Απόλαυσε ξεκούραστο gaming και εργασία με ένα monitor της Samsung

by Zikou Stella

Υπολογιστής χωρίς οθόνη δεν γίνεται. Πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σύνθεσης και η προσεκτική επιλογή της θα σε βοηθήσει να απολαύσεις εργασία και gaming για πολλές ώρες, δίχως να κουράσεις τα μάτια σου. Οι νέες οθόνες της Samsung, κυρτές και μη, αποτελούν μερικές από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς. Εξασφαλίζουν άνεση και εργονομία, με τον σχεδιασμό τους να είναι τέτοιος που καταλαμβάνουν τον ελάχιστο δυνατό χώρο στο γραφείο σου, επιτρέποντας να έχεις κοντά σου οτιδήποτε άλλο χρήσιμο για την εκάστοτε δραστηριότητά σου.

Υπάρχουν μοντέλα για κάθε προϋπολογισμό και προτίμηση μεγέθους, τα οποία θα μπορέσεις να βρεις σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος και έχουν ως εξής:

 

Samsung Odyssey G5 LC27G55TQBUXEN 27″ Gaming Monitor

Αν είσαι gamer, η οθόνη Samsung Odyssey G5 LC27G55TQBUXEN 27″ φαντάζει ως μία ιδανική επιλογή. Η μεγέθους 27 ιντσών οθόνη με λόγο αντίθεσης 2500:1, σε συνδυασμό με την κυρτότητά της, ακτίνας 1000R αποτελούν εγγύηση ότι θα απολαύσεις πολλές συνεχόμενες ώρες gaming δίχως να κουράσεις τα μάτια σου, καθώς βρίσκεται εντός των ίδιων ορίων με την κυρτότητα των ματιών σου.

Η ανάλυση WQHD, 2560×1440 pixels, προσφέρει εικόνα με πολύ μεγάλο βαθμό λεπτομερειών, που αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο με την έντονη αντίθεση και το βάθος των χρωμάτων που υποστηρίζει η τεχνολογία HDR. Ο πολύ υψηλός ρυθμός ανανέωσης, που φτάνει τα 144Hz εγγυάται ότι δεν θα χάνεις την παραμικρή λεπτομέρεια από το αγαπημένο σου παιχνίδι. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας AMD FreeSync Premium, που βοηθάει στην ομαλή μετάβαση ανάμεσα στις διαφορετικές σκηνές και στη μείωση φαινομένων όπως το τρεμόπαιγμα, ακόμα και αν ο επεξεργαστής ή η κάρτα γραφικών που χρησιμοποιείς δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας. Τέλος, ο χρόνος απόκρισης είναι μόλις 1ms, δηλαδή ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, κάτι πολύ σημαντικό αν ασχολείσαι με online gaming ή είσαι επαγγελματίας gamer, καθώς όλες οι πληροφορίες θα εμφανίζονται στην οθόνη σε πραγματικό χρόνο.

 

Samsung Odyssey G5 LC32G55TQBUXEN 32” Gaming Monitor

Το Samsung Odyssey G5 LC32G55TQBUXEN 32” Gaming Monitor έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Samsung Odyssey G5 LC27G55TQBUXEN 27″ Gaming Monitor και το μόνο που αλλάζει είναι η μεγαλύτερη οθόνη του, μεγέθους 32 ιντσών, που εξασφαλίζει ακόμα περισσότερο οπτικό πεδίο για το αγαπημένο σου χόμπι. Σε ένα ακόμα μοντέλο, η κορεατική εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει panel ακτίνας 1000R, διάσταση που εμπίπτει απόλυτα στο οπτικό σου πεδίο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να απολαύσεις μια ξεκούραστη εμπειρία.

 

Οι λεπτομέρειες αναδεικνύονται σε πολύ μεγάλο βαθμό λόγω της ανάλυσης WQHD, 2560×1440 pixels, που σε συνδυασμό με την τεχνολογία HDR και τον λόγο αντίθεσης 2500:1, ζωντανεύουν όλες τις εικόνες με σκιάσεις και χρωματισμούς που είναι πιστοί στην πραγματικότητα. Η υποστήριξη για ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz είναι εγγύηση για μια ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία και τονίζει ακόμα πιο πολύ τον βαθμό των λεπτομερειών. Παράλληλα, το AMD FreeSync Premium, μειώνει ενοχλητικά φαινόμενα, όπως το τρεμόπαιγμα ή το σπάσιμο της εικόνας και φροντίζει για την ομαλή μετάβαση ανάμεσα στις διαφορετικές ενότητες ενός παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι η σύνθεση του υπολογιστή σου μπορεί να μην είναι τελευταίας τεχνολογίας. Αν είσαι επαγγελματίας gamer ή γενικά σου αρέσει να παίζεις σε ανταγωνιστικό επίπεδο, ο χρόνος απόκρισης που είναι μόλις 1ms θα σου δώσει σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους.

