Ποντίκι ή Touchpad κατά τη χρήση laptop;

by Zikou Stella

Τα σύγχρονα laptops είναι πολύ πιο «ευέλικτα» για εργασία από το σπίτι, την αγαπημένη μας καφετέρια ή εν κινήσει και δεν χρειάζεται να περιοριζόμαστε στο γραφείο μας. Ωστόσο, παρόλο που η εργασία μας έχει γίνει πιο ευέλικτη, παρουσιάζει και ορισμένες δυσκολίες, με πιο βασική το touchpad ενός laptop.

Η χρήση του touchpad ενός laptop για πολλές ώρες μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα και την άνεση. Τη λύση έρχεται να δώσει η αλλαγή σε εξωτερικό ποντίκι. Ας δούμε παρακάτω πώς μπορεί ένα εργονομικό ποντίκι να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση και την ευημερία σου.

 

Τι σημαίνει εργονομία

Εργονομία κατά τη χρήση υπολογιστή σημαίνει ότι ο χώρος εργασίας είναι ρυθμισμένος με τέτοιο τρόπο που προσαρμόζεται, όσο αυτό είναι εφικτό, στη φυσική στάση του σώματος. Τα εργονομικά περιφερειακά υπολογιστή κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικά σε ό,τι αφορά στη χρήση φορητού υπολογιστή, ένα εξωτερικό ποντίκι κρίνεται απαραίτητο για πολύωρη εργασία.

 

 

Αύξησε την παραγωγικότητά σου με το κατάλληλο ποντίκι

Η χρήση touchpad σε καθημερινή βάση μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κουραστική, καθώς με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η μυϊκή δραστηριότητα του αυχένα και του ώμου σε σχέση με τη χρήση εξωτερικού mouse. Επιπλέον, καταπονείται περισσότερο το αντιβράχιο με τη χρήση του touchpad, το οποίο επίσης οδηγεί σε αυξημένη κούραση και δυσφορία.

Και κάπου εδώ ένα εργονομικό ποντίκι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ένα ποντίκι που τοποθετεί το βραχίονα σε μια φυσική θέση «χειραψίας» μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της μυϊκής καταπόνησης. Ενδεικτικά, ένα κατακόρυφο ποντίκι όπως το MX Vertical προσφέρει μια πιο εργονομική στάση και, κατά συνέπεια, περισσότερη άνεση.

 

Ποντίκια για αριστερόχειρες

Ενώ τα περισσότερα ποντίκια της αγοράς σχεδιάζονται για δεξιόχειρες ή και με σχεδίαση για αμφιδέξια χρήση, υπάρχουν πολλές προτάσεις που απευθύνονται σε αριστερόχειρες. Ειδικότερα, το Κατακόρυφο εργονομικό ποντίκι Logitech Lift ταιριάζει ιδανικά σε άτομα με χέρια μικρού έως μεσαίου μεγέθους ή αριστερόχειρες. Με πρωτοποριακό design, προσφέρει μια φυσική θέση χειραψίας, ενώ παρέχει την ιδανική γωνία κλίσης για να υποστηρίζει μια πιο φυσική, ίσια στάση των αντιβραχίων σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

Όταν η φορητότητα συναντά την άνεση

Εν κατακλείδι, η αλλαγή από touchpad σε εξωτερικό ποντίκι προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα. Εκτός από το υψηλότερο επίπεδο παραγωγικότητας, συμβάλλει και στην ευημερία σου. Σκέψου ότι, με πιο ξεκούραστο τον ώμο, τον αυχένα και το αντιβράχιο διασφαλίζεται η άνεσή σου όλη την ημέρα. Η προσθήκη ενός εξωτερικού ποντικιού στο laptop δεν χρειάζεται πολλή σκέψη, τόσο από άποψη αποτελεσματικότητας όσο και εργονομίας.

Μπορείς να δεις ακόμη