Έρχεται η IFA 2019, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας

 

Οι φίλοι της τεχνολογίας στρέφουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή το βλέμμα τους στο Βερολίνο όπου και διεξάγεται η IFA, η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη.

Επίσημα οι πύλες της έκθεσης θα ανοίξουν στις 6 Σεπτεμβρίου. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά ότι μεγάλος όγκος των ανακοινώσεων θα πραγματοποιηθεί ακόμα και δύο ημέρες πριν, που είναι προγραμματισμένες οι πρώτες παρουσιάσεις των εταιρειών. Με βάση τις πληροφορίες που έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, έχουμε μια καλή ιδέα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας.

 

Smartphones

Η εποχή που κάθε νέο Galaxy Note παρουσιάζονταν στην IFA έχει περάσει. Έτσι οι περισσότερες ανακοινώσεις αναμένεται να απευθύνονται κυρίως στη μεσαία κατηγορία. Στους κατασκευαστές που περιμένουμε να μας δείξουν νέα μοντέλα περιλαμβάνεται η Honor, η Sony αλλά και η HMD Global με νέα Nokia smartphones και feature phones.

Μετά τις τηλεοράσεις, η TCL έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να κάνει την είσοδό της στην τόσο απαιτητική κατηγορία. Ίσως ακόμη και η Xiaomi να κρύβει ειδήσεις αφού για πρώτη φορά θα διαθέτει δικό της χώρο στην έκθεση.

 

Τηλεοράσεις

Οι ανακοινώσεις νέων τηλεοράσεων αποτελούν μια συνηθισμένη κατάσταση σε κάθε IFA. Η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Οι γνωστοί μεγάλοι παίκτες αναμένεται να παρουσιάσουν τα νέα τους μοντέλα. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται φυσικά η Samsung και η LG, ενώ το ίδιο ισχύει και.για άλλους παραδοσιακούς παίκτες της αγοράς όπως η Sony, η Panasonic, η TCL και ίσως μια έκπληξη.

Γνωρίζουμε καλά την πίστη της Samsung στην QLED τεχνολογία και τον τελευταίο χρόνο στην 8K ανάλυση. Η νοτιοκορεατική εταιρεία αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο περιεχόμενο 8K που μπορούν να αναπαράγουν οι τηλεοράσεις της. Αντιθέτως η LG συνεχίζει την επίθεση με τα OLED μοντέλα της τα οποία και εξοπλίζει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά πρόσθετες τεχνολογίες όπως Dolby Atmos και όχι μόνο.

 

Ήχος

Ο ήχος είναι ένας ακόμη τομέας που περιμένουμε να δούμε αρκετά πράγματα. Ειδικά στον εκθεσιακό χώρο της Sony, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την τελευταία γενιά των κορυφαίων ασύρματων ακουστικών της με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ανταγωνισμό αφού η B&O και άλλοι γίγαντες του χώρου, έχουν έτοιμες απαντήσεις.

 

Φορητοί υπολογιστές

Και όμως, η IFA αποτελεί το ιδανικό μέρος για παρουσιάσεις νέων φορητών υπολογιστών αφού έχουν προηγηθεί σημαντικές ανακοινώσεις από την Intel, με τους κατασκευαστές να φέρνουν τα νέα του μοντέλα. Αυτό θα συμβεί και φέτος με την Dell, τη Lenovo, την Asus και την HP να παρουσιάζουν νέους φορητούς υπολογιστές που στηρίζονται στην 10η γενιά των Intel Core επεξεργαστών.

Οι επεξεργαστές αυτοί υπόσχονται σημαντικά αυξημένη αυτονομία αλλά και κορυφαίες επιδόσεις με βάση τις λύσεις με τετραπύρηνο και εξαπύρηνο επεξεργαστή.

 

Wearables

Μια ματιά στον κατάλογο των κατασκευαστών είναι αρκετή για να δούμε ότι σ’ αυτόν συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές wearable συσκευών. Η Garmin είναι μία από αυτές τις εταιρείες η οποία μάλιστα ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες τη σειρά Fenix 6.  Εντούτοις μαθαίνουμε ότι κρύβει πολλά περισσότερα μοντέλα τα οποία και θα αποκαλύψει στην έκθεση.

Ακολουθεί η Fitbit με το Versa 2, η Fossil, ενώ θα δούμε από κοντά και τη νέα δημιουργία της Samsung, το Galaxy Watch Active 2 το οποίο ανακοινώθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

 

Λευκές συσκευές

Τέλος η IFA αποτελεί τον ιδανικό προορισμό νέων οικιακών συσκευών. Πρόκειται για μια κατηγορία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσο προχωράει η σύγκλισή τους με το έξυπνο σπίτι και αυξάνονται οι διαθέσιμες προτάσεις για τον τελικό καταναλωτή. Έξυπνα πλυντήρια και κουζίνες είναι λίγες μόνο από τις κατηγορίες που θα μας απασχολήσουν.

Η LG έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται να λανσάρει στην έκθεση νέα πλυντήρια ρούχων με τεχνητή νοημοσύνη και ενισχυμένο Direct Drive (DD) μοτέρ.

H Samsung από την πλευρά της έχει επιβεβαιώσει την κυκλοφορία του ψυγείου BESPOKE το οποίο δεν ξεχωρίζει μόνο για τις λειτουργίες του αλλά και για τον όμορφο σχεδιασμό του. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη και κάποια ανανέωση στα έξυπνα πλυντήρια QDrive της εταιρείας που ξεχωρίζουν για τις δυνατότητές τους.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη