Ο καιρός αλλάζει και το καθάρισμα των χαλιών γίνεται παιχνιδάκι

by Zikou Stella

Ο χειμώνας βρίσκεται ήδη στο κατώφλι σου και το ιδανικό καταφύγιο για τις κρύες νύχτες είναι το σπίτι σου. Είναι το ησυχαστήριο σου και το μέρος όπου θα περάσεις τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Η όμορφη ατμόσφαιρα και η ωραία διακόσμηση συνθέτουν έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά και θαλπωρή.

Τα χαλιά ή οι μοκέτες, άκρως απαραίτητα για το πάτωμα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, προσδίδουν μία cozy ατμόσφαιρα και πολλές φορές σου δημιουργούν την ανάγκη να καθίσεις ή να ξαπλώσεις πάνω τους, ξεχνώντας ακόμα και τους αναπαυτικούς καναπέδες.

Πάνω τους όμως φωλιάζουν σκόνη, μικροοργανισμοί, λεκέδες, ακόμη και τρίχες από το αγαπημένο σου κατοικίδιο. Μην χαλάς τη διάθεσή σου, τα περισσότερα προβλήματα λύνονται πιο εύκολα από όσο νομίζεις. Το καθάρισμα των χαλιών γίνεται παιχνιδάκι και δεν χρειάζεται να ανησυχείς ούτε να σου γίνει έμμονη ιδέα κάθε φορά που το μάτι σου πέφτει πάνω σε κάποιο λεκέ. Όλα εξαφανίζονται και μάλιστα χωρίς κόπο.

Υπάρχουν ηλεκτρικές σκούπες, με κάδο ή σακούλα, σκούπες stick που παρέχουν την απόλυτη ευελιξία, μικρά σκουπάκια χειρός ώστε να καθαρίζεις αμέσως τις επιφάνειες, αλλά και ρομποτικές σκούπες που κάνουν όλη τη δουλειά για σένα.

 

 

Η Karcher SE 5100 είναι μία ενδεδειγμένη λύση ως καθαριστής χαλιών, με ισχύ 1400 Watt, που απορροφά και υγρά, με χωρητικότητα κάδου 4 lt και ειδικό ρύγχος για τέλειο καθάρισμα των χαλιών.

 

Μία οικονομική λύση που είναι ιδανική και για το γραφείο, το σπίτι ή την επιχείρησή σου είναι η Fieldmann FDU 201432-E. Η σκούπα 1400 Watt ενδείκνυται για υγρό και στεγνό καθαρισμό και είναι εξοπλισμένη με ένα βαμβακερό φίλτρο στερεών ινών, ικανό να εγκλωβίσει και τα πιο μικρά σωματίδια σκόνης. Το μεταλλικό δοχείο τριάντα λίτρων είναι εφοδιασμένο με ρόδες για τον ευκολότερο χειρισμό της. Η ηλεκτρική σκούπα είναι εξοπλισμένη με ένα πλαστικό εύκαμπτο σωλήνα 2.5 m και διάφορα αξεσουάρ εξασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση όταν καθαρίζεις.

Η Karcher SE 3-18 καθαρίζει τις υφασμάτινες επιφάνειες σχολαστικά και χωρίς υπολείμματα. Χάρη στη συμπαγή σχεδίαση, η συσκευή δεν είναι μόνο εύχρηστη, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί όταν δεν υπάρχει πρίζα κοντά, λόγω της μπαταρίας 18 V Kärcher Battery Power. Αυτό επιτρέπει τον καθαρισμό των χαλιών ή άλλων υφασμάτινων επιφανειών σε μόλις 12 έως 24 λεπτά.

 

Η Philips FC9741/09 PowerPro είναι ο Expert που χρειάζεσαι. Η ηλεκτρική σκούπα της Philips δεν φέρει σακούλα αλλά κάδο συλλογής και έχει μεγάλη ισχύ αναρρόφησης. Με την τεχνολογία PowerCyclone 8 και το ακροφύσιο TriActive + με 3 βελτιστοποιημένες διαδικασίες καθαρισμού σε μία συσκευή,  προσφέρει εξαιρετικό καθαρισμό χωρίς κόπο. Και επειδή πάντα πρέπει να έχεις στον νου σου και την κατανάλωση ενέργειας, η σκούπα Philips έχει ενεργειακή κλάση Α, πολύ καλή απόδοση στον καθαρισμό των χαλιών και άριστη απόδοση στο σκληρό δάπεδο. Η ισχύς της είναι 900 Watt.

 

 

Η Hoover HP718HC 011 H-Power 700 Ηλεκτρική Σκούπα φέρει σύστημα αυτοκαθαρισμού κάδου. Παράλληλα διαθέτει και κιτ καθαρισμού αυτοκινήτου οπότε συμφέρει και για άλλες δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Η χωρητικότητά της είναι 2 λίτρα, δεν κάνει πολύ θόρυβο και η απορρόφηση στερεών υλικών είναι πολύ καλή.

 

Η ηλεκτρική σκούπα Bosch BGL8SIL6 Prosilence ισχύος 800W διαθέτει λειτουργία Automatic Power Control για κορυφαία απόδοση καθαρισμού σε κάθε τύπο επιφάνειας και σύστημα SilenceSound για εξαιρετικά χαμηλή ένταση θορύβου. Περιλαμβάνει πλενόμενο φίλτρο HEPA υψηλής υγιεινής, ήσυχο πέλμα SilentClean Premium με μεταλλική πλάκα και εναλλασσόμενο τμήμα για σκληρά δάπεδα, 3 σε 1 εξαρτήματα, ακροφύσιο για ταπετσαρίες, βουρτσάκι για έπιπλα και μακρύ σωλήνα για τα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Αποτελεί μία safe επιλογή για όλα τα νοικοκυριά.

Για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και πέρασμα ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του σπιτιού, επίλεξε την επαναφορτιζόμενη Bosch BCS712XXL Unlimited 7 Σκούπα Stick. Καθάρισε με τη μέγιστη απόδοση και την απεριόριστη ευελιξία της επαναφορτιζόμενης σκούπας stick χάρη στον δυνατό κινητήρα TurboSpin Motor με περισσότερο από 99,9% αναρρόφηση σκόνης. Χρησιμοποίησε τον σπαστό βραχίονα για να καθαρίζεις το χαλί κάτω από τα έπιπλα με ευκολία.

 

Το Rowenta σκουπάκι χειρός 7.4V διαθέτει μικρή βούρτσα για απαλό καθάρισμα των ευαίσθητων σημείων και ένα προσεγμένο ρύγχος για γωνίες, για απεριόριστο καθάρισμα όλων των δύσκολων περιοχών. Επιπλέον, διαθέτει λυχνία φόρτισης LED για να σε προειδοποιεί όταν χρειάζεται φόρτιση και έχει 2 τρόπους αδειάσματος για απόλυτη υγιεινή. Αποτελεί μία φορητή, γρήγορη, λύση ώστε να εξαλείφεις αμέσως την παραμικρή βρομιά από το χαλί σου.

Αν χρειάζεσαι έναν αξιόπιστο βοηθό στο καθάρισμα των χαλιών και του δαπέδου, τότε θα πρέπει να σκεφτείς και την επιλογή της ηλεκτρικής σκούπας ρομπότ.

 

Η iRobot Roomba i5 είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δαπέδων και χαλιών, κατάλληλη για τρίχες κατοικιδίων, σύστημα κατά του μπλεξίματος, σύστημα κατά του σφηνώματος κάτω από έπιπλα, αισθητήρες κατά της πρόσκρουσης και της πτώσης από σκάλες. Την συνδέεις στο WiFi του σπιτιού σου, την ενεργοποιείς και αυτή κάνει όλη τη δουλειά για σένα. Κάνε άλλες εργασίες στο σπίτι ή και εκτός και απλά τσέκαρε την μέσω του App.

 

 

 

Aν βαριέσαι το καθημερινό καθάρισμα ή οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο εντατικοί ώστε να σε εξαντλούν από ενέργεια, η ρομποτική σκούπα Rohnson Mamba Robot Rm-01 θα σε ξεκουράσει. Ιδανική για όλους τους τύπους δαπέδων και χαλιών, διαθέτει ψηφιακό μοτέρ ιαπωνικής προέλευσης (NIDEC BLDC), τελευταίας τεχνολογίας laser (Lidar) με τεχνολογία LDS, 28 αισθητήρες υψηλής ακρίβειας, υγιεινό σκούπισμα με HEPA 14 και αποστείρωση UV-C.

Το καθάρισμα των χαλιών δεν είναι πλέον δύσκολη υπόθεση. Γίνεται παιχνιδάκι. Απόλαυσε όμορφες στιγμές στο σπίτι, σε ένα ωραίο, καθαρό και υγιεινό περιβάλλον. Επίλεξε τους πιο αξιόπιστους καθαριστές χαλιών και τις ηλεκτρικές σκούπες για το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό καθάρισμα.

Δες στην σελίδα kotsovolos.gr όλες τις ηλεκτρικές σκούπες μέσα από μια μεγάλη γκάμα και ετοιμάσου να ξενοιάσεις όλον τον χειμώνα.

Μπορείς να δεις ακόμη