Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Η “Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς” επιστρέφει στο ERTflix

Η “Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς”, η πιο πρόσφατη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, επιστρέφει στο ERTflix. Η μαύρη κωμωδία, σε σκηνοθεσία Γιάννη Οικονομίδη και σενάριο Γιάννη Οικονομίδη, Χάρη Λαγκούση και Δημοσθένη Παπαμάρκου αφορά μια παντρεμένη γυναίκα, η οποία το σκάει από τον σύζυγό της, κλέβοντάς του ένα εκατομμύριο ευρώ, ώστε να συνάψει δεσμό με πρώην λαϊκό τραγουδιστή, ο οποίος διατηρεί νυχτερινό κέντρο στην επαρχία. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος και Λένα Κιτσοπούλου. Η ταινία κυκλοφόρησε το 2020 στους κινηματογράφους και θα φιλοξενείται για λίγο καιρό ακόμη στη δωρεάν streaming υπηρεσία της ΕΡΤ, μέχρι τις 10 Απριλίου.

 

 

Κινέττα: η πρώτη ταινία του Λάνθιμου στο CINOBO

Σε ένα έρημο τουριστικό θέρετρο στην Κινέττα, ένας αστυνομικός που έχει πάθος με τις Ρωσίδες, τα αυτοκίνητα και τα κασετόφωνα, διερευνά μια σειρά από δολοφονίες που συνέβησαν πρόσφατα στην περιοχή. Για να λύσει τα εγκλήματα, επιστρατεύει μια νεαρή καθαρίστρια ξενοδοχείου, έναν παράξενο τύπο που κάνει βιντεοσκοπήσεις κι έναν υπάλληλο φωτογραφείου. Η ιδιόμορφη αυτή ομάδα στήνει αναπαραστάσεις των φόνων ψάχνοντας να βρει την αλήθεια ή και όχι. Το σενάριο συνυπογράφουν οι Γιώργος Κακανάκης και Γιώργος Λάνθιμος, ενώ πρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης, Ευαγγελία Ράντου και Κώστας Ξυκομηνός. H Κινέττα προστέθηκε στον κατάλογο του CINOBO στις 16 Μαρτίου.

 

 

Το Τραγούδι των Σκορπιών (The Song of Scorpions) (CINOBO)

To “Τραγούδι των Σκορπιών”, του Anup Singh, είναι μία ιστορία για έναν καταραμένο έρωτα, μια εκδίκηση και τη λυτρωτική δύναμη ενός τραγουδιού. H Golshifteh Farahani (“Πάτερσον”) και ο υπέροχος Irrfan Khan (“Lunchbox”) πρωταγωνιστούν σε μια μαγευτική ταινία από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο. Στην ταινία, η Νουράν, μία όμορφη, ανέμελη και προκλητικά ανεξάρτητη νεαρή γυναίκα, μαθαίνει την αρχαία τέχνη του θεραπευτή από τη γιαγιά της, η οποία γνωρίζει πώς να τραγουδήσει για να σώσει κάποιον από το τσίμπημα των σκορπιών. Όταν ο Άνταμ, που εμπορεύεται καμήλες στην έρημο του Ρατζαστάν, ακούει τη Νουράν να τραγουδάει, την ερωτεύεται απεγνωσμένα. Αλλά πριν μπορέσουν να γνωριστούν περισσότερο, η Νουράν “δηλητηριάζεται” από μια αναίσχυντη προδοσία. Μια προδοσία που την οδηγεί σε ένα επικίνδυνο ταξίδι, από τη μία για να εκδικηθεί κι από την άλλη για να βρει το τραγούδι της.

 

 

Το Jurassic World: Dominion στο Nova Cinema1 (EON TV)

Την Κυριακή 19/3 προβλήθηκε στο Novacinema1 το Jurassic World Dominion με τους Chris Pratt και Bryce Dallas Howard σε σκηνοθεσία του Colin Trevorrow. Μαζί τους επιστρέφουν και οι παλιοί γνώριμοι του Jurassic Park , οι Laura Dern, Sam Neill και Jeff Goldblum. Τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή της νήσου Nublar, δεινόσαυροι κυκλοφορούν ξανά στη Γη, ενώ νέοι και παλιότεροι ήρωες ξεσκεπάζουν τις σκευωρίες της Biosyn κι επιφέρουν ισορροπία μεταξύ ανθρώπων και δεινοσαύρων. Η ταινία είναι διαθέσιμη και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ, μαζί με περισσότερες από 4000 ταινίες & επεισόδια σειρών. Επίσης, το πρόγραμμα των καναλιών Novacinema διατίθεται και με δυνατότητα Catch up 7 ημερών.

 

 

Απόλαυσε όλες τις κινηματογραφικές πρεμιέρες με τα πιο ρεαλιστικά χρώματα, επιλέγοντας Neo QLED τηλεοράσεις της Samsung με πιστοποίηση χρωμάτων από την Pantone.

Μπορείς να δεις ακόμη