Οδηγός αγοράς κλιματιστικού: Το ιδανικό… για εσένα!

by K-Admin

Ο κλιματισμός στο σπίτι, στο εξοχικό ή στο χώρο εργασίας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος τόσο στις σύγχρονες πόλεις, ειδικά σε περιοχές που ο υδράργυρος ανεβαίνει επικίνδυνα το καλοκαίρι, όσο και στην επαρχία. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να σε βοηθήσουμε να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον χώρο σου.

Για να γίνει η σωστή επιλογή του κλιματιστικού, θα πρέπει να πρώτα να κατανοήσεις τις ανάγκες του χώρου που θέλεις να καλύψεις, τι θέλεις να πετύχεις και τι θα επηρεάσει την απόδοση ενός κλιματιστικού, αρνητικά ή θετικά, έτσι ώστε να επιλέξεις το κατάλληλο σε απόδοση και ισχύ προϊόν, άρα να επιτύχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς σπατάλη χρημάτων.
Με λίγα λόγια, να βρεις το κατάλληλο κλιματιστικό… για εσένα.

 

Υπολογισμός των BTU

btuΕπειδή όλα τα κλιματιστικά δεν κάνουν για όλους τους χώρους, δημιουργήσαμε έναν υπολογιστή BTU που καταγράφει τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη πριν κάνεις την αγορά σου.

Συμπλήρωσε τα πεδία του και μάθε στο λεπτό τα BTU που καλύπτουν το χώρο σου. Χρησιμοποίησε το αποτέλεσμα ως οδηγό και θυμήσου ότι για να απολαμβάνεις μέγιστη αποδοτικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας θα πρέπει η αγορά του κλιματιστικού να είναι στα συγκεκριμένα BTU ή σε μεγαλύτερα.

Ο υπολογιστής των BTU είναι διαθέσιμος εδώ.

 

 

 

 

 

 

 Τι είναι Inverter;

Τα παλιά κλιματιστικά μηχανήματα ανήκουν στις πλέον ενεργοβόρες οικιακές συσκευές αλλά και στις πιο θορυβώδεις. Τα κλιματιστικά inverter αντίθετα είναι αθόρυβα, με μικρότερα κόστη λειτουργίας και λιγότερες βλάβες!
Τα κλιματιστικά inverter, έχουν την ικανότητα να μεταβάλλουν τον αριθμό των στροφών του μοτέρ τους ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σου. Στην αρχή αποδίδουν τα μέγιστα και μετά ρίχνουν τους ρυθμούς, ίσα – ίσα για τη συντήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας. Αυτή η μέθοδος έχει αποδειχτεί πως είναι πολύ πιο οικονομική από την απότομη εκκίνηση του κινητήρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Από την τυπική λειτουργία δηλαδή, ενός κλιματιστικού σταθερών στροφών, που λειτουργεί στα μέγιστα BTU μέχρι να φτάσει την επιλεγμένη θερμοκρασία, μετά κλείνει και ανοίγει ξανά στα μέγιστα BTU όταν η θερμοκρασία μεταβληθεί πέρα από κάποιο όριο. Πρόκειται για επανεκκινήσεις με σημαντικές απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια – και άρα αυξημένο κόστος – οι οποίες με τη χρήση των κλιματιστικών inverter αποφεύγονται.

Με απλά λόγια…
Ένα κλιματιστικό inverter στην αρχή λειτουργεί στα μέγιστα BTU μέχρι να πλησιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία και στη συνέχεια λειτουργεί ελάχιστα και συνεχόμενα, διατηρώντας τα επίπεδα θερμοκρασίας, πολύ κοντά στα επιθυμητά.

 

Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα ενός κλιματιστικού Inverter:

[ul type=”number”][li type=”number” number=”01″] Οικονομία έως 50%[/li][/ul]

Βάσει στατιστικών στοιχείων απολαμβάνεις οικονομία έως 50% στην κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με τα παλιά κλιματιστικά, αφού η «έξυπνη» λειτουργία του συμβάλλει στη μείωση κατανάλωσης άσκοπης ενέργειας.
[ul type=”number”][li type=”number” number=”02″]Γρήγορη απόδοση[/li][/ul]

Πιο γρήγορη ζέστη το χειμώνα, πιο γρήγορη ψύξη στο καλοκαίρι. Σου εξασφαλίζει καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με ένα παλιό κλιματιστικό και χαρακτηριστικά πιο γρήγορη απόδοση.
[ul type=”number”][li type=”number” number=”03″]Ελάχιστα επίπεδα θορύβου[/li][/ul]

Λειτουργώντας σταθερά σε χαμηλές στροφές, ο ενοχλητικός θόρυβος μειώνεται στο ελάχιστο και η καθημερινότητά σου αλλάζει.
[ul type=”number”][li type=”number” number=”04″]Πλήρης κάλυψη[/li][/ul]

Καλύπτει όλες τις εποχές και όλες τις θερμοκρασίες ακόμα και τις πιο ακραίες (-15°C έως 45°C).

