Ώρα για δράση, με τις καλύτερες action cameras

by Manos Kavvalos

Είσαι έτοιμος για δράση; Λατρεύεις τα χειμερινά σπορ; Σχεδιάζεις διήμερες αποδράσεις; Θες να μην χάνεις ούτε ένα στιγμιότυπο από τις outdoor δραστηριότητές σου;

Εξοπλίσου με τα απαραίτητα, πάρε τα… βουνά, αλλά μην ξεχνάς την action camera, το απόλυτο gadget για τις εξορμήσεις σου που καλύπτει και με το παραπάνω τις υψηλές απαιτήσεις για τους λάτρεις των extreme sports, της φωτογραφίας, της βιντεοσκόπησης και όχι μόνο!

Eίτε σχεδιάζεις να πας σε χιονοδρομικό κέντρο για σκι ή snowboard, είτε σε κάποιο ορεινό προορισμό για hiking, ορειβασία, ποδήλατο, να είσαι εφοδιασμένος με κάμερα δράσης που ταιριάζει στην περίπτωσή σου.

Προτού επιλέξεις την βιντεοκάμερα που σου ταιριάζει, θα πρέπει να έχεις κατασταλάξει στις δραστηριότητες που θα τη χρησιμοποιήσεις. Αν, για παράδειγμα, θέλεις να την τοποθετήσεις πάνω σε κράνος, να την κουμπώνεις πάνω στα ρούχα σου ή στα κατοικίδια σου, τότε θα κοιτάξεις τα αντίστοιχα μοντέλα με μικρές διαστάσεις και βάρος.

Σημαντικό ρόλο με τις διαστάσεις και τον όγκο παίζει και το βάρος κάθε βιντεοκάμερας. Και πάλι θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πόσο θα αυξήσουν το βάρος τα πρόσθετα αξεσουάρ. Για άλλη μία φορά η δραστηριότητά σου θα σε οδηγήσει στο μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Οι action cams είναι φτιαγμένες για να αντέχουν ακόμη και στις πιο hard καταστάσεις.

Επίλεξε αυτή που σου ταιριάζει, αλλά μην ξεχάσεις να δώσεις έμφαση στην ποιότητα εγγραφής βίντεο, στην ανάλυση της φωτογραφίας, την αυτονομία της μπαταρίας, την οθόνη της κάμερας.

Όλες είναι σχεδιασμένες για να τοποθετούνται πάνω σε κράνη, ποδήλατα, αυτοκίνητα ή για υποβρύχιες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα είναι ανθεκτικές και εύχρηστες. Ακόμα, προσφέρουν την πιο POV (point of view) γωνία λήψης για μοναδικά βίντεο.

Στον Κωτσόβολο θα βρεις τις κορυφαίες action cams της αγοράς, από τις περίφημες GoPro που έχουν κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς και των καταναλωτικών προτιμήσεων, μέχρι action κάμερες όλων των brand, με αξεσουάρ, σε πολύ προσιτές τιμές.

 

Ο… ήρωας της δράσης

Αν είσαι λάτρης της αδρεναλίνης κατάγραψε κάθε περιπέτειά σου με την κάμερα GoPro, εκ των κορυφαίων της αγοράς. Οι κάμερες αυτές διαθέτουν ποιότητα εικόνας και βίντεο που συναρπάζει και σου επιτρέπoυν να αποτυπώνεις όλες τις στιγμές.

Κάνεις downhill με ποδήλατο; Βουτάς για υποβρύχιο ψάρεμα; Θες να καταγράφεις την πεζοπορία σου σε δύσβατα μονοπάτια; Με τα απαραίτητα αξεσουάρ, τοποθετείς την GoPro με αυτοκόλλητο στο κράνος σου, με ειδικό ρυθμιζόμενο ιμάντα στο στήθος σου ή κεφαλής κτλ. Για παράδειγμα με την GoPro Chesty Ιμάντα Στήριξης μπορείς να επιδοθείς ελεύθερα σε πεζοπορία, σκι, ποδηλασία. Το ευέλικτο Chesty κάνει εύκολη την λήψη βίντεο POV, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείς τα χέρια σου, στηρίζοντας την GoPro κάμερά σου στο στήθος σου. Είναι κατασκευασμένο από ελαφρά υλικά και μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα, ώστε να ταιριάζει άνετα σε διάφορους τύπους σώματος.

 

H HERO9 διαθέτει πανίσχυρο αισθητήρα 23.6 MP για λήψη βίντεο 5K και φωτογραφιών 20 MP. Η μπροστινή οθόνη με τη live προεπισκόπηση της λήψης, η πίσω οθόνη με touch zoom, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και η προηγμένη λειτουργία σταθεροποίησης HyperSmooth 3.0 σου χαρίζουν απλόχερα μοναδικές στιγμές με τους φίλους σου. Μην την αποχωρίζεσαι ποτέ καθώς είναι ανθεκτική στο νερό (10 m). Για να αποθηκεύσεις τα αρχεία σου, αγόρασε και μία Micro SD κάρτα, 64 GB, για το ατέλειωτο υλικό που θα τραβήξεις. Μία value for money επιλογή.

Αν είσαι ακόμη πιο απαιτητικός και θες ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί η εταιρεία στην αγορά, τότε η GoPro Hero 12 Black Action Camera είναι η επιλογή σου. Η HERO12 Black είναι μία all-in-one κάμερα που διαθέτει βίντεο υψηλής ποιότητας 5.3K60 με HDR, σταθεροποίηση βίντεο HyperSmooth 6.0, 5 ώρες χρόνο εγγραφής 4K ανά φόρτιση, βελτιωμένο ήχο και ισχυρό φωτισμό LED. Ακόμα, προσφέρει μεγάλη διάρκεια εγγραφής στα 5,3K60 (70 λεπτά). Σκληρή και ελαφριά, είναι κατάλληλη για δύσκολα περιβάλλοντα, ενώ η προηγμένη σταθεροποίηση διατηρεί το βίντεο ομαλό σε ανώμαλο έδαφος.

Και για να έχεις συνεχώς το κεφάλι σου ήσυχο, από άποψη αυτονομίας, προμηθεύσου από νωρίς τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Το Enduro διαθέτει επαναστατική τεχνολογία που θα μεγιστοποιήσει την απόδοση των HERO11, HERO10 και HERO9 Black. Παρέχει σημαντικά μεγαλύτερους χρόνους λειτουργίας και δραματικά βελτιωμένη απόδοση σε κρύο καιρό σε σύγκριση με τις τυπικές μπαταρίες GoPro. Το Enduro περιλαμβάνεται στην αγορά του HERO11 Black και μπορεί να αγοραστεί ως αναβάθμιση σε σχέση με τις τυπικές μπαταρίες για HERO10 και HERO9.

 

Αll in one

Η Dji Osmo Action 4 είναι μία all-in-one κάμερα που διαθέτει βίντεο υψηλής ποιότητας 4K/120fps, με σταθεροποίηση βίντεο 360 HorizonSteady, 160 λεπτά χρόνο εγγραφής ανά φόρτιση, και διπλή οθόνη αφής Full Color. Σκληρή και ελαφριά, είναι αδιάβροχη έως 18 μέτρα.

Αδιάβροχη 4k πρόταση…

Το σκι είναι ίσως το δημοφιλέστερο σπορ του χειμώνα, με τα χιονοδρομικά κέντρα να κατακλύζονται από κόσμο. Εκτός από το σκι σου προτείνουμε να δώσεις μια ευκαιρία και στο snowboard.

Η Rollei 4S Plus Action Camera αποτελεί το νέο entry-level μοντέλο της αγαπημένης σειράς των action cameras της Rollei και είναι μία οικονομική και αξιόπιστη λύση για snowboard και σκι. Τοποθέτησέ την πάνω στο προστατευτικό κράνος και άσε την αδρεναλίνη να σε κυριεύσει… Αν βουτήξεις στο νερό η θήκη της θα σε καλύψει απόλυτα, καθώς δεν περνάει ούτε σταγόνα. Τέλος, με την ειδική βάση ποδηλάτου σε απίστευτα χαμηλή τιμή, επιδώσου σε κατάβαση βουνού ξέγνοιαστα και αποθανάτισε την κάθε στιγμή. Διαθέτει εύκολο ρυθμιζόμενο σύστημα στήριξης για Rollei Action Cameras & Go Pro, με τέλεια πρόσφυση και υψηλή σταθερότητα και σφαιρικό σύστημα κεφαλής 360°.

Προσφέρει ανάλυση video 4k σε 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και περιλαμβάνει φυσικά ένα πλήρες πακέτο αξεσουάρ, έχοντας τη δυνατότητα να σε συνοδεύει για έως και 70 λεπτά στις αθλητικές και άλλες δραστηριότητές σου, μέσα και έξω από το νερό. Ο ευρυγώνιος φακός προσφέρει γωνία λήψης 140°.

Για… Action selfies

Η νέα GOXTREME Vision+ 4Κ Action Camera αποτελεί μία ιδανική, προσιτή, αξιόπιστη επιλογή. Είναι μία απόλυτα συμπαγής φορητή κάμερα δράσης για βίντεο & φωτογραφίες με κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως την εγγραφή βίντεο σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση έως 30 Καρέ / Δευτερόλεπτο και λήψη εικόνας σε ανάλυση μέχρι και 16MP.

Συνδύασέ την με τo GoXtreme Selfie Gimbal GS1 που ενσωματώνει τρεις λειτουργίες σε μία συσκευή! Είναι σταθεροποιητής εικόνας με selfie stick, τρίποδο και αποσπώμενο τηλεχειριστήριο. Κρίνεται ως η ιδανική λύση για να αποθανατίσεις σταθερές και ευκρινείς εικόνες υψηλής ποιότητας, αλλά και υπέροχες selfie.

Έφτασε η ώρα για δράση! Οργανώσου σωστά, επίλεξε την πιο κατάλληλη action cam για τις outdoor activities και κράτα την κάθε στιγμή αποτυπωμένη σε βίντεο ή φωτό με τις κορυφαίες κάμερες της αγοράς. Στα καταστήματα  Κωτσόβολος ή online στο www.kotsovolos.gr, θα βρεις μία τεράστια γκάμα προϊόντων και αξεσουάρ.

Καλές εξορμήσεις!

Μπορείς να δεις ακόμη