Εύκολη μους σοκολάτας στο ποτήρι

by Zikou Stella

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


Το φτιάχνουμε σε 3 μόλις υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, αν και τρώγεται σε λιγότερο…

 

Υλικά 4 ποτήρια μικρά

  • 200 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι ή κονιάκ ή λικέρ καφέ

 

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο ξύσμα σοκολάτας

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα 200 γρ. της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.
  2. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  3. Βάζουμε τα υπόλοιπα 150 γρ. της κρέμας γάλακτος σε μπρίκι να πάρουν βράση και περιχύνουμε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ.
  4. Μετά από λίγο ανακατεύουμε με ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, ενσωματώνοντας και το ποτό της επιλογής μας και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  5. Τότε ανακατεύουμε μέσα τη σαντιγί και μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή.
  6. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα σοκολάτας.

 

Μπορείς να δεις ακόμη