Πόσο συμφέρει ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

by Zikou Stella

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια συμφέρουσα επένδυση για το σπίτι, καθώς θα δεις άμεσα τους λογαριασμούς ρεύματος να μειώνονται σημαντικά ενώ θα βάλεις τέλος στα υπέρογκα ποσά συντήρησης.

 

Αντικαθιστώντας τον παλιό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό τελευταίας γενιάς, εξοικονομείς τουλάχιστον 20% στον τελικό λογαριασμό. Το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι και μεγαλύτερο, από την πρώτη κιόλας μέρα εγκατάστασης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Ενέργειας. Μια τετραμελής οικογένεια, έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να αποσβέσει το κόστος της νέας αγοράς σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Αν μάλιστα πάρει και την επιδότηση, ο χρόνος αυτός μειώνεται κι άλλο για ένα μέσο νοικοκυριό. Τώρα με το Πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα, η αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα θεωρείται πιο συμφέρουσα από ποτέ.

 

Σήμερα, η τιμή ενός ηλιακού έχει μειωθεί περίπου κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να θεωρείται ως η πλέον αποτελεσματική λύση για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Η απόσβεση τόσο του κόστους αγοράς όσο και του κόστους εγκατάστασης είναι πλέον ταχεία.

Το κόστος συντήρησης ενός σύγχρονου ηλιακού είναι αρκετά χαμηλό ενώ η διάρκεια ζωής της συσκευής μεγάλη. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες τελευταίας γενιάς είναι αποδοτικοί και ικανοί να ζεστάνουν επαρκείς ποσότητες νερού ακόμη και με λίγη ηλιοφάνεια.

Τέλος, υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση του κόστους ζεστού νερού χρήσης μπορεί να φτάσει και το 80% και όλα αυτά με τεχνολογία που είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον.

Μάθε περισσότερα για το Πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα” και αναβάθμισε ενεργειακά το σπίτι σου με γρήγορη απόσβεση!

 

Μπορείς να δεις ακόμη