“Smart” pet: Όλα όσα χρειάζεσαι για το κατοικίδιό σου

by Aggeliki Tsoukana

Τα κατοικίδια αποτελούν πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη σημερινή κοινωνία και πολλοί έχουν ένα ή περισσότερα στο σπίτι τους. Από το παρελθόν η σχέση ανθρώπου και κατοικιδίων μπορεί να χαρακτηριστεί ως αμοιβαία σχέση αγάπης. Αυτή η σχέση ενέπνευσε πολλούς δημιουργούς ανά τα χρόνια να δημιουργήσουν φανταστικούς τετράποδους ήρωες σε σελίδες κόμικ και αργότερα σε animation.

Υπάρχουν ήρωες όπως ο φοβιτσιάρης Σκούμπι Ντου ή ο Μπρέιν το σκυλί του Αστυνόμου Σαϊνη. Από την άλλη, υπάρχουν και γάτες όπως ο λιχούδης Γκάρφιλντ ή ο γενναίος Παπουτσωμένος Γάτος. Ό,τι χαρακτηριστικά και να έχει ο τετράποδος φίλος σου χρειάζεται και τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα κάνει τη ζωή του ακόμα πιο απολαυστική και παιχνιδιάρικη.

 

 

Φαγητό και νερό στον… αυτόματο

Επειδή πολλές φορές τα κατοικίδια μένουν μόνα τους σπίτι υπάρχουν τρόποι να αυτοματοποιούμε διαδικασίες, αλλά και να ελέγχουμε αν όλα είναι καλά. Το Dogness Smart Cam Treater αποτελεί το ιδανικό gadget για εσένα και τον τετράποδο φίλο σου. Ουσιαστικά αποτελεί ένα «έξυπνο» δοχείο για λιχουδιές με ενσωματωμένη κάμερα.

Διαθέτει ξεχωριστές θήκες για treats διαφορετικών μεγεθών, ενσωματωμένη κάμερας full HD και ενσωματωμένο μικρόφωνο με ηχείο για να υπάρχει ολοκληρωμένη επικοινωνία με το κατοικίδιό σου. Η συσκευή συνδέεται εύκολα, μέσω wi-fi, με το κινητό σου και με αυτό τον τρόπο μπορείς να δίνεις λιχουδιές στο «φιλαράκι» σου, να το βλέπεις, να το ακούς και να του μιλάς εξ’ αποστάσεως.

Για τις δίψες υπάρχει το Dogness Water Fountain. Είναι η smart συσκευή που προσφέρει συνεχώς, φιλτραρισμένο και καθαρό νερό στο κατοικίδιό σου. Διαθέτει τεχνολογία φιλτραρίσματος ενεργού άνθρακα που ουσιαστικά επιτρέπει τον αυτοκαθαρισμό του νερού εξαλείφοντας κάθε τι ανεπιθύμητο και ανθυγιεινό.

Έχει χωρητικότητα 2 λίτρων, εργονομική σχεδίαση και αθόρυβη αντλία που σου επιτρέπει τη ρύθμιση της ροής του νερού. Τέλος, η συσκευή είναι απαλλαγμένη από ουσίες BPA (καρκινογόνες ουσίες) προστατεύοντας τον μικρό σου φίλο.

 

 

Για τις ομορφιές

Μετά το φαγοπότι είναι πολύ σημαντικό ο μικρός σου «ήρωας» να είναι και στις ομορφιές του. Για τον σκοπό αυτό μπορείς πάντα να επιλέξεις κάποια από τις βούρτσες και χτένες της Wahl. Μπορείς να αναζητήσεις οτιδήποτε χρειάζεται. Υπάρχουν χτένες και βούρτσες καλλωπισμού, μέχρι και για αφαίρεση ψύλλων. Η επιλογή είναι δική σου, ανάλογα με τις ανάγκες του κατοικιδίου σου.

Αν πάλι το τρίχωμα του τετράποδου φίλου σου είναι ανεξέλεγκτο μπορείς πάντα να επιλέξεις την κουρευτική μηχανή Wahl Lithium Pro (για σκύλους). Η μηχανή λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου, διαθέτει ατσάλινες λεπίδες, πολλαπλές επιλογές σε μήκη κοπής και heavy duty μοτέρ για δύσκολες καταστάσεις. Τέλος, οι λεπίδες με αυλακώσεις δεν θερμαίνονται προστατεύοντας το κατοικίδιό σου από εγκαύματα και η αθόρυβη λειτουργία του βοηθά στη διαχείριση και των πλέον ανήσυχων «παιδιών».

 

 

Ξέχνα τις τρίχες

Για να γίνουν όμως όλα σωστά και να είναι ο χώρος απαλλαγμένος από τις ανεπιθύμητες τρίχες, καλό είναι να διαθέτεις και τη σκούπα που θα σε απαλλάξει από αυτές μια και έξω. Υπάρχουν αρκετές επιλογές, αλλά ας σταθούμε σε κάποιες που μπορούν να μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ευκολα και γρήγορα.

Η σκούπα στικ Bosch BBH3ZOO28 Flexxo Gen2, με το ειδικό κιτ για κατοικίδια που διαθέτει, καθαρίζει 30% πιο γρήγορα τις τρίχες, ενώ είναι ιδανική τόσο για δάπεδα, όσο και για χαλιά. Χαρακτηρίζεται από κορυφαίας απόδοσης επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ενώ διαθέτει και αποσπώμενο σκουπάκι για μεγαλύτερη ευελιξία.

Τέλος, πολύ καλή επιλογή αποτελεί και η Black & Decker BHFEV182CP Extreme Pet 4 Σε 1. Είναι μία σκούπα στικ, επαναφορτιζόμενη, με τέσσερα εξαρτήματα και ανάμεσά τους την ειδική βούρτσα pet για τα όσα δύσκολα σου βάζει το κατοικίδιό σου. Επιπλέον, η μπαταρία λιθίου 2.0Ah είναι πολύτιμη σύμμαχος ενάντια στην επίμονη βρωμιά.

Μπορείς να δεις ακόμη