Χαρίστε μια μοναδική εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες σας με σύγχρονους αυτοματισμούς δωματίου

by Zikou Stella

Ο ταξιδιώτης του σήμερα που είναι πλήρως εξοικειωμένος με την τεχνολογία, θέλει να απολαμβάνει μια εξατομικευμένη εμπειρία διαμονής. Χάρη στην ανάπτυξη του ΙοΤ (Internet of Things), οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων μπορούν πλέον να προσφέρουν στους πελάτες τους μια άνετη διαμονή, εφάμιλλη με αυτή του σπιτιού τους.

 

Το μέλλον στους αυτοματισμούς δωματίου

Τα ολοκληρωμένα συστήματα αυτοματισμού δωματίου είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των ενοίκων, παρέχοντάς τους πλήθος δυνατοτήτων όπως ο έλεγχος όλου του δωματίου από το smartphone ή το tablet, την οθόνη της τηλεόρασης, ή από τη συσκευή σταθερού τηλεφώνου δίπλα στο κρεβάτι του. Οι επισκέπτες σας θα εκτιμήσουν τη δυνατότητα να μπορούν να ελέγχουν τα φώτα, τη θερμοκρασία, τις κουρτίνες, ή να παίζουν μουσική από την προσωπική τους βιβλιοθήκη, με το πάτημα ενός πλήκτρου.

 

Έξυπνες υπηρεσίες για μια μοναδική εμπειρία διαμονής

Με τις ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού και έξυπνου δωματίου μπορείτε επίσης να παρέχετε υπηρεσίες check in/out, καθαρισμού, δωματίου, αφύπνισης, καθώς και ενημέρωση για τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου. Παράλληλα οι λειτουργίες συνδεσιμότητας όπως η δυνατότητα προσωπικού Wi-Fi hotspot για κάθε δωμάτιο και η εύκολη σύνδεση συσκευών multimedia και ψυχαγωγίας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή έξυπνων σεναρίων καλωσορίσματος, άνεσης και ύπνου, διασφαλίζουν άριστες συνθήκες διαμονής και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στους επισκέπτες σας.

 

Προσωποποιημένη εμπειρία διαμονής με έξυπνες συσκευές

Ένα «έξυπνο» δωμάτιο ξενοδοχείου αποτελείται από μια σειρά συνδεδεμένων συσκευών και αισθητήρων όπως έξυπνες πρίζες, αισθητήρες κίνησης, έξυπνα ηχεία, που συνθέτουν ένα σύστημα που παρακολουθεί συνεχώς τη θέση και τη δραστηριότητα των ανθρώπων και των αντικειμένων στον χώρο. Αξιοποιεί αυτές τις πληροφορίες με στόχο να προσαρμόσει τις τεχνολογίες στις ανάγκες των επισκεπτών.

Αυτές οι «έξυπνες» συσκευές ενσωματώνονται στον χώρο και διευκολύνουν την αλληλεπίδραση με τις εγκαταστάσεις των δωματίων και με τις διαθέσιμες ξενοδοχειακές υπηρεσίες. Ενδεικτικά, ένα γενικό τηλεχειριστήριο, ή ακόμα και το smartphone του επισκέπτη, μπορεί να ελέγξει κάθε ηλεκτρονική συσκευή στο «έξυπνο» δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπως φώτα, περσίδες κ.λπ. Το συγκεκριμένο «χειριστήριο» διαθέτει έναν περιορισμένο αριθμό κουμπιών, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο.

 

Αναβαθμίστε το ξενοδοχείο σας, μειώστε τα λειτουργικά κόστη

Τα προηγμένα τηλεπικοινωνιακά συστήματα σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε, με πολύ απλά βήματα, προφίλ επισκέπτη με βάση τις συνήθειες και τις επιλογές του και να προσφέρετε προσωποποιημένες υπηρεσίες βάσει αυτού του προφίλ και της συνεχούς επικοινωνίας μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρετε μια άψογη εμπειρία διαμονής, βελτιώνετε την παραγωγικότητα του προσωπικού σας και μειώνετε τα λειτουργικά κόστη επιτυγχάνοντας ταχύτερη απόδοση της επένδυσής σας.

Ενδεικτικά, μπορεί κάθε επισκέπτης να έχει τον προσωπικό του «μπάτλερ». Πρόκειται για έναν τρισδιάστατο χαρακτήρα που προβάλλεται σε μία οθόνη τηλεόρασης και καλωσορίζει τον επισκέπτη κατά την άφιξή του. Επιπλέον, προσφέρει κάποιες σύντομες πληροφορίες σχετικές με τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

Μπορείτε, επίσης, να προσφέρετε έναν εσωτερικό πλοηγό που θα εντοπίζει τη θέση του χρήστη μέσω των αναγνωριστικών κωδικών (QR Codes) και υπολογίζει τη συντομότερη διαδρομή μεταξύ δύο συγκεκριμένων τοποθεσιών.

Ο υπάλληλος της υποδοχής μπορεί σε πραγματικό χρόνο να εξυπηρετεί τους πελάτες, ενώ παράλληλα παρακολουθεί την κατάσταση ολόκληρου του ξενοδοχείου και την εξέλιξη των διαφόρων αιτημάτων υπηρεσίας δωματίου.

Βρείτε εύκολα ό,τι χρειάζεστε για το κατάλυμά σας με ένα κλικ στο www.kotsovolos.gr. Εξασφαλίστε στους επισκέπτες σας μεγαλύτερη ευελιξία ως προς την καθημερινή τους διατροφή. Για να απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο και ποιοτικό χρόνο στο ξενοδοχείο σας, την ίδια στιγμή που εξασφαλίζετε εξοικονόμηση ενέργειας και χαμηλότερα λειτουργικά κόστη για την επιχείρησή σας.

Μπορείς να δεις ακόμη