 

Τι κάνει η επιλογή DRY στο κλιματιστικό;

Λίγοι το γνωρίζουν αλλά είναι αλήθεια! Ένα κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφύγρανση ενός χώρου στη λειτουργία DRY (αφύγρανση) το καλοκαίρι.
Η συγκεκριμένη λειτουργία αφαιρεί την υγρασία από τον εσωτερικό αέρα και τον κάνει πιο φρέσκο.
Για να ενεργοποιηθεί, η καθορισμένη θερμοκρασία στο τηλεχειριστήριο θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από την εσωτερική θερμοκρασία του δωματίου.
Τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού μπορεί να εμφανίσουν μούχλα και να επιδεινώσουν δεκάδες προβλήματα υγείας, όπως άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα, αρθρίτιδες, πονοκεφάλους, αλλεργίες και δερματικές παθήσεις. Η διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου υγρασίας στο σπίτι σου είναι σημαντική, όχι μόνο για την ευχάριστη και άνετη διαβίωσή σου, αλλά και για την υγεία σου.

Γι’ αυτό λοιπόν, όταν διαπιστώσεις ότι η εσωτερική υγρασία του σπιτιού σου είναι αυξημένη, ενεργοποίησε την κατάσταση DRY (Αφύγρανση) που διαθέτει το κλιματιστικό σου για να την επαναφέρεις στα φυσιολογικά επίπεδα.

Περισσότερα για τα κλιματιστικά inverter, μπορείς να βρεις στον αναλυτικό Οδηγό Αγοράς κλιματιστικού κάνοντας κλικ εδώ.

 

Γιατί να επιλέξω κλιματιστικό με ιονιστή;

Διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως βακτηρίδια ή μύκητες, τοξικές και χημικές ουσίες, αλλά και ο καπνός του τσιγάρου ρυπαίνουν τον αέρα που αναπνέουμε και ευθύνονται για δεκάδες προβλήματα υγείας. Πολλές φορές μάλιστα, η ρύπανση στο εσωτερικό του σπιτιού μπορεί να είναι πιο υψηλή ή και επικίνδυνη σε σχέση με την εξωτερική. Ο σωστός αερισμός του σπιτιού είναι ο απλούστερος τρόπος για να περιορίσεις την εσωτερική ρύπανση αλλά σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός… είναι η χρήση ιονιστή!

Ο φρέσκος και καθαρός αέρας που συναντάμε σε βουνά και δάση προσφέρει πάντα στον άνθρωπο μία αίσθηση ευεξίας και αναζωογονητικής ενέργειας. Αυτό οφείλεται στο ότι ο αέρας περιέχει πολύ μεγάλο ποσοστό αρνητικών ιόντων. Ένα κλιματιστικό με ιονιστή παράγει αρνητικά ιόντα και έτσι παρέχει ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον, ασφαλές και με ιδιαίτερη αίσθηση φρεσκάδας για εσένα και τους ανθρώπους που αγαπάς!

Συνοπτικά τα πλεονεκτήματα ενός κλιματιστικού με Ιονιστή:

[ul type=”number”][li type=”number” number=”01″] Αντιβακτηριδιακή δράση[/li][/ul]

Η μοναδική τεχνολογία του ιονιστή θετικών και αρνητικών ιόντων εξουδετερώνει στο μέγιστο βαθμό τα βακτηρίδια που κατακρατούνται στο χώρο και προκαλούν αλλοίωση των τροφίμων, αλλεργίες, αναφυλαξία.

[ul type=”number”][li type=”number” number=”02″] Δράση κατά της ρύπανσης[/li][/ul]

Ο ιονιστής βοηθά στην απομάκρυνση της γύρης, της σκόνης, του ακάρεως καθώς και άλλων βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στον αέρα.

[ul type=”number”][li type=”number” number=”03″] Δράση κατά των δυσάρεστων οσμών[/li][/ul]

Mπορεί να προέλθουν κατά την επίπλωση του σπιτιού, από τον καπνό του τσιγάρου, από τη μυρωδιά των κατοικίδιων ζώων ή από άλλους ρύπους.

Δείτε όλα τα κλιματιστικά με ιονιστή, κάντε κλικ εδώ.

 

Μπορείς να δεις ακόμη