Σκούπες με σακούλα: Κορυφαία «ασπίδα προστασίας»

 

Οι ηλεκτρικές σκούπες με σακούλα ήταν το πρώτο είδος μοντέλων που εμφανίστηκαν στην αγορά. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως έχουν ξεπεραστεί από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Μάλιστα, ισχύει το αντίθετο, αφού ακόμη και σήμερα διαθέτουν ορισμένα αξεπέραστα πλεονεκτήματα όπως για παράδειγμα μεγάλη χωρητικότητα που φτάνει τα 7lt.

Το σημαντικότερο είναι ότι αποτελεί ιδανική λύση αν υποφέρεις από αλλεργίες ή απλώς δεν θέλεις να έρχεσαι σε επαφή με τη σκόνη γιατί  φιλτράρουν αποτελεσματικά τον αέρα, κατακρατώντας καλύτερα τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα. Επίσης, επειδή όλοι οι ρύποι παγιδεύονται μέσα στη σακούλα, όταν χρειαστεί να την αλλάξεις είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να τους εισπνεύσεις.

Ένα επιπλέον ατού που διαθέτουν οι σκούπες με σακούλα είναι ότι έχουν χαμηλά επίπεδα θορύβου, χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε «έκπτωση» στην απόδοση καθαρισμού. Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με τα παλιότερα μοντέλα, οι σύγχρονες σκούπες δεν «χάνουν» σε ισχύ όσο γεμίζει η σακούλα τους.

 

Απόλυτη υγιεινή στο άδειασμα της σκούπας

Όλες οι σκούπες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε η σκόνη και οι βρωμιές να «φυλακίζονται» μέσα στη σακούλα. Επομένως, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σακούλα αφαιρείται εύκολα, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να κάνεις βίαιες κινήσεις, όλοι οι ρύποι θα καταλήγουν μαζί της στον κάδο σκουπιδιών, χωρίς να «επιστρέφει» η παραμικρή ποσότητα στον αέρα.

Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ορισμένοι κατασκευαστές έχουν προβλέψει ώστε οι σακούλες να κλείνουν με ειδικά πώματα ή με αυτοκόλλητες ταινίες.

 

Αξεπέραστο φιλτράρισμα του αέρα

Στα περισσότερα μοντέλα η σακούλα παίζει διπλό ρόλο. Λειτουργεί και σαν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό φίλτρο για τον καθαρισμό του αέρα. Μάλιστα, οι αυθεντικές σακούλες πολλών κατασκευαστών μπορούν να κατακρατούν έως και το 99,9% των μικροοργανισμών. Αυτό έχει ως συνέπεια οι σκούπες να «επιστρέφουν» τον αέρα στον χώρο πιο καθαρό απ’ ό,τι τον απορρόφησαν.

Έτσι, θα βρεις μοντέλα με σακούλες τόσο υψηλού φιλτραρίσματος, ώστε στα υπόλοιπα φίλτρα τους να φτάνει τόσο λίγη σκόνη, που δεν θα χρειαστεί να τα πλύνεις ή να τα αντικαταστήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια «ζωής» της συσκευής.

Αυτή η δεύτερη «αποστολή» της σακούλας, ως εξαρτήματος του συστήματος φιλτραρίσματος της σκούπας, θα σε αποζημιώνει επίσης κάθε φορά που την αλλάζεις. Κι αυτό γιατί, με κάθε νέα σακούλα, ουσιαστικά θα ανανεώνεις και το αντίστοιχο φίλτρο με καινούριο, ώστε να διατηρείς στο ελάχιστο την επανεκπομπή σκόνης κατά το καθάρισμα.

 

Χαμηλά επίπεδα θορύβου

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πιο αθόρυβες σκούπες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι μοντέλα με σακούλα. Ο συγκεκριμένος τρόπος συλλογής της σκόνης δίνει τη δυνατότητα να προστεθεί στο «σώμα» της συσκευής ενισχυμένη ηχομόνωση. Έτσι, θα βρεις μοντέλα που προκαλούν λιγότερο θόρυβο από 64 ντεσιμπέλ (dB), δηλαδή τη φυσιολογική ένταση μίας συζήτησης, ώστε να μπορείς να καθαρίζεις ακόμη και τις ώρες κοινής ησυχίας.

 

 

Υψηλή απόδοση 

Τα μοντέλα νέας «γενιάς» διατηρούν αμείωτη την απόδοση καθαρισμού τους, ακόμη κι όταν η σακούλα έχει αρχίσει να γεμίζει με ρύπους. Μερικές σκούπες κρατούν την υψηλή απορροφητική τους ισχύ έως ότου η σακούλα γεμίσει κυριολεκτικά πλήρως, με συνέπεια κάθε ανταλλακτικό τους να έχει έως και 50% μεγαλύτερο χρόνο «ζωής» από μία κοινή σακούλα ίδιας χωρητικότητας. 

 

Μεγάλη χωρητικότητα

Στην αγορά θα βρεις σκούπες με σακούλες υψηλής χωρητικότητας μέχρι και 7 lt. ώστε ακόμη κι αν το σπίτι σου είναι αρκετά μεγάλο δεν θα χρειάζεται να αλλάζεις συχνά ανταλλακτικό. Αυτό σημαίνει πως θα είναι μειωμένο και το κόστος για αγορά νέων σακούλων.

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη