hue Play Light. Επίλεξε, από το smartphone ή το tablet σου μέσω του Philips Hue app, ανάμεσα σε 16 εκατομμύρια χρώματα και 50.000 αποχρώσεις για να δημιουργήσεις ξεχωριστές στιγμές που θα μετατραπούν σε όμορφες αναμνήσεις. Αν θέλεις να εξατομικεύσεις πλήρως τον φωτισμό της βραδιάς μπορείς να επιλέξεις φωτισμό Twinkly για να έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόσεις τα φώτα σε όποιο χώρο θέλεις. Ανάλογα με το είδος που θα επιλέξεις (ταινία, squares ή συνδυασμό τους) θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις όποιους σχηματισμούς θέλεις εσύ. Με το app της Twinkly είναι εύκολο να διαλέξεις χρωματισμούς και μοτίβα, δημιουργώντας μοναδικούς συνδυασμούς, σταθερούς ή κινούμενους. Ακόμα, χάρη στο Twinkly Music Dongle, έναν εξαιρετικά ακριβή ανιχνευτή BPM, μετατρέπεται η μουσική της επιλογής σου σε ένα συγχρονισμένο σόου φωτός. Κάνε το εικόνα: Εσύ, το ταίρι σου, το αγαπημένο σας τραγούδι και απαλά φώτα να χορεύουν ρυθμικά γύρω σας …

Μουσική

Η μουσική είναι το κλειδί για τη δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας. Μια λίστα τραγουδιών με ρομαντικές μελωδίες και απαλούς ρυθμούς είναι ιδανική. Επίλεξε τραγούδια που ενισχύουν το συναίσθημα της αγάπης και της τρυφερότητας, αλλά και κομμάτια που έχουν ιδιαίτερη σημασία για σένα και το ταίρι σου. Για να απολαύσετε στο έπακρο τη μουσική, σε όποιο σημείο του σπιτιού και αν βρεθείτε, ο ήχος επιβάλλεται να είναι κρυστάλλινος και αυτό μπορείς να το πετύχεις με ποιοτικά φορητά ηχεία Bluetooth. O μοντέρνος σχεδιασμός τους, η ευελιξία και οι εξαιρετικές τους επιδόσεις αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για κάθε χώρο, ενώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες μοντέλα για κάθε γούστο και ανάγκη.

Διακόσμηση

Η διακόσμηση πρέπει να είναι απλή και κομψή. Χρησιμοποίησε λουλούδια, όπως τριαντάφυλλα, για να προσθέσεις φυσική ομορφιά και άρωμα στον χώρο. Στρώσε το τραπέζι με ένα λευκό τραπεζομάντηλο, τοποθέτησε κομψά πιάτα και μαχαιροπίρουνα και πρόσθεσε ένα όμορφο στοιχείο, όπως ένα κηροπήγιο ή μια σύνθεση λουλουδιών.  Σέρβιρε το φαγητό διακοσμημένο με κάποιο σχέδιο σχετικό με την ημέρα, όπως λαχανικά κομμένα σε σχήμα τριαντάφυλλου ή ρύζι φορμαρισμένο σε τσέρκι με σχήμα καρδιάς.

Σκέψου την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως μια ευκαιρία να εκφράσεις την αγάπη σου μέσα από τις λεπτομέρειες. Ο συνδυασμός του ιδανικού φωτισμού, της μουσικής και της διακόσμησης δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που όχι μόνο θα εντυπωσιάσει και θα συγκινήσει αλλά θα παραμείνει αξέχαστη. Με αυτά τα μυστικά, η βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου θα μετατραπεί σε μια ονειρική εμπειρία, γεμάτη αγάπη και ρομαντισμό.

Μπορείς να δεις ακόμη