Project μετακόμιση: Πώς να ετοιμάσεις τις ηλεκτρικές συσκευές

by Admin_

 

Το να μετακομίζεις, είναι μια έντονη και αξέχαστη εμπειρία. Ακόμα και αν μεταφέρεσαι στο σπίτι των ονείρων σου η μετακόμιση σαν διαδικασία είναι κουραστική και αρκετά αγχωτική. Έχεις να μαζέψεις και να ξεκαθαρίσεις ένα σωρό πράγματα: βιβλία, ρούχα, πιατικά, διακοσμητικά. Και μέσα σε όλα αυτά και τις συσκευές σου, μικρές και μεγάλες.

Ακόμα και αν έχεις επιλέξει από την μεταφορική εταιρία το πλήρες πακέτο, που περιλαμβάνει συσκευασία και μετακόμιση, είναι αρκετά αυτά που θα πρέπει να κάνεις από πριν, ώστε όταν καταφθάσουν οι μεταφορείς, να σε βρουν σε ετοιμότητα. Πόσο μάλλον όταν θα πρέπει τόσο η προετοιμασία όσο και η συσκευασία να γίνουν από εσένα. Η προετοιμασία των συσκευών σου για τη μετακόμιση μπορεί να μοιάζει απλή υπόθεση. Αν όμως δεν γίνει με συγκεκριμένο τρόπο, μπορεί να βρεθείς σε δυσάρεστη θέση διαπιστώνοντας, όταν φτάσεις στον προορισμό σου πως κάποιες από τις συσκευές σου δεν λειτουργούν σωστά ή ότι χάλασαν.

Γι’ αυτό ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες και οι συσκευές σου θα σε ακολουθήσουν με ασφάλεια όπου πας.

 

Πακετάρισμα μικρών συσκευών σε 9 βήματα

  1. Ταξινόμησε τις συσκευές που θέλεις να πακετάρεις. Ξεκίνα από αυτές που σίγουρα δεν θα χρειαστείς μέχρι την ημέρα της μετακόμισης και προχώρησε με αυτή τη λογική. Ακόμα, ξεχώρισε τις συσκευές που έχουν και εύθραυστα μέρη, όπως η καφετιέρα ή το μπλέντερ για να τις πακετάρεις με μεγαλύτερη φροντίδα.
  2. Καθάρισε καλά και σκούπισε τις συσκευές σου, για να μην χρειαστεί να το ξανακάνεις στο καινούριο σου σπίτι και να ασχοληθείς εκεί με σημαντικότερα πράγματα.
  3. Αποσυναρμολόγησε τα εξαρτήματα των συσκευών σου, όπως τις λεπίδες του μπλέντερ ή τον περιστρεφόμενο δίσκο του φούρνου μικροκυμάτων και τύλιξέ τα με χαρτί περιτυλίγματος ή ό,τι άλλο συστήνει ο κατασκευαστής.
  4. Διάλεξε το κατάλληλο κουτί συσκευασίας.
  5. Aν έχεις κρατήσει τα κουτιά της αρχικής τους συσκευασίας προτίμησέ τα.
  6. Στρώσε τα κουτιά με τσαλακωμένο χαρτί περιτυλίγματος για να ελαχιστοποιηθούν οι κραδασμοί στην βάση τους.
  7. Τύλιξε τη συσκευή με μερικά φύλλα περιτυλίγματος και ασφάλισε το κλείσιμο με λίγο σελοτέιπ.
  8. Τοποθέτησε τη συσκευή στο κουτί. Γέμισε τα κενά με εφημερίδα, με χαρτί περιτυλίγματος ή ακόμα καλύτερα με κομματάκια από φελιζόλ συσκευασίας.
  9. Κλείσε καλά το κουτί με κολλητική ταινία. Θα σου φανεί χρήσιμο να εξοπλιστείς με ένα χειροκίνητο εργαλείο ξετυλίγματος και κοπής της ταινίας. Με αυτό τον τρόπο θα σου λυθεί το ένα χέρι και θα τελειώσεις πιο γρήγορα.

 

Προετοιμασία και συσκευασία μεγάλων οικιακών συσκευών

 

Ψυγείο

Αρχικά, άδειασε όλο το περιεχόμενο του ψυγείου και βγάλ’ το από την πρίζα. Τράβηξέ το και καθάρισε την πίσω πλευρά του. Συνέχισε με τον καθαρισμό των πλαϊνών πλευρών. Στη συνέχεια, ξεκίνησε να το καθαρίζεις εσωτερικά και στέγνωσέ το καλά, για να μην μυρίσει ή πιάσει μούχλα. Απόσυρε τα ράφια και τα αφαιρούμενα μέρη και τύλιξέ τα με πλαστικό με φυσαλίδες. Τέλος, καθάρισε την μπροστινή επιφάνεια και τύλιξε το ψυγείο γύρω γύρω με πλαστικό με φυσαλίδες και κλείσε το καλά με ταινία.

Αν το ψυγείο σου διαθέτει παροχή νερού για τη δημιουργία πάγου, αφαίρεσέ την και στέγνωσε καλά το συγκεκριμένο εξάρτημα.

 

Ηλεκτρική κουζίνα ή κουζίνα γκαζιού

Καθάρισε επιμελώς την κουζίνα, τον φούρνο και τις σχάρες του. Απόσυρε τις σχάρες και τα λοιπά αποσπώμενα μέρη και τύλιξέ τα με νάιλον. Κάλεσε έναν ηλεκτρολόγο να αποσυνδέσει την κουζίνα από την παροχή ρεύματος ή έναν ειδικό τεχνικό αν πρόκειται για κουζίνα υγραερίου. Μετά την αποσύνδεση, τύλιξε το καλώδιο και κόλλησέ το στην πίσω όψη της κουζίνας με ταινία. Τέλος, τύλιξε τη συσκευή με νάιλον με φυσαλίδες.

 

Πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων πρέπει αρχικά να αδειάσει και να καθαριστεί. Ιδανικό θα ήταν να εκτελέσεις έναν κύκλο καθαρισμού χρησιμοποιώντας το ειδικό προϊόν. Έτσι μαζί με το πλυντήριο θα καθαριστούν και οι σωληνώσεις. Περίμενε μέχρι η συσκευή να στεγνώσει καλά και έπειτα αφαίρεσε κάθε αποσπώμενο κομμάτι, όπως τα συρτάρια, το εξάρτημα για τα μαχαιροπίρουνα και το φίλτρο. Αυτά τα κομμάτια θα τα συσκευάσεις ξεχωριστά.

Βγάλε από την πρίζα την συσκευή και κλείσε την παροχή νερού. Έπειτα, ξεβίδωσε τη σωλήνα του νερού και της αποχέτευσης με προσοχή για να μην χυθούν νερά. Αφού το πλυντήριο είναι πια ελεύθερο τράβηξέ το μπροστά και καθάρισε και την πίσω όψη του. Τύλιξε το καλώδιο και κόλλησέ το με ταινία στην πίσω όψη. Αφού στραγγίξεις το νερό που βρίσκεται στις σωλήνες, τοποθέτησέ τις σε νάιλον σακούλα και κόλλησε τις στην πίσω όψη με ταινία. Τέλος, τύλιξε όλο το πλυντήριο με νάιλον με φυσαλίδες.

 

Πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων

Αφού καθαρίσεις, στεγνώσεις και αποσυνδέσεις τις συσκευές από τις παροχές και την αποχέτευση, ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή κάλεσε έναν τεχνικό να ασφαλίσει τον κάδο του πλυντηρίου, ώστε να μην προκληθεί ζημιά κατά τη μεταφορά.

 

 

Tips για πιο εύκολη μετακόμιση

  • Εξοπλίσου με όλα τα απαραίτητα από νωρίς. Συγκέντρωσε τις διπλάσιες κούτες από όσες νομίζεις ότι χρειάζεσαι. Ακόμα και να περισσέψουν, σίγουρα δεν θα πάνε χαμένες. Αγόρασε πολλά καρούλια κολλητικής ταινίας, χαρτί περιτυλίγματος, κομμάτια  φελιζόλ, νάιλον με φυσαλίδες και μαρκαδόρους.
  • Χρησιμοποίησε τα σακβουαγιάζ και τις βαλίτσες σου για μεταφορά πραγμάτων όπως σεντόνια, κουβέρτες κ.λπ.
  • Ξεκίνησε την μετακόμιση πρωί πρωί, για να έχεις χρόνο να τακτοποιήσεις, τουλάχιστον τα απολύτως απαραίτητα, αυθημερόν στον προορισμό σου.
  • Βάλε τα πάντα σε κουτιά. Όλα τα αντικείμενα, εκτός ίσως από τον ρουχισμό, πρέπει να μεταφερθούν σε κούτες και κουτιά. Έτσι τα προστατεύεις από φθορές αλλά και τα τακτοποιείς πολύ πιο εύκολα και άνετα στον νέο σου χώρο.
  • Γράψε έξω από το κάθε κουτί, για ποιο δωμάτιο προορίζεται. Έτσι, τα κουτιά θα διανεμηθούν πανεύκολα και γρήγορα.
  • Ζήτησε βοήθεια. Κινητοποίησε οικογένεια και φίλους. Όσα περισσότερα χέρια, τόσο το καλύτερο.
  • Όμως κράτα τον έλεγχο. Οδηγίες θα δίνεις μόνο εσύ, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της μεταφορικής εταιρίας. Αλλιώς θα υπάρξουν καθυστερήσεις και παρεξηγήσεις.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη