Ηλιακός Θερμοσίφωνας: Τα 5 μεγάλα πλεονεκτήματα!

by Zikou Stella

Η αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με έναν νέο, σύγχρονο ηλιακό έχει πολλαπλά οφέλη. Με την εγκατάσταση ενός καινούργιου ηλιακού θερμοσίφωνα, εξοικονομείς σημαντικά ποσοστά χρημάτων και ενέργειας καθώς αποτελεί μία από τις πλέον αποδοτικές συσκευές. Όπως λέει και το όνομά του χρησιμοποιεί την ενέργεια που πηγάζει από τον ήλιο. Ας δούμε τα βασικότερα οφέλη του:

 

Εξοικονόμηση ενέργειας

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι αναμφισβήτητα η πιο ενεργοβόρα συσκευή του σπιτιού. Με την εγκατάσταση ενός καινούργιου ηλιακού, το ποσοστό που εξοικονομείς στο κόστος θέρμανσης του νερού αγγίζει το 80%! Αντικαθιστώντας την ηλεκτρική συσκευή με νέο ηλιακό θερμοσίφωνα, γλιτώνεις τουλάχιστον 20% στον τελικό λογαριασμό. Το ποσοστό αυτό μπορεί να είναι και μεγαλύτερο, από την πρώτη κιόλας μέρα εγκατάστασης. Μια τετραμελής οικογένεια έχει υπολογιστεί ότι μπορεί να αποσβέσει το κόστος της νέας αγοράς σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια. Με τη χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα εξοικονομούμε μεγάλες ποσότητες ενέργειας και σε εθνικό επίπεδο.

 

Φιλικός προς το περιβάλλον

Η εγκατάσταση ενός νέου ηλιακού θερμοσίφωνα για ζεστό νερό χρήσης έχει αναρίθμητα οφέλη τόσο για τους ίδιους τους καταναλωτές όσο και για το περιβάλλον, καθώς μειώνεται σημαντικά η έκλυση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν προκαλούνται ρύποι ενώ μειώνονται δραστικά και τα επίπεδα θορύβου, μιας και η λειτουργία του συστήματός τους είναι αθόρυβη. Η επιλογή ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια «πράσινη» οικολογική επιλογή.

 

Ευκολία εγκατάστασης

Η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι πολύ πιο εύκολη και απλή απ’ όσο νομίζεις, αρκεί να απευθυνθείς σε εξειδικευμένο συνεργείο. Εφόσον υπάρχει και ο κατάλληλος χώρος στην ταράτσα ή την κεραμοσκεπή του κτηρίου, η εγκατάσταση γίνεται μέσα σε λίγη ώρα από έναν επαγγελματία τεχνικό με το νερό να πιάνει αμέσως τις κατάλληλες θερμοκρασίες.

 

Μεγάλη διάρκεια ζωής και απόδοση

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής τους. Ειδικότερα τα νέα μοντέλα, εξασφαλίζουν μακροζωία της συσκευής χωρίς να έχεις το άγχος για το αν θα σου «βγάλει» μελλοντικά προβλήματα ή βλάβες. Μάλιστα, ο χρόνος ζωής των ηλιακών τελευταίας γενιάς φτάνει τουλάχιστον τα 30 έτη λειτουργίας με την αποδοτικότητά τους να παραμένει σε αρκετά υψηλά επίπεδα και τα κόστη συντήρησης χαμηλά.

 

Προσφορά στο ακίνητο

Κι όμως! Η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα αυξάνει σημαντικά την αξία του ακινήτου. Ακριβώς επειδή πρόκειται για μια συσκευή που εξασφαλίζει σημαντική οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται στον τελικό λογαριασμό, μπορεί να «ανεβάσει» αρκετά την αξία του ακινήτου. Από τη στιγμή που δεν απαιτείται η κατανάλωση κάποιου καυσίμου για τη θέρμανση ζεστού νερού χρήσης, τα πλεονεκτήματα είναι σημαντικά τόσο για τον ιδιοκτήτη όσο και για τον ενοικιαστή.

 

Μάθε περισσότερα για το Πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα” και αναβάθμισε ενεργειακά το σπίτι σου με γρήγορη απόσβεση!

Μπορείς να δεις ακόμη