Realme C55 & Realme 10: ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό

by Zikou Stella

Δυο οικονομικές συσκευές που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, φέρνει στην Ελλάδα η Realme. Ο λόγος για τα Realme 10 και Realme C55 που από σήμερα μπορείς να τα παραγγείλεις σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή μέσα από το kotsovolos.gr

 

Realme 10

Το Realme 10 είναι το λεπτότερο και ισχυρότερο smartphone που έχει παρουσιάσει ποτέ η κινεζική εταιρεία σε αυτή την κατηγορία τιμής. Χρησιμοποιεί το MediaTek G99 chipset, σε συνδυασμό με έως 16GB δυναμικής μνήμης RAM, προσφέροντας 40% υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με το Realme 9 που αντικαθιστά.

Ταυτόχρονα προσφέρει και εξαιρετική αυτονομία χάρη στην τεράστια μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh, ενώ υποστηρίζει και γρήγορη φόρτιση SuperVOOC των 33W, η οποία μπορεί να φορτίσει τη μπαταρία από το 0% έως το 50% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Kαι όλα αυτά όντας εξαιρετικά λεπτό, με πάχος μόλις 7,95mm.

 

Επιπλέον, το Realme 10 διαθέτει μία κορυφαία για την κατηγορία οθόνη τεχνολογίας AMOLED, με διαγώνιο 6,4 ιντσών, υποστήριξη για ρυθμό ανανέωσης 90Hz και μέγιστη φωτεινότητα 1000nits. Μάλιστα, η οθόνη προσφέρει και 360Hz sampling rate για την αφή, για άμεση απόκριση στις εντολές σου, ενώ προστατεύεται από Gorilla Glass 5.

Για τη φωτογραφία, το Realme 10 διαθέτει κύριο αισθητήρα στα 50MP και ένα δεύτερο αισθητήρα 2MP για την καταγραφή δεδομένων βάθους πεδίου, ενώ η selfie cam έχει ανάλυση 16MP.  Την πραγματική διαφορά στις φωτογραφίες σου όμως κάνουν οι αποκλειστικές τεχνολογίες της Realme, όπως ο AI αλγόριθμος χρώματος που εξασφαλίζει λήψεις με έντονα και ζωηρά χρώματα, η λειτουργία NightShot και η τεχνολογία Pro Light για καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς και η λειτουργία Street Photography 2.0 με τα μοναδικά της φίλτρα και τις δυνατότητες Peak και Zoom για να έχεις καλύτερο έλεγχο στο τελικό αποτέλεσμα.

Μοναδική είναι και η σχεδίαση της συσκευής, την οποία η εταιρεία ονομάζει Light Particle Design και είναι εμπνευσμένη από την πολύ επιτυχημένη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας  “Το πρόβλημα των Τριών Σωμάτων”. Χάρη στην ειδική επεξεργασία της πλάτης που συνδυάζει τεχνικές “Plasma Atom coating” και “UV-nano Imprinting”, οι δύο αποχρώσεις, Clash White και  Rush Black, έχουν σχεδόν τρισδιάστατη υφή, χαρίζοντας στη συσκευή μία εντυπωσιακή εμφάνιση που δεν περνάει απαρατήρητη.

 

 

Realme C55

Με σχεδίαση εμπνευσμένη από τη φύση και τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις σε συσκευή της σειράς C, το Realme C55, ξεχωρίζει από τις ανταγωνιστικές συσκευές σε πέντε βασικούς τομείς:

 

Κάμερα

Tο Realme C55 είναι το πρώτο smartphone της κατηγορίας με κύρια κάμερα στα 64MP. Συγκεκριμένα η συσκευή διαθέτει τον ίδιο αισθητήρα που χρησιμοποιεί και το Realme GT Master Edition, αισθητήρας μεγέθους 1/2″, ο οποίος εξασφαλίζει στη συσκευή λήψεις με πολύ χαμηλό θόρυβο και υψηλή λεπτομέρεια. Τον κύριο αισθητήρα συμπληρώνει ένας αισθητήρας των 2MP για τη λήψη δεδομένων βάθους πεδίου, ενώ για τις selfies σου η συσκευή διαθέτει αισθητήρα των 8MP.

 

Μνήμη

To Realme C55 προσφέρει την περισσότερη μνήμη στην κατηγορία με έως 16GB δυναμικής μνήμης RAM και έως 256GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ δεν λείπει και η δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου με κάρτες μνήμης έως 1TB. Έτσι, μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν πρόκειται να ξεμείνεις από χώρο ακόμα και αν χρησιμοποιείς εφαρμογές και τραβάς χιλιάδες φωτογραφίες.

 

Μπαταρία και φόρτιση

Εξοπλισμένο με μπαταρία χωρητικότητας 5000mAh και με υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση τεχνολογίας Super VOOC των 33W, το Realme C55 μπορεί να φορτίσει στο μισό χρόνο σε σχέση με τον προκάτοχό του, το C35, ενώ προσφέρει έως 27,8 ώρες κλήσεων και έως 27 ημέρες αντοχή σε λειτουργία αναμονής.

 

Σχεδίαση

To Realme C55 είναι διαθέσιμο σε δύο ξεχωριστές αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση, την Sunshower και την Rainy Night. Και οι δύο αποχρώσεις διαθέτουν χιλιάδες κάθετες γραμμές που θυμίζουν τη βροχή που πέφτει, με την Realme να χρησιμοποιεί μία ειδική επεξεργασία 13 επιπέδων με διαφορετική εκτύπωση, για να πετύχει αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

 

Λογισμικό και UI

To Realme C55 έρχεται με το Realme UI 4.0 που βασίζεται σε Android 13. Αυτό όμως που το κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει είναι η επαναστατική λειτουργία Mini Capsule που φέρνει πρώτη η εταιρεία στο Android. H λειτουργία Mini Capsule σου προσφέρει ενημερώσεις για την κατάσταση της μπαταρίας, τη χρήση των δεδομένων σου και τα βήματα που κάνεις κάθε μέρα, με δυναμικό τρόπο, με τις πληροφορίες να “ξετυλίγονται” γύρω από την εγκοπή της κάμερας.

Μπορείς να δεις ακόμη