Πρόσθεσε πόντους στην εμφάνισή σου με όμορφα και δυνατά μαλλιά

by Zikou Stella

Αν ανήκεις στους ανθρώπους που θέλουν να είναι πάντοτε περιποιημένοι, τότε σίγουρα σε απασχολεί η φροντίδα των μαλλιών σου. Η σημασία της εμφάνισής τους μάλιστα, υπερβαίνει την αισθητική άποψη, αποτελώντας και ένα μέσο έκφρασης της προσωπικής σου ταυτότητας. Η ενίσχυση της υγείας των μαλλιών μέσα από την κατάλληλη διατροφή, τη ρουτίνα περιποίησης και την αποφυγή βλαβερών συνηθειών μπορεί να οδηγήσει σε ένα ορατό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τόσο στην όψη όσο και στην υφή των μαλλιών σου.

 

Εσύ ήξερες ότι…

*H ανθρώπινη τρίχα είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με το δικό της νεύρο και μυ, το δικό της θύλακα και φυσικά τον δικό της κύκλο ζωής.

*Κατά μέσο όρο, η τρίχα ζει και αναπτύσσεται σε περίοδο μεταξύ 2-7 χρόνων. Ο κύκλος ζωής της εξαρτάται κατά πολύ από τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεσαι τα μαλλιά σου.

*Τα μαλλιά αποτελούνται περίπου κατά 17% από νερό, 79% από κερατίνη και 4% από λιπαρά, έλαια και τη χρωστική ουσία μελανίνη που καθορίζει το χρώμα τους.

*Το ανθρώπινο τριχωτό της κεφαλής αποτελείται από 80.000-150.000 τρίχες κατά μέσο όρο.

*Παρά τα του αντιθέτου λεγόμενα, το κρύο νερό ΔΕΝ κάνει πιο λαμπερά τα μαλλιά

*Η υπερβολική ζέστη αδυνατίζει την τρίχα

*Τα υγιή μαλλιά συνδέονται άμεσα με τη διατροφή σου αλλά και με τα επίπεδα του άγχους που σε διακατέχει- Όσο περισσότερο άγχος έχεις, τόσο πιο αδύναμα και θαμπά είναι τα μαλλιά σου.

 

Και αφού αναφέρθηκαν κάποια σημαντικά facts για το τριχωτό της κεφαλής, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την περιποίησή του. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ανάλογα με τη σύσταση και την υφή των μαλλιών, πρέπει να λουζόμαστε ιδανικά 2-5 φορές εβδομαδιαίως. Το καθημερινό λούσιμο δεν είναι απαραίτητο ενώ πολλές φορές έχει αρνητικά αποτελέσματα και αδυνατίζει την τρίχα. Επίσης, το styling των μαλλιών απαιτεί τη χρήση σωστών, επαγγελματικών προϊόντων αλλά κυρίως καλούς “συμμάχους”, όπως ένα καλό σεσουάρ, μία ισιωτική και ψαλίδι με προστατευτικές πλάκες ή βούρτσες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Ο Κωτσόβολος με μια ευρεία γκάμα προϊόντων και με τις κατάλληλες συμβουλές από ειδικούς σε βοηθά να επιλέξεις τα καλύτερα, που θα κάνουν τα μαλλιά σου υγιή και δυνατά.

 

 

Το σεσουάρ

Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με κάποιο σεσουάρ, πρέπει να έχεις κατά νου ότι είναι καλό να διατηρείς χαμηλή τη θερμοκρασία, προκειμένου να μην τα καις, ενώ πρέπει να το κρατάς σχετικά μακριά από τις τρίχες. Εάν τα μαλλιά σου είναι πολύ κοντά ή αραιά, τότε ένα πιστολάκι έως 2000 watt αρκεί για να κάνεις τη δουλειά σου. Το Diva Atmos Atom με 3 ταχύτητες αέρα και 6 επίπεδα/ρυθμίσεις θερμοκρασίας είναι ό,τι χρειάζεσαι. Χάρη στο Atmos Conditioning System τα μαλλιά σου στεγνώνουν εξαιρετικά γρήγορα, ενώ είναι μικρό και ελαφρύ για να μπορείς να το παίρνεις μαζί σου παντού.

Αν πάλι έχεις πυκνά, μακριά και πλούσια μαλλιά με τάση να φριζάρουν, τότε οι απαιτήσεις ανεβαίνουν. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι ένα δυνατό μηχάνημα έως και 2.400 watt. Mε ελβετική υπογραφή, το Valera Swiss Air4Ever είναι ένα σεσουάρ που υπόσχεται αποτελεσματική δουλειά. Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία Smart Airflow, για καλύτερη κυκλοφορία και συμπίεση του αέρα και χαμηλά επίπεδα θορύβου, στα 70dB. Επιπλέον, διαθέτει λειτουργία ιονισμού, που μειώνει το στατικό φορτίο και κάνει τα μαλλιά να χτενίζονται ευκολότερα.

Φυσικά, τα super viral προϊόντα της Dyson έχουν κλέψει την καρδιά των απανταχού influencers και όχι άδικα. Ας πάρουμε για παράδειγμα το Dyson Supersonic HD11

Με απαράμιλλο εργονομικό σχεδιασμό, μοναδικό συνδυασμό χρωμάτων, πλήθος εξαρτημάτων καθώς και ένα και μικρό, ισχυρό, ψηφιακό μοτέρ V9 υψηλής απόδοσης, σου χαρίζει ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα στο σπίτι που θα λατρέψεις.

