Όλα όσα χρειάζεσαι για το νέο φοιτητικό σου σπίτι

by Zikou Stella

Επιτέλους, το άγχος τελείωσε! Οι βάσεις βγήκαν κι εσύ πέρασες στη σχολή που επέλεξες, νιώθοντας απόλυτη δικαίωση για τους κόπους και το ατελείωτο διάβασμά σου όλο αυτόν τον καιρό!

Το καλοκαίρι αυτό είναι διαφορετικό για σένα κι έχεις τόσα πολλά να σκεφτείς, μετά φυσικά από τις καλοκαιρινές σου διακοπές!

Μια νέα ζωή ανοίγεται μπροστά σου, σε μια νέα πόλη που σε καλεί να την εξερευνήσεις, ανακαλύπτοντας όλα της τα μυστικά κι εσύ είσαι έτοιμος να ζήσεις στο έπακρο αυτή τη νέα περιπέτεια, που υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες.

Προτού ξεκινήσεις ωστόσο, πρέπει να σκεφτείς καλά πώς θα στήσεις το νέο σου σπιτικό, βάζοντας την προσωπική σου πινελιά, το μεράκι και το γούστο σου. Για να μην πάθεις breakdown, το μόνο που χρειάζεσαι είναι να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου και να καταγράψεις τι πραγματικά έχεις ανάγκη και τι όχι, δίνοντας βάση στα απαραίτητα και αφήνοντας για το τέλος τα περιττά. Συνεπώς, πρέπει να λάβεις υπόψη μια σειρά από αντικείμενα που συνθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για το νοικοκυριό σου, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών συσκευών και των επίπλων. Εμείς καταγράψαμε για σένα τη λίστα με τα απαραίτητα για τον εξοπλισμό ενός φοιτητικού σπιτιού προκειμένου να μην πελαγώσεις.

 

 

Έπιπλα

Ένα σπίτι χωρίς έπιπλα είναι απλώς τοίχοι. Δώσε τον χαρακτήρα και το ύφος που θέλεις στο φοιτητικό σου σπίτι με τα εξής:

Κρεβάτι: Eίτε έχει τάβλες, είτε όχι, είτε είναι σιδερένιο, υφασμάτινο, ξύλινο κ.ο.κ., φρόντισε να προμηθευτείς ένα καλό στρώμα για να έχεις όνειρα γλυκά!

Γραφείο: Απαραίτητη προσθήκη στο δωμάτιο ή το σαλόνι σου, είναι το μέρος όπου θα περνάς αρκετές ώρες μέσα στη μέρα σου, καθώς θα διαβάζεις τα μαθήματά σου για τη σχολή. Σε αυτό μπορείς να προσθέσεις και μια καρέκλα – γιατί όχι gaming – για να μπορείς να μελετάς ή να παίζεις στο PC ή την παιχνιδομηχανή με άνεση.

Βιβλιοθήκη: Mετά το κρεβάτι και το γραφείο σειρά έχει η βιβλιοθήκη, ένα έπιπλο που θα ολοκληρώσει τον εξοπλισμό της κρεβατοκάμαράς σου. Πού αλλού θα αποθηκεύσεις αυτόν τον όγκο βιβλίων που πρέπει να διαβάσεις για να πάρεις το πολυπόθητο πτυχίο;

Τραπέζι με καρέκλες: Όταν έρχεται η ώρα του φαγητού, έπειτα από ένα καλό μαγείρεμα, πρέπει να έχεις το κατάλληλο τραπέζι για να απολαύσεις εσύ και οι φίλοι σου τα εδέσματα που έφτιαξες. Φρόντισε να είναι σχετικά μεγάλο, εφόσον το επιτρέπει ο χώρος σου, για να μπορείς να φιλοξενείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Καναπές – κρεβάτι: Mία εξίσου σημαντική προσθήκη, αυτή τη φορά για το σαλόνι σου. Θα κάνεις πολλές γνωριμίες, πολλές από αυτές θα εξελιχθούν σε φιλίες. Γιατί να μην μπορείς να φιλοξενήσεις περισσότερα άτομα στο σπίτι σου ή την οικογένεια και τους παλιούς σου φίλους όταν θα σε επισκέπτονται;

Τραπεζάκι: Μαζί με τον καναπέ, έρχεται και το τραπεζάκι ή coffee table για το σαλόνι σου, το οποίο θα σου λύσει τα χέρια, ειδικά εάν επιλέξεις ένα που να διαθέτει έξτρα αποθηκευτικό χώρο!

Επόμενο βήμα είναι οι οικιακές συσκευές. Δες παρακάτω τι θα χρειαστείς:

 

 

Ηλεκτικές Συσκευές

Κουζίνα ή κουζινάκι: Επίλεξε ανάμεσα σε μια ολοκληρωμένη κουζίνα ή ένα πιο μικρό, ευέλικτο και εύκολα μεταφερόμενο κουζινάκι, ανάλογα με τον χώρο που διαθέτεις και τα χρήματα που θες να επενδύσεις. Ό,τι κι αν αγοράσεις, φρόντισε να είναι όσον το δυνατόν πιο αποδοτικό ενεργειακά.

Πλυντήριο ρούχων / πιάτων: Ένα πλυντήριο ρούχων αποτελεί βασική συσκευή σε κάθε νοικοκυριό. Έχε κατά νου, πριν προχωρήσεις στην αγορά του να επιλέξεις ένα πλυντήριο τελευταίας τεχνολογίας, με αυτοματισμούς και έτοιμα προγράμματα, για να μην παιδεύεσαι. Το ίδιο να κάνεις και με το πλυντήριο πιάτων εφόσον αποφασίσεις να αγοράσεις ένα – πίστεψέ μας, θα σου λύσει τα χέρια!

Ατμοσίδερο: Ένα ατμοσίδερο ή σύστημα σιδερώματος είναι η πιο εύκολη λύση για το καθημερινό σιδέρωμα των ρούχων: Εύχρηστο, γρήγορο και αποτελεσματικό!

Ψυγείο: Η πιο απαραίτητη συσκευή είναι το ψυγείο σου. Από εκεί θα ξεκινάει όλη η μαγεία στην κουζίνα καθώς θα αποθηκεύεις και θα διατηρείς πάντα φρέσκα τα προϊόντα σου. Και όταν θα έχεις όρεξη, το ανοίγεις, παίρνεις ό,τι χρειάζεσαι και σε λίγα λεπτά όλα θα είναι έτοιμα. Πλέον τα περισσότερα ψυγεία είναι εξαιρετικά αποδοτικά και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Επίλεξε ένα ψυγείο με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και προδιαγραφές και κάνε μια επένδυση για το μέλλον.

Ηλεκτρική σκούπα: Για αέρα καθαριότητας και φρεσκάδας στο νέο σου σπίτι, καλό είναι να αγοράσεις μια ηλεκτρική σκούπα. Σου προτείνουμε τις σκούπες τύπου στικ για ευελιξία, εύκολη αποθήκευση και αποτελεσματικό καθαρισμό.

Καφετιέρα: Απαραίτητη για έναν πρωινό καφέ πριν τη σχολή. Θα σε ξυπνήσει και θα σε προετοιμάσει για μια απαιτητική μέρα στο πανεπιστήμιο.

Τοστιέρα: Μαζί με τον καφέ σου, ετοίμασε και το παραδοσιακό “συνοδευτικό”, ένα κλασικό τοστάκι που θα σε γεμίσει με ενέργεια.

Βραστήρας: Για να μην περιμένεις με τις ώρες να βράσει το νερό για τον καφέ ή το μαγείρεμά σου, πάρε έναν βραστήρα και θα σωθείς!

AirFryer: Η τελευταία λέξη της “μόδας” στο μαγείρεμα είναι το AirFryer. Για εύκολες, νόστιμες, γρήγορες και προπάντων υγιεινές συνταγές.

Τηλεόραση: Μια ΤV είναι πάντα χρήσιμη για τις ώρες που θέλεις να χαλαρώσεις στο σπίτι σου. Αγόρασε μία τηλεόραση που θα ταιριάζει με το σαλόνι σου, ανάλογα με την έκταση και την αισθητική του. Και μην ξεχάσεις, να είναι smart TV!

ΣεσουάρΙσιωτικές μαλλιών: Το διάβασμα μπορεί να είναι πολύ, όμως δεν πρέπει να παραμελείς την προσωπική σου φροντίδα. Για στιλάτες εξόδους φρόντισε να εξοπλιστείς με ένα σεσουάρ ή/και μια ισιωτική μαλλιών.

 

 

Το computing στο “μικροσκόπιο”

Laptop ή desktop ή και τα δύο: Εάν αποφάσισες να επενδύσεις σε έναν μόνο υπολογιστή, πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε laptop ή desktop. Και εδώ θα πρέπει να αναλογιστείς τα πλεονεκτήματα του καθενός. Το laptop είναι εξαιρετικά ευέλικτο, καθότι φορητό και μπορείς να το μεταφέρεις παντού, στη σχολή, στο καφέ, στη βιβλιοθήκη ή στο σπίτι φίλων σου. Παράλληλα, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με έναν σταθερό υπολογιστή και είναι πιο μικρό και συνήθως πιο οικονομικό και αισθητικά πιο όμορφο. Από την άλλη το desktop έχει συχνά καλύτερη απόδοση, μπορεί να γίνει custom-made, μπορείς να προσθέσεις τη δική σου κάρτα γραφικών εάν είσαι gamer, τον επεξεργαστή και την οθόνη της επιλογής σου, έχει μεγαλύτερη μνήμη και είναι πιο εύκολο να το αναβαθμίσεις.

Πολυμηχάνημα: Από την αρχή των φοιτητικών σου υποχρεώσεων μέχρι να πάρεις το πτυχίο σου θα χρειαστεί να βγάλεις άπειρες φωτοτυπίες, να σκανάρεις, να βγάλεις αντίγραφα. Γιατί να τρέχεις συνέχεια σε φωτοτυπικά κέντρα; Πάρε το δικό σου πολυμηχάνημα για να ξεγνοιάσεις. Και για να μην ξεμείνεις ποτέ από μελάνι, αν επιλέξεις την HP, έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία Instant Ink . Εγγράψου για να εξασφαλίσεις παράδοση και ανακύκλωση χωρίς να ταλαιπωρηθείς.

Εξοπλισμός gaming: Για τους απανταχού gamers, πέραν του υπολογιστή, υπάρχουν κάποια περιφερειακά στα οποία πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσεις. Κονσόλα, gaming mouse, καρέκλα, ακουστικά είναι απαραίτητα για μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού.

 

Για την ασφάλειά σου

Η νέα πόλη όπου πέρασες είναι εντελώς άγνωστη για εσένα κι αυτό είναι εξαιρετικά γοητευτικό, μπορεί ωστόσο να ενέχει κινδύνους. Για να αισθάνεσαι “θωρακισμένος” μέσα και έξω από το σπίτι σου, πρέπει να εξοπλιστείς με τα κατάλληλα συστήματα ασφαλείας. Αγόρασε οπωσδήποτε μία IP κάμερα για να ξέρεις πάντα τι συμβαίνει στο σπίτι σου, βάλε έναν συναγερμό και χρησιμοποίησε έξυπνες λάμπες με αισθητήρες για μέγιστη ασφάλεια.

 

 

Για το τέλος, τα σκεύη

Αν και βρίσκονται στο τέλος της λίστας, τα σκεύη είναι σημαντικά για ένα ολοκληρωμένο σπίτι. Μεταξύ άλλων θα χρειαστείς:

Κατσαρόλες και τηγάνια: Διάλεξε ανάμεσα από μία ευρεία γκάμα και μην ξεχάσεις να είναι αντικολλητικά προκειμένου να αποφύγεις τα ατυχήματα στην κουζίνα. Ηint: Οι αποσπώμενες λαβές σου εξοικονομούν χώρο.

Πιάτα, ποτήρια, κούπες, εργαλεία κουζίνας και μαχαιροπήρουνα: Απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη κουζίνα. Υπάρχουν πολλές επιλογές για εσένα ανάλογα με το γούστο σου!

Et voilà: Η λίστα είναι έτοιμη!

Μπες και ανακάλυψε τις φοιτητικές προσφορές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις όλα όσα χρειάζεσαι για το νέο φοιτητικό σου σπίτι. Καλές σπουδές!

Είσαι στην Κύπρο; Μπες εδώ και βρες όλα όσα χρειάζεσαι για το νέο φοιτητικό σου σπίτι!

Μπορείς να δεις ακόμη