 

Samsung LS24C314EAUXEN 24″ Monitor

Το Samsung LS24C314EAUXEN 24″ Monitor είναι εφοδιασμένο με ένα επίπεδο panel μεγέθους 24 ιντσών, η μέγιστη ανάλυση του οποίου φτάνει τα 1920×1080 pixels. Είναι ιδανικό για εσένα που δεν διαθέτεις ιδιαίτερο χώρο στο γραφείο σου, θέλεις μια ποιοτική και οικονομική λύση αλλά και μια οθόνη που να αναδεικνύει τις δυνατότητες του υπολογιστή σου.

Ο χρόνος απόκρισης είναι μόλις 5ms και με την τεχνολογία  AMD Radeon FreeSync ο ρυθμός ανανέωσης διατηρείται σταθερός, γεγονός που συμβάλλει σε μια ξεκούραστη, πολύωρη οπτική εμπειρία, ακόμα και αν ο υπολογιστής σου δεν είναι υψηλών δυνατοτήτων. Τα παραπάνω ενισχύονται ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία Flicker Free, που εξαλείφει το ενοχλητικό φαινόμενο των εικόνων που τρεμοπαίζουν σε μια οθόνη, προστατεύοντας ταυτόχρονα την πολύτιμη υγεία των ματιών σου. Για ακόμα πιο απολαυστικό gaming, μπορείς να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία παιχνιδιού, που ρυθμίζει τα χρώματα και την αντίθεση αυτόματα, για να απολαμβάνεις τον μέγιστο δυνατό βαθμό λεπτομερειών.

Οι θύρες HDMI και D-sub είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν οποιαδήποτε συσκευή θέλεις να συνδέσεις και να απολαύσεις άμεσα το αγαπημένο σου περιεχόμενο.

Τέλος, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, η οθόνη έχει λειτουργία Eco Saving Plus, που μειώνει την κατανάλωση ρεύματος κατά 10%.

 

Samsung LS24C364EAUXEN 24″ Curved Monitor

Το Samsung LS24C364EAUXEN 24″ Curved Monitor είναι μια ακόμα εξαιρετική επιλογή για εσένα που επιθυμείς ποιότητα σε πολύ χαμηλή τιμή. Το μεγέθους 24 ιντσών panel με κυρτότητα 1800R και ανάλυση 1920×1080 προσφέρει άνετη οπτική εμπειρία είτε εργάζεσαι είτε παίζεις, καθώς η απόσταση των ματιών σου από κάθε σημείο της οθόνης παραμένει η ίδια.

Σε ένα ακόμα μοντέλο της Samsung δίνει το “παρών” η τεχνολογία AMD Radeon FreeSync. Ο ρυθμός ανανέωσης παραμένει σταθερός ακόμα και αν δεν διαθέτεις υπολογιστή με κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή σύγχρονης τεχνολογίας. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης που φτάνει τα 75Hz συγχρονίζεται δυναμικά με τον ρυθμό ανανέωσης του περιεχομένου και σε συνδυασμό με τον χρόνο απόκρισης που είναι μόλις 4ms μηδενίζονται φαινόμενα όπως το lag, το θάμπωμα και το σκίσιμο της εικόνας.

 

Για ακόμα πιο άνετο παιχνίδι, ανάγνωση ή παρακολούθηση σειρών και ταινιών, δίχως καταπόνηση των ματιών σου, η Samsung έχει επιλέξει τη λειτουργία Eye Saver. Απλά πατώντας ένα κουμπί μειώνονται το τρεμόπαιγμα της εικόνας και οι εκπομπές μπλε φωτός. Η παραπάνω λειτουργία συνδυάζεται ιδανικά με την τεχνολογία Active Crystal Color της Samsung και την αναλογία αντίθεσης 3000:1 της οθόνης, που έχουν ως αποτέλεσμα πιο καθαρά χρώματα, ακόμα και σε σκοτεινές σκηνές.

Η οθόνη είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Η λειτουργία Eco Saving Plus χαμηλώνει τη φωτεινότητα της οθόνης και εξασφαλίζεται μείωση της κατανάλωσης ρεύματος. Επίσης, για την κατασκευή της δεν έχει χρησιμοποιηθεί PVC.