 

 

Ισιωτική

Η ισιωτική είναι ένα εργαλείο που με τη σωστή χρήση κάνει θαύματα, ακόμη και στα πιο δύσκολα μαλλιά, με τάση να φριζάρουν. Πρέπει πάντα πριν τη χρήση της να χρησιμοποιείς προϊόντα θερμοπροστασίας, προκειμένου να αποφύγεις τη διάσπαση της τρίχας, καθώς αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, οφείλεις να έχεις στεγνώσει πολύ καλά τα μαλλιά σου με ένα σεσουάρ, πριν προχωρήσεις στο ίσιωμά τους.

Για εύκολο ίσιωμα, χωρίς κόπο και σπατάλη χρόνου χρειάζεσαι ένα δυνατό μηχάνημα. Η GA.MA X-Wide Keration είναι ένα επαγγελματικό προϊόν με φαρδιές πλάκες με επικάλυψη Micro Glitt που προστατεύει τη φυσική κερατίνη των μαλλιών. Αναπτύσσει θερμοκρασίες έως 230 βαθμούς Κελσίου και η ισχύς του ανέρχεται στα 59 watt.

Μια λειτουργία που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής την τελευταία περίοδο στη χρήση ισιωτικών είναι η λειτουργία ατμού, μέσω του οποίου τα μαλλιά ισιώνουν, χωρίς να καίγονται. Η L’Oréal Professionnel Steampod 4.0 είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο που με τη δύναμη του ατμού σου επιτρέπει να δημιουργείς το τέλειο ίσιο, τους κυματισμούς ή τις μπούκλες που επιθυμείς. Περιλαμβάνει 3 χτενάκια βελτιστοποίησης ατμού για κάθε τύπο μαλλιών καθώς και θερμοπροστατευτικά καλύμματα για ασφαλή χρήση.

 

 

Ψαλίδια και βούρτσες για τέλειες μπούκλες

Εάν πάλι είσαι fan της μπούκλας, τότε χρειάζεται να εξοπλιστείς με ένα ψαλίδι ή μια βούρτσα που θα σου χαρίσουν τους απόλυτους κυματισμούς. Ισχύει και για αυτά τα εργαλεία ό,τι και στις ισιωτικές, όσον αφορά την προεργασία πριν τη χρήση.

Η Babyliss AS122E είναι μια βούρτσα 4 σε 1 με κεραμική επίστρωση, που λειτουργεί με ένα ιονικό σύστημα εξισορρόπησης της υγρασίας θετικών και αρνητικών ιόντων που συνεργάζονται για να ενυδατώσουν τα μαλλιά και να εξαλείψουν το φριζάρισμα. Έτσι αποκτάς εύκολα και γρήγορα μαλλιά με μπούκλες ή και ίσια, που λάμπουν.

Εάν προτιμάς το ψαλίδι αντί της βούρτσας, τότε σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα το Dyson Airwrap HS05 Bright Copper/Nickel Complete Long Multistyler. Με αισθητήρα “ανιχνεύει” τη θερμοκρασία του αέρα 40 φορές ανά δευτερόλεπτο για προστασία από τη θερμότητα. Το αεροδυναμικό Coanda έλκει και κατευθύνει τα μαλλιά, παρέχοντας επαγγελματικό αποτέλεσμα και μοναδική εμπειρία χρήσης. Φυσικά στο Dyson, μπορείς να “κουμπώσεις” τα ειδικά εξαρτήματα της χτένας, προκειμένου να χτενίζεις ενώ δημιουργείς μπούκλες, για ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα.

 

 

Κουρευτικές μηχανές

Αν έχεις κοντοκουρεμένα μαλλιά ή μαλλιά με layers, είναι απαραίτητo να υπάρχει στο σπίτι σου μια κουρευτική μηχανή. Οι επιλογές είναι πολλές και πριν προχωρήσεις στην αγορά ενός προϊόντος πρέπει να αναλογιστείς τι χρειάζεσαι. Εάν σου αρέσουν τα layers, τότε φρόντισε η μηχανή να έχει πολλές λεπίδες και διάφορα μήκη. Εάν θέλεις πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων, επίλεξε μια επαναφορτιζόμενη, αντί εκείνων που τροφοδοτούνται με καλώδιο.

Η Moser Genio Pro Fade είναι μια δυνατή μηχανή, ιδανική για σβησίματα. Είναι επίσης εξοπλισμένη με ισχυρό μοτέρ 5750 στροφές/λεπτό ενώ έχει αυτονομία χρήσης 210 λεπτών. Μία πολύ καλή επιλογή είναι και η Philips HC9450/20 που διαθέτει Digital Swipe, μηχανοκίνητες χτένες, λειτουργία μνήμης και στοιχείο κοπής υψηλής απόδοσης.

 

 

Όποια κι αν είναι η επιλογή για τα μαλλιά σου, να θυμάσαι ότι η ομορφιά πηγάζει κυρίως από μέσα σου. Παρ’ όλ’ αυτά, τα όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά σε γεμίζουν με αυτοπεποίθηση και συχνά αντανακλούν μια ευρύτερη εικόνα για την υγεία και την ευεξία σου.

Οι ειδικοί του Κωτσόβολου θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα κατάλληλα εργαλεία για ένα όμορφο αποτέλεσμα, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Γι΄ αυτό μην αργείς, επισκέψου ένα κοντινό σου κατάστημα ή περιηγήσου στην ιστοσελίδα kotsovolos.gr για περισσότερες συμβουλές και λύσεις.

Μπορείς να δεις ακόμη