Εξοικονόμησε χώρο, ξέχνα το άπλωμα!

by K-Admin

plintirio-stegnotirio

Η πιο ιδανική λύση για τη συνέχεια της φροντίδας των ρούχων μετά το πλύσιμο, είναι το στεγνωτήριο.

Ωστόσο, όταν ο χώρος είναι περιορισμένος για να τοποθετηθούν δίπλα-δίπλα οι δύο συσκευές, η διάταξη κολόνας για το πλυντήριο και το στεγνωτήριο σου είναι μονόδρομος, αν φυσικά επιλέξεις να έχεις τις συσκευές ξεχωριστά και όχι σε συνδυασμό.
Μάθε λοιπόν πως μπορείς να εξοικονομήσεις χώρο τοποθετώντας τις νέες σου συσκευές σε κάθετη διάταξη, με τη χρήση του κατάλληλου συνδετικού πλαισίου για συνδυασμό πλυντηρίου και στεγνωτηρίου.

 

Επιλέγοντας συνδετικό πλαίσιο για τοποθέτηση πλυντηρίου – στεγνωτηρίου σε διάταξη κολόνας

Η κάθε εταιρεία διαθέτει και τα αντίστοιχα αξεσουάρ για τις οικιακές συσκευές της, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορέσεις να βρεις εύκολα το κατάλληλο συνδετικό πλαίσιο για να τοποθετήσεις σε διάταξη κολόνας το πλυντήριο και το στεγνωτήριο σου. Επομένως, θα πρέπει πρώτα από όλα να ελέγξεις ποιο από τα διαθέσιμα συνδετικά πλαίσια ταιριάζει με το μοντέλο του πλυντήριο σου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το πλαίσιο μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα μοντέλα πλυντηρίων / στεγνωτηρίων συγκεκριμένης εταιρείας. Επίσης, κάθε αξεσουάρ μπορεί να προσφέρει διάφορες επιπλέον ευκολίες, όπως ενσωματωμένο ράφι με λειτουργία ώθησης / έλξης, συρτάρι για τη φύλαξη των οδηγιών χρήσης, κάψουλων κ.τλ. ή να λειτουργεί και ως βάση για τη τοποθέτηση της λεκάνης ρούχων.

 

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση

Βεβαιώσου ότι κοντά στο πλυντήριο υπάρχουν παροχές κρύου και ζεστού νερού, υποδοχή αποχέτευσης και πρίζες για παροχή ρεύματος. Για ορισμένα στεγνωτήρια ίσως χρειαστείς εγκατάσταση αγωγού εξαγωγής αέρα ή αποχέτευση. Αν η υποδοχή αποχέτευσης είναι μία και θέλεις να συνδέσεις και τις δύο συσκευές, υπάρχουν ειδικές διατάξεις για το κάνεις με πολύ απλό τρόπο. Σε περίπτωση τοποθέτησης του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου σε ντουλάπα, βεβαιώσου ότι το έπιπλο έχει άφθονο χώρο για να «φιλοξενήσει» άνετα και τις δύο συσκευές.

Στη διάταξη κολόνας το στεγνωτήριο πάντα τοποθετείται πάνω από το ψ.

laundry-room-design_zps30e08872

 

Tips τοποθέτησης και σύνδεσης

  • Το πιο ιδανικό για ακόμα πιο ασφαλή σύνδεση του στεγνωτηρίου με το πλυντήριο σε διάταξη κολόνας είναι η χρήση ενός ανυψωτικού μηχανήματος, για παράδειγμα ανυψωτικό τραπέζι.
  • Μην πιάνεις τη συσκευή από την πόρτα για να την ανασηκώσεις.
  • Ορισμένα συνδετικά πλαίσια διαθέτουν οδηγούς (ράγες) για να μπορέσεις να σύρεις το στεγνωτήριο πάνω σε αυτούς, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να σφίξεις καλά τις συνδετικές βίδες μεταξύ του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου.
  • Για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του πλυντηρίου, θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο και ρυθμισμένο με ακρίβεια πάνω στα βιδωτά πόδια του.
  • Έλεγξε με αλφάδι αν η συσκευή είναι σε απολύτως κάθετη θέση προς το δάπεδο.
  • Αν θέλεις να μεταφέρεις τις συσκευές συναρμολογημένες στην τελική θέση τους, βεβαιώσου ότι στέκονται σταθερά κατά τη μεταφορά τους.
  • Τοποθέτησε τη συσκευή σε στεγνή επιφάνεια για να μην υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει κατά το στύψιμο.
  • Για να μην παρεμποδίζεται η έξοδος του νερού πλύσης, θα πρέπει ο σωλήνας να είναι τοποθετημένος χωρίς τσακίσεις.

 

Η τοποθέτηση ενός πλυντηρίου ή ενός στεγνωτηρίου είναι πολύ σημαντική, τόσο για τη σωστή λειτουργία του όσο και για την αποτελεσματικότητά του.
Αν νιώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά ή το σκέφτεσαι, μπορείς να ζητήσεις να γίνει η εγκατάσταση από το εξειδικευμένο προσωπικό μας κατά την αγορά των συσκευών σου, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να έχεις τις νέες σου συσκευές άρτιες για πολλά πολλά χρόνια.

 

Μπορείς να δεις ακόμη