Smart TVs για κάθε δωμάτιο στο σπίτι

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Όταν εσύ θέλεις να απολαύσεις ένα PS5 Party στην τηλεόραση ενώ το έτερόν σου ήμισυ θέλει να παρακολουθήσει μία σειρά στο Netflix σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού, τότε σίγουρα δεν σου αρκεί μόνο μία τηλεόραση. Ευτυχώς, οι επιλογές σε smart TVs είναι πλέον πολλές για να καλυφθεί κάθε ανάγκη, χωρίς να γίνονται «εκπτώσεις» στην ποιότητα θέασης.

Οι σύγχρονες smart TVs είναι ακόμη πιο λεπτές με μοντέρνο, εργονομικό design, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν θέση σε σχεδόν κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Ας μην ξεχνάμε ότι ψυχαγωγία είναι, επίσης, όταν θέλεις να παρακολουθήσεις μια ταινία όσο χαλαρώνεις στην κρεβατοκάμαρά σου, ή να βλέπεις την αγαπημένη σου πρωινή εκπομπή όσο μαγειρεύεις ή πίνεις τον καφέ σου στην κουζίνα. Με αυτό ως δεδομένο, πρώτα θα πρέπει να σκεφτείς τη χρήση για την οποία προορίζεται η καινούργια σου τηλεόραση, ώστε να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Δώσε προτεραιότητα στη 4Κ ανάλυση

Χάρη στην ανάλυση 4Κ, μπορείς να έχεις μεγαλύτερη τηλεόραση σε μικρότερη απόσταση θέασης και η οθόνη να αποδίδει το βέλτιστο αποτέλεσμα εικόνας. Έτσι, οι διαστάσεις που θα συναντήσεις ξεπερνούν ακόμα και τις 86 ίντσες. Σε ό,τι αφορά στην απόσταση θέασης είναι η απόσταση που χωρίζει το σημείο που θα παρακολουθείς (π.χ. τον καναπέ ή το κρεβάτι σου) από το σημείο που τοποθετείται η τηλεόραση. Επιπρόσθετα, οι τηλεοράσεις 4Κ είναι πλέον πολύ πιο προσιτές. Ενδεικτικά με τα χρήματα που θα επένδυες για μία τηλεόραση Full HD 42’’, μπορείς να αποκτήσεις μία 4Κ smart TV ίδιων διαστάσεων και να απολαμβάνεις καλύτερη εμπειρία θέασης.

Γνωρίζοντας την απόσταση θέασης και λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο χρήσης της τηλεόρασης σου (π.χ. για παιχνίδια, οικιακός κινηματογράφος κ.λπ.), θα μπορέσεις να βρεις εύκολα τον αριθμό ιντσών που χρειάζεσαι. Βρες την απόσταση που χρειάζεσαι διαιρείς τα εκατοστά απόστασης με το 2. Έτσι, για παράδειγμα, εάν στο σαλόνι σου η τηλεόραση με τον καναπέ σου έχουν απόσταση 1 μέτρο (δηλαδή 100 εκατοστά), για να βλέπεις περιεχόμενο ανάλυσης 4Κ, επιλέγεις τηλεόραση από 50 ίντσες και πάνω.

Αν είσαι ενθουσιώδεις και θέλεις πάντα το καλύτερο, τότε ίσως να εξετάσεις την αγορά μίας τηλεόρασης 8Κ όπου εκεί πλέον η διαφορά στην ποιότητα εικόνας είναι ακόμα μεγαλύτερη.

 

 

Μία smart TV για το σαλόνι

Όταν γίνεται λόγος για μια 4Κ TV που προορίζεται ως κέντρο ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καλυφθούν διαφορετικές ανάγκες. Από οικογενειακές βραδιές σινεμά, ντοκιμαντέρ και σειρές στις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες video streaming, μέχρι gaming ή διασκέδαση για όλη την οικογένεια με παιχνίδια στην κονσόλα. Με τη λειτουργία smart να είναι δεδομένη ως επιλογή, το επόμενο βήμα είναι να επιλέξεις τηλεόραση με όσο γίνεται πιο “επιβλητικό” panel. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα κοιτάξεις για προτάσεις από 55 ίντσες και άνω. Εάν υπάρχει ο διαθέσιμος χώρος στο κέντρο του σαλονιού, γιατί όχι και 65+ ίντσες. Εννοείται ότι στοχεύεις στις κορυφαίες τεχνολογίες Panel και ήχου όπως Τεχνολογία Dolby Vision, HDR10+ και Dolby Atmos για καθηλωτική εμπειρία θέασης.

 

 

Για να απολαμβάνεις όλα τα αθλητικά γεγονότα σε κορυφαία ποιότητα εικόνας

Πράγματι, είναι φοβερή εμπειρία να παρακολουθείς τα αγαπημένα σου αθλήματα με κρυστάλλινη εικόνα. Εάν, μάλιστα, έχεις και παρέα, τότε σίγουρα θα χρειαστείς μία 4Κ TV με μεγάλη οθόνη και με την πιο σύγχρονη τεχνολογία panel, ώστε να απολαμβάνουν όλοι οι θεατές αψεγάδιαστη εικόνα, ανεξάρτητα εάν θα βρίσκονται στο κέντρο, αριστερά ή δεξιά της τηλεόρασης. Επομένως, σου συστήνουμε να κοιτάξεις για μια 4Κ TV από 60 ίντσες και άνω, και σίγουρα με ΟLED Panel ή άλλη αντίστοιχη τεχνολογία οθόνης. Οι κορυφαίες προτάσεις, συνδυάζουν απαράμιλλη ποιότητα εικόνας με εντυπωσιακό ήχο, όπως Dolby Atmos για καθηλωτικό ήχο Surround. Επιπλέον, ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης εικόνας θα σου εξασφαλίσει ομαλή και αψεγάδιαστη εικόνα, ειδικά στα αθλήματα με έντονη δράση.

 

 

Τηλεόραση για κάθε δραστηριότητα στην κουζίνα

Το πρωί, η τηλεόραση της κουζίνας μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά στο ξύπνημα, κάνει το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο πιο ενδιαφέρον και είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να μαγειρεύουμε βλέποντας π.χ. την αγαπημένη μας πρωινή εκπομπή, ή ακολουθώντας μια συνταγή στο YouTube.

Χάρη στον λεπτό σχεδιασμό των σύγχρονων τηλεοράσεων, μπορείς άνετα να χωρέσεις στην κουζίνα μια τηλεόραση 20-24 ιντσών. Αν πρόκειται για χώρο που υπερβαίνει τα 10τμ., τότε μπορείς να μεταβείς ακόμα και στις 32 (ή και παραπάνω) ίντσες.

Και μη ανησυχείς για το που θα την τοποθετήσεις, ώστε να έχεις άνετη θέαση. Υπάρχει πάντα κι η επιλογή βάσης VESA, που θα σε βοηθήσει να τοποθετήσεις την τηλεόραση στον τοίχο. Μπορείς να επιλέξεις επιτοίχια βάση με βραχίονα και δυνατότητα κλίσης, για μεγαλύτερη ευελιξία. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

 

Μία Smart TV για την κρεβατοκάμαρα

Είτε σου αρέσει να παρακολουθείς ταινίες, σειρές και τηλεοπτικές εκπομπές στην κρεβατοκάμαρά σου, είτε απλώς συνηθίζεις να έχεις την τηλεόραση ως συντροφιά μέχρι να γλυκο-κοιμηθείς, σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς μία τηλεόραση με “ευρύχωρο” panel. Μία 4K smart TV από 42 ίντσες και πάνω είναι ιδανική πρόταση, ακόμα και για ένα μικρο-μεσαίο υπνοδωμάτιο. Δε θα κουράζονται τα μάτια ή ο αυχένας σου και θα απολαμβάνεις υψηλή ποιότητα εικόνας σε ό,τι κι αν βλέπεις.

 

Για βραδινούς τηλεμαραθώνιους με το έτερον ήμισυ

Μία smart TV σου προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις δημοφιλείς streaming υπηρεσίες όπως Netflix, Amazon Prime, για να παρακολουθείτε ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Σε ό,τι αφορά στο εύρος οθόνης, σου συστήνουμε να επικεντρωθείς στα μοντέλα από 48 ίντσες και πάνω, και με υψηλό Ρυθμό Ανανέωσης Εικόνας και HDR 10+ για αψεγάδιαστη εμπειρία θέασης στην κρεβατοκάμαρά σου.

 

Τηλεόραση για το παιδικό υπνοδωμάτιο

Μικρό ή μεγάλο παιδί, σίγουρα έχει τα δικά του γούστα και προτιμήσεις. Είτε του αρέσει να βλέπει τηλεόραση και παιδικά είτε είναι gamer, σίγουρα υπάρχει η κατάλληλη επιλογή.

Ξεκινάς με βάση τις 39-43 ίντσες. Και μη φοβάσαι αν πλησιάζει πολύ στην οθόνη, δε θα “χαλάσει” τα ματάκια του! Αυτό, άλλωστε, έχει πάψει να ισχύει από τότε που καταργήθηκαν οι τηλεοράσεις καθοδικού σωλήνα. Τα πιο σύγχρονα panel παρέχουν αψεγάδιαστη εικόνα χωρίς να κουράζουν τα μάτια. Αν πρόκειται για μικρό παιδί ή έφηβο, όλες οι σύγχρονες τηλεοράσεις παρέχουν γονικό έλεγχο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εξέτασε την ιδέα να επενδύσεις σε μία 4Κ ΤV με λειτουργία Smart για να βλέπει YouTube Kids, παιδικά ή ντοκιμαντέρ σε δημοφιλείς πλατφόρμες όπως Netflix, Google Play κ.ά, απευθείας στην οθόνη του.

Αν εκτός από προτεραιότητα στο gaming θέλει να έχει πρόσβαση και σε streaming περιεχόμενο, όπως Netflix, YouTube, Amazon Prime, καλό είναι να επενδύσεις σε μια 4K Smart TV. Ένα μεγάλο panel, από 50 ίντσες και άνω, εξασφαλίζει καλύτερες γωνίες θέασης. Για υψηλή ποιότητα εικόνας από κάθε γωνία, χωρίς σκιές και είδωλα. Επίσης, θα εκτιμήσει ιδιαίτερα μια τηλεόραση με “Λειτουργία Παιχνιδιού” για μειωμένο Input Lag και ομαλή εμπειρία gaming. Η λειτουργία παιχνιδιού και το χαμηλό Input Lag, συνδυάζονται με υψηλό ρυθμό ανανέωσης εικόνας. Έτσι διασφαλίζεται ότι οι κινήσεις μέσα στο gaming θα είναι πάντα εξαιρετικά ομαλές και οι εικόνες ρεαλιστικές.

Συμπερασματικά, λοιπόν, η οικιακή ψυχαγωγία δεν περιορίζεται μόνο στο σαλόνι και στο καθιστικό. Μπες στο www.kotsovolos.gr και ανακάλυψε μία ευρεία γκάμα από smart TVs και βρες εκείνη (ή εκείνες) που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες όλης της οικογένειας.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, Smart TV, βάση VESA.

Μπορείς να δεις ακόμη