 

Samsung LS27C314EAUXEN 27″ Monitor

To Samsung LS27C314EAUXEN 27″ Monitor υπόσχεται καθηλωτική εμπειρία θέασης, χάρη στην οθόνη τύπου IPS που προσφέρει μέγιστη ανάλυση 1920x1080p και χρόνο απόκρισης 5ms.

Η λειτουργία παιχνιδιού το καθιστά ιδανικό για να απολαύσεις μια άνετη εμπειρία, ακόμα και αν βρίσκεσαι μπροστά από την οθόνη για πολλές ώρες, καθώς τα χρώματα και η αντίθεση ρυθμίζονται αυτόματα, φέρνοντας τον βαθμό της λεπτομέρειας σε υψηλό επίπεδο. Την ίδια στιγμή, η τεχνολογία AMD Radeon FreeSync αποτελεί εγγύηση ότι ο ρυθμός ανανέωσης του περιεχομένου που αναπαράγει ο υπολογιστής σου θα είναι συγχρονισμένος με τον ρυθμό ανάγνωσης της οθόνης, οπότε δεν θα εμφανίζονται ενοχλητικά φαινόμενα όπως το lag και η μετάβαση από τη μια σκηνή στην άλλη θα είναι απολύτως ομαλή. Πατώντας ένα κουμπί θα έχεις τη δυνατότητα να βάλεις στην εξίσωση την τεχνολογία Flicker Free για να προστατεύσεις ακόμα περισσότερο την πολύτιμη υγεία των ματιών σου από φαινόμενα όπως το τρεμόπαιγμα της εικόνας. Έτσι εξασφαλίζεις ακόμα πιο άνετη εργασία και διασκέδαση.

Οι θύρες HDMI και D-sub σού προσφέρουν όλη την απαραίτητη ευελιξία να συνδέσεις οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει έξοδο εικόνας, ενώ με την τεχνολογία Eco Saving Plus κάνεις οικονομία, μέσω της μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος κατά 10%.

 

 

Samsung LS27C366EAUXEN 27″ Curved Monitor

Το Samsung LS27C366EAUXEN 27″ Curved Monitor είναι μια πρόταση παρόμοια με το Samsung LS27C314EAUXEN 27″ Monitor, μόνο που είναι εφοδιασμένο με κυρτή οθόνη μέγιστης ανάλυσης 1920χ1080p, η οποία εγγυάται ότι θα παραμένει σταθερή η απόσταση των ματιών σου από την εικόνα, άρα θα μειώνεται η καταπόνηση λόγω της εξάλειψης της ανάγκης για συνεχή προσαρμογή σε διαφορετικές αποστάσεις.

 

Το οπτικό πεδίο που προσφέρεται είναι αρκετά μεγάλο και η εμπειρία γίνεται ακόμα πιο ξεκούραστη με την τεχνολογία AMD Radeon FreeSync, που συγχρονίζει τον ρυθμό ανανέωσης της κάρτας γραφικών με αυτόν της οθόνης, που αγγίζει τα 75Hz, εξασφαλίζοντας ομαλή μετάβαση ανάμεσα στις διαφορετικές σκηνές και σχεδόν μηδενικές καθυστερήσεις κατά την αναπαραγωγή video games, στο οποίο συμβάλλει και ο χρόνος απόκρισης των μόλις 4ms. Η λειτουργία παιχνιδιού θα αναδείξει στην οθόνη σου ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια, ρυθμίζοντας αυτόματα την αντίθεση και τα χρώματα.

Η πολύωρη εργασία γίνεται άνετη, καθώς η οθόνη διαθέσει πιστοποίηση TUV για την τεχνολογία άνεσης ματιών που ενσωματώνει, με την ελαχιστοποίηση της εκπομπής μπλε φωτός και την εξάλειψη του ενοχλητικού φαινομένου τρεμοπαίγματος της εικόνας.

Μπορείς να συνδέσεις όποια συσκευή θέλεις μέσω των θυρών HDMI και D-sub. Τέλος, η οθόνη είναι φιλική προς το περιβάλλον και με τη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνολογία Eco Saving Plus, εξασφαλίζεις μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσει ποια από τις οθόνες τις Samsung θέλεις να αποκτήσεις, το προσωπικό των καταστημάτων Κωτσόβολος είναι πάντοτε στη διάθεσή σου και θα απαντήσει σε όλες σου τις ερωτήσεις.

Μπορείς να δεις ακόμη