Οι επιδόσεις τη Δευτέρα 30 Αυγούστου.

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε από την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων και η Ελλάδα μετρά ήδη 5 μετάλλια.

Αξιοθαύμαστη θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την εμφάνιση του Κωνσταντίνου Τζούνη στον τελικό του δίσκου F56. Λίγο έλειψε για να ανέβει στο βάθρο και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο όμως κατέλαβε τελικά την 4η θέση. Η καλύτερη δική του βολή μετρήθηκε στα 42,86 μέτρα.

 

 

Στην άρση βαρών τώρα ο Κωνσταντίνος Δήμου βρέθηκε και αυτός με τη σειρά του πολύ κοντά στο μετάλλιο όμως δεν το πήρε. Τερμάτισε στην 5η θέση στον τελικό των +107 κιλών. Με την πρώτη του κιόλας προσπάθεια κατάφερε να σηκώσει 218 κιλά, όμως ακολούθησαν δυο αποτυχημένες προσπάθειες στα 223 κιλά, καταλαμβάνοντας έτσι τη θέση αυτή.

Στον τουρνουά μπότσια που διεξάγεται στους φετινούς Παραολυμπιακούς αγώνες ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έκανε ένα βήμα παρακάτω. Νίκησε τον Αβελίνο Αντράντε από την Πορτογαλία με σκορ 4-3 και 3/3 νίκες στα προημιτελικά του μικτού ατομικού BC3 και συνεχίζει στην επόμενη φάση.

Η σημαιοφόρος της Ελλάδος στην τελετή έναρξης Άννα Ντέντα δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του μικτού ατομικού BC3 τουρνουά μπότσια. Γνώρισε ξανά την ήττα, αυτή τη φορά από τον Γάλλο Μπέκεν με σκορ 4-2 και αποχαιρέτησε για φέτος το Τόκιο.

 

 

Εκτός τελικού έμεινε ο αθλητής της σκοποβολής Σωτήρης Γαλόγαυρος καθώς αποκλείστηκε από τα προημιτελικά της κατηγορίας R1 – Αεροβόλο Τουφέκι SH1. Συγκέντρωσε συνολικά 612,6 βαθμούς και δεν πήρε το εισιτήριο για τη συνέχεια καθώς τερμάτισε 11ος.

Στην κολύμβηση τέλος ο Παναγιώτης Χριστάκης έμεινε και αυτός εκτός τελικού. Στα 50 μέτρα πεταλούδα S6, στην πρώτη προκριματική σειρά τερμάτισε στην 8η θέση. Η επίδοση του ήταν 36,84 και είχε τον 15ο καλύτερο χρόνο.

Μπορείς να δεις ακόμη