Οι κρυφές αναβαθμίσεις των έγχρωμων DualSense χειριστήριων

by Aggeliki Tsoukana

Μπορεί για το λανσάρισμα του PlayStation 5 η Sony να είχε επιλέξει το λευκό ως κύριο χρώμα, όμως η δυνατότητα αφαίρεσης των side panels άφηνε υποσχέσεις ότι στην πορεία θα βλέπαμε και άλλες αποχρώσεις, όπως και έγινε. Φυσικά, η Sony δεν ανακοίνωσε μόνο έγχρωμα side panels, αλλά και τα αντίστοιχα DualSense χειριστήρια που ταιριάζουν με αυτά. Tο χρώμα όμως δεν είναι η μοναδική αλλαγή των νέων Galactic Purple, Nova Pink και Starlight Blue χειριστηρίων, αφού η Sony φαίνεται ότι άδραξε την ευκαιρία για να κάνει και ορισμένες αόρατες, αλλά ουσιαστικές αλλαγές και στο εσωτερικό τους.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, ο YouTuber TronicsFix που ειδικεύεται στην αποσυναρμολόγηση και επισκευή ηλεκτρονικών συσκευών διαπίστωσε ότι μέρος του hadware των νέων DualSense χειριστηρίων είναι διαφορετικό και μάλιστα αναβαθμισμένο. Αρχικά, ο TronicsFix παρατήρησε ότι η κεντρική πλακέτα στο εσωτερικό των νέων controllers έχει διαφορετική διάταξη και πως οι μοχλοί χρησιμοποιούν ένα διαφορετικού χρώματος πλαστικό, χωρίς να είναι σίγουρος αν η αλλαγή αυτή έχει κάποιο ουσιαστικό ρόλο.

Εξετάζοντας τις σκανδάλες, ο TronicsFix εντόπισε ότι το ελατήριο που χρησιμοποιούν είναι αλλαγμένο. Προχωρώντας σε μετρήσεις διαπίστωσε πως τα νέα χειριστήρια έχουν πιο σκληρό και χοντρό ελατήριο, πάχους 0,3 χιλιοστών, έναντι του ελατηρίου των 0,25 χιλιοστών των αρχικών DualSense. H αλλαγή αυτή μπορεί να φαίνεται αμελητέα, όμως είναι αρκετή για να βελτιώσει την αίσθηση και την αντοχή των σκανδαλών, κάτι για το οποίο είχαν παραπονεθεί αρκετοί κάτοχοι των πρώτων DualSense.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα εξαρτήματα, ο TronicsFix δεν βρήκε άλλες διαφορές και μένει να διαπιστωθεί αν η αναβάθμιση αυτή θα περάσει σε όλα τα DualSense ανεξαρτήτως απόχρωσης. Στο μεταξύ μπορείς να δεις το βίντεο με το teardown των DualSense και τα συμπεράσματα του TronicsFix.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη