Όλα όσα μπορείς να κερδίσεις με ένα εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων

by Zikou Stella

Η εργονομία και το καλαίσθητο αποτέλεσμα που προσφέρει ο εντοιχισμός της συσκευής στον χώρο, συνδυάζεται αρμονικά με όλα τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει ένα εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων. Τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες, εξασφαλίζοντάς σου περισσότερο χρόνο για σένα και μεγαλύτερη εξοικονόμηση σε νερό και ρεύμα, μειώνοντας κατακόρυφα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός νοικοκυριού.

Ας δούμε, παρακάτω, όλα όσα μπορείς να κερδίσεις εξοπλίζοντας την κουζίνα σου με ένα εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων.

 

 

Κέρδισε σε χωρητικότητα και εργονομία

Τα σύγχρονα εντοιχιζόμενα πλυντήρια πιάτων συνδυάζουν κομψό σχεδιασμό με αρμονικές γραμμές για να ταιριάζουν σε κάθε στιλ κουζίνας, αλλά και μεγάλη χωρητικότητα σερβίτσιων που μπορεί να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη. Για παράδειγμα, τα στενά μοντέλα (45cm) προσφέρουν χωρητικότητα για έως 11 σερβίτσια και είναι ιδανικά για μικρές κουζίνες. Εάν δεν υπάρχει περιορισμός στις διαστάσεις της κουζίνας, υπάρχουν πλυντήρια πιάτων για έως 16 σερβίτσια. Πολλές προτάσεις έρχονται με εξελιγμένη εργονομία, όπως καλάθια ρυθμιζόμενου ύψους ή με αναδιπλούμενα διαχωριστικά. Έτσι, με μια πλύση καθαρίζεις ταυτόχρονα τα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη, όπως κατσαρόλες, ταψιά, καράφες ή κολονάτα ποτήρια. Σε ορισμένα μοντέλα, μάλιστα, προσφέρεται και ένα τρίτο, μικρότερο καλάθι, στο πάνω μέρος, για μικρά φλιτζάνια ή εργαλεία κουζίνας.

 

 

Απόλαυσε μια ευρεία ποικιλία προγραμμάτων πλύσης

Με περισσότερες επιλογές ώστε να υπάρχει διαφορετικό πρόγραμμα πλύσης για κάθε περίσταση, τα σύγχρονα εντοιχιζόμενα πλυντήρια πιάτων προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στο πλύσιμο των πιάτων και των μαγειρικών σκευών σου.

Μάλιστα, πολλά μοντέλα διαθέτουν αυτόματες λειτουργίες, προσαρμόζοντας χρόνο και θερμοκρασία ανάλογα με τον όγκο του φορτίου και το βαθμό που είναι λερωμένα τα σκεύη. Έτσι θα βρεις προτάσεις με ειδική λειτουργία για γυάλινα σκεύη, με προγράμματα για γρήγορη πλύση ή για εντατικό καθάρισμα, όπως και μοντέλα με προγράμματα για καλύτερα αποτελέσματα υγιεινής και αποστείρωσης. Εξαιρετικά χρήσιμα στην περίπτωση που έχεις μικρά παιδιά ή κάποιος από την οικογένειά σου πάσχει από αλλεργία.

 

 

Κέρδισε χρήματα εξοικονομώντας ρεύμα και νερό

Όλα τα σύγχρονα πλυντήρια πιάτων έρχονται με μια πληθώρα προγραμμάτων για οικονομική πλύση, αλλά και με πιστοποιήσεις ενεργειακής απόδοσης, που μπορείς να βρεις στην ενεργειακή ετικέτα της συσκευής. Σε πολλές προτάσεις, σημαντική συνεισφορά στην οικονομία σε νερό και ρεύμα παρέχει ο εναλλάκτης θερμότητας, ο οποίος επίσης εξασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων υλικών, όπως της πορσελάνης.

Ανακάλυψε εντοιχιζόμενα μοντέλα με εξελιγμένα συστήματα διασποράς του νερού, ώστε να πετυχαίνουν τέλεια αποτελέσματα με μικρή κατανάλωση. Ενδεικτικό παράδειγμα το ειδικό σύστημα ψεκασμού ατμού με νερό Power Wash της Hoover. Απομακρύνει τις επίμονες ακαθαρσίες και ψεκάζει με τριπλάσια ποσότητα νερού για την απομάκρυνση τους εξασφαλίζοντας μοναδικό αποτέλεσμα, ακόμη και χωρίς μούλιασμα ή τρίψιμο.

 

 

“Hi-tech” πλύσιμο πιάτων για οικονομία και τέλεια αποτελέσματα

Τα πλυντήρια πιάτων που είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες φορτίου και λερώματος αναγνωρίζουν αυτόματα την ποσότητα των σκευών που πλένονται καθώς και το βαθμό λερώματος, και προσαρμόζουν ανάλογα τη λειτουργία τους. Έτσι κάθε φορά που θα γεμίζεις το μισό θάλαμο ή και λιγότερο, ανεξάρτητα από το πόσο λερωμένα είναι τα πιάτα ή τα σκεύη, το πλυντήριο θα ρυθμίζει ανάλογα το πρόγραμμα πλύσης, περιορίζοντας την επιβάρυνση των λογαριασμών σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Πολλά μοντέλα φέρουν ειδικές λειτουργίες, που διευκολύνουν το καθημερινό πλύσιμο των πιάτων, εξοικονομούν ρεύμα και νερό και επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Ενώ η λειτουργία αυτοκαθαρισμού του φίλτρου απομακρύνει τα υπολείμματα, η λειτουργία αυτόματης έναρξης σού δίνει την ευελιξία να λειτουργήσεις το πλυντήριο τις ώρες που επιθυμείς, όπως π.χ. τις ώρες του νυχτερινού τιμολογίου ρεύματος, για μικρότερη χρέωση.

 

 

Αξιοποίησε στο έπακρο το πλυντήριο πιάτων σου

Για τέλεια αποτελέσματα σε κάθε πλύση, να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να ξεπλένεις τα πιάτα σου πριν τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο πιάτων σου, καθώς έτσι αναστέλλεται η λειτουργία του απορρυπαντικού. Για ακόμη πιο αποτελεσματικό πλύσιμο, γέμισε το κάτω ράφι, τοποθετώντας τα πιο ψηλά σκεύη στις άκρες και τα πιο μικρά στο κέντρο. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις ότι το νερό από τους ψεκαστήρες θα διαχέεται ομοιόμορφα και δε θα έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως πιάτα με λεκέδες.

Μπορείς να δεις ακόμη