Γνωρίζουμε το νέο Samsung Galaxy S6 edge+

by K-Admin

Samsung_Galaxy_S6_edge+

Η Samsung ξέρει ότι το S6 edge έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Ήθελε να απευθυνθεί με αυτό σε μια μερίδα του κόσμου ακόμη, χωρίς όμως να το αλλοιώσει. Και κάπως έτσι προκύπτει το S6 edge+ που αποτελεί ένα μεγαλύτερο S6 edge με λίγες αλλαγές στο hardware και μερικές νέες χάρες στα άδυτα του software.

 

Music - Μην ξεχνάμε τις απλές χαρές

Music – Μην ξεχνάμε τις απλές χαρές

Στο S6 edge+, η Samsung έχει χρησιμοποιήσει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 7420. Τέσσερις πυρήνες ανεβαίνουν μέχρι τα 2,1GHz και άλλοι τέσσερις φτάνουν στο 1,5GHz. Η RAM αυξάνεται στα 4GB (από τα 3GB του S6 edge), αλλαγή για την οποία προφανώς και δεν θα παραπονεθεί κανείς, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον καθώς οι απαιτήσεις του software πάντα πηγαίνουν προς τα πάνω. Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος, ανάλογα με το μοντέλο, είναι 32GB, 64GB, ενώ δεν αποκλείεται και έκδοση με 128GB για τους ακόμη πιο απαιτητικούς. Η οθόνη μεγαλώνει και φτάνει τις 5,7”, είναι Super AMOLED με ανάλυση Quad HD (δηλαδή 1440p) και, φυσικά, τις προβλεπόμενες καμπύλες αριστερά και δεξιά. Αυτές κάνουν το τηλέφωνο πιο ευχάριστο στο χέρι, αλλά προβάλλουν και πληροφορίες στο πλάι της συσκευής ώστε να μην είναι απαραίτητη η αφύπνισή της για απλή πληροφόρηση. Οι κάμερες παραμένουν δύο με ανάλυση 16MP και 5MP, υποστηρίζεται το σύστημα ανέπαφων πληρωμών Samsung Pay και το τηλέφωνο χρησιμοποιεί λειτουργικό Android 5.1 Lollipop με μια δόση TouchWiz, του ειδικού UI που αναπτύσσει για τις συσκευές της η κορεατική εταιρεία. Το καλό με το τελευταίο σε συνδυασμό με το S6 edge+ είναι πως φαίνεται να είναι ακόμη πιο ελαφρύ από ότι συνήθως, χωρίς να αναγκάζει κάποιον να ξεφύγει μάλιστα από αυτά που ίσως γνωρίζει και έχει ήδη συνηθίσει από την απλή εκδοχή του Android Lollipop.

 

 

People Edge Όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στην άκρη της οθόνης

People Edge – Όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα, στην άκρη της οθόνης

 

 

Και στο μικρότερο μοντέλο S6 edge είχαμε την εφαρμογή People Edge, η οποία φρόντιζε να είναι πρόχειρες οι αγαπημένες σας επαφές με ένα swipe από το πλάι (ευκαιρία να απολαμβάνει κανείς και τις καμπύλες της συσκευής). Στο Galaxy Note edge υπήρχε και μια ευκολία παραπάνω, το Apps Edge. Αυτό κάνει πλέον την εμφάνισή του και στο S6 edge+, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε σε πρώτη ζήτηση, χωρίς καν να χρειαστεί να ξεκλειδώσουμε το τηλέφωνο και να τις αναζητήσουμε σε κάποιο home screen, τις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Μια νέα δυνατότητα ακόμη εντοπίζεται στο camera app, αφού επιτρέπει πλέον απευθείας live streaming στο YouTube. 

 

 

Live Stream-  Η ζωή σας σε ζωντανή μετάδοση

Live Stream- Η ζωή σας σε ζωντανή μετάδοση

 

 

Το σύστημα πληρωμών Samsung Pay ετοιμάζεται να λανσαριστεί στις πρώτες αγορές του κόσμου μέσα στον Σεπτέμβριο και έχει την ιδιαιτερότητα ότι κάνει το τηλέφωνο να λειτουργεί ως κανονική πιστωτική κάρτα. Αν λοιπόν δεν υπάρχει τερματικό ανέπαφων συναλλαγών, το Samsung Pay μπορεί να λειτουργήσει και με τερματικά από όπου απαιτείται το πέρασμα της μαγνητικής λωρίδας των πιστωτικών καρτών. Αρκεί να περάσετε από κοντά το τηλέφωνο και τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους. Πρέπει βέβαια να επιβεβαιώσετε τη συναλλαγή, είτε με χρήση κωδικού είτε με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος. Άρα δεν απαιτείται καν συγκεκριμένη υποστήριξη από τον έμπορο για να λειτουργήσει το Samsung Pay.

 

 

 

Τέρμα τα καλώδια! Ασύρματη φόρτιση σε  120 λεπτά!

Τέρμα τα καλώδια! Ασύρματη φόρτιση σε 120 λεπτά!

Η Samsung ενσωμάτωσε την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Qi στο Galaxy S6 edge+, άρα αν θέλετε να αποφύγετε και το τελευταίο καλώδιο, μπορείτε. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα charging pad και να ακουμπήσετε πάνω του τη συσκευή. Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλήρως σε δύο ώρες περίπου, διάστημα που δεν είναι καθόλου άσχημο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι με το καλώδιο η διαφορά δεν είναι τεράστια, χρειάζεται δηλαδή 1,5 ώρα για πλήρη φόρτιση.

 

 

 

 

 

Το S6 edge+ λοιπόν είναι ουσιαστικά ένα S6 edge σε μεγαλύτερο μέγεθος που απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν το κάτι παραπάνω, μια συσκευή που μπορεί να καλύψει πιο άνετα το ρόλο ενός smartphone αλλά και ενός μικρού tablet.

 

Ανακάλυψέ το στο video και…. σύντομα θα μπορείς να το βρεις στον Κωτσόβολο και να το κάνεις δικό σου, με την ευκολία του πλάνου δόσεων!

https://youtu.be/_Q-p-zkydLQ

Μπορείς να δεις ακόμη