Σύνδεσε τα ακουστικά στην τηλεόραση

by Aggeliki Tsoukana

Η παρακολούθηση ταινιών, σειρών ή αθλητικών γεγονότων το βράδυ στην τηλεόραση μπορεί να ενοχλήσει τους γύρω σου. Ιδίως αν θέλεις να απολαμβάνεις θέαμα με την καλύτερη δυνατή ακουστική εμπειρία. Από την άλλη, ίσως να θέλεις να νιώσεις την εμπειρία της πλήρους εμβύθισης σε ό,τι συμβαίνει στην οθόνη σου, και να μην αποσπάσαι από εξωτερικούς παράγοντες.

Ευτυχώς, στο kotsovolos.gr θα βρεις διαθέσιμα Bluetooth ακουστικά και Bluetooth ηχεία που είναι ιδανικά σε αυτές τις περιπτώσεις. Μένει μονάχα να τα συνδέσεις στην τηλεόρασή σου.

 

Σύνδεση ηχείων ή ακουστικών, πόσο εύκολο είναι;

Η σύνδεση Bluetooth ακουστικών ή και φορητών ηχείων σε τηλεόραση είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία. Πρακτικά, είναι σχεδόν αυτοματοποιημένη. Αρκεί να υπάρχει υποστήριξη και από τις δύο συσκευές. Δηλαδή τόσο από την τηλεόραση, όσο και από τα ασύρματα ακουστικά σου.

 

 

Αναζήτηση και ζεύξη (pairing)

Αρχικά, βεβαιώσου ότι τα ακουστικά ή το φορητό ηχείο έχουν τεθεί σε λειτουργία αναζήτησης. Αν είναι απενεργοποιημένα, κράτησε πατημένο το πλήκτρο ενεργοποίησης για λίγα δευτερόλεπτα. Όταν ενεργοποιηθεί, η συσκευή θα δώσει ένα χαρακτηριστικό σήμα.

Το επόμενο βήμα είναι μεταβείς στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης, και συγκεκριμένα στις ρυθμίσεις ήχου. Εκεί θα βρεις την επιλογή «Αναζήτηση συσκευών Bluetooth», ή κάτι αντίστοιχο – καθώς τα μενού διαφέρουν από τηλεόραση σε τηλεόραση (ανάλογα τη μάρκα), αλλά η λογική παραμένει ίδια σε όλα τα μοντέλα.

Στη συνέχεια, βρες το όνομα των ακουστικών ή του ηχείου και κάνε «κλικ» πάνω σε αυτό για να ξεκινήσει η αντιστοίχιση. Αυτό ίσως διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα.

Σε περίπτωση που η τηλεόρασή σου δεν διαθέτει Bluetooth, τότε μπορείς πάντα να επενδύσεις σε ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά που συνοδεύονται από έναν ασύρματο δέκτη για την τηλεόραση. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να συνδέσεις τον δέκτη στην τηλεόραση μέσω καλωδίων RCA ή 3,5 mm. Έπειτα, στις ρυθμίσεις της τηλεόρασης θα υπάρχει επιλογή “Έξοδος ήχου μέσω εξωτερικής συσκευής” ή, ανάλογα τη μάρκα, κάτι αντίστοιχο.

 

Η διαδικασία ανάλογα τη μάρκα/κατασκευαστή τηλεόρασης

Όπως προαναφέρθηκε, η διαδικασία παραμένει ίδια σε όλες τις περιπτώσεις. Το μόνο που αλλάζει είναι η ονομασία των στοιχείων του εκάστοτε μενού τηλεόρασης.

Ενδεικτικά, σε μια LG Smart TV θα πρέπει να μεταβείς στο μενού “Bluetooth”, να επιλέξεις την ενότητα “Ακουστικά Bluetooth” και να πατήσεις “OK”. Ίσως ζητηθεί κωδικός PIN. Θα πρέπει να αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης της τηλεόρασης, όπου συνήθως είναι «0000».

Σε μια Samsung Smart TV, θα χρειαστεί να μεταβείς στον Ήχο > Έξοδος Ήχου > Λίστα Ηχείων Bluetooth > Επίλεξε τα Bluetooth ακουστικά σου και πραγματοποίησε ζεύξη.

Στις Sony Smart TVs, η αντίστοιχη ρύθμιση βρίσκεται συνήθως στην επιλογή Ρυθμίσεις > Συγχρονισμός ήχου και εικόνας.

 

 

Άλλοι τρόποι σύνδεσης

Παραπάνω είδαμε πώς μπορείς να συνδέσεις τα ασύρματα ακουστικά ή ηχεία στην τηλεόραση, είτε απευθείας είτε μέσω ασύρματου δέκτη. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι.

Μπορείς εύκολα να μεταφέρεις τον ήχο της τηλεόρασης στα ακουστικά σου μέσω σύγχρονων TV Boxes όπως Android TV Box και Apple TV. Είναι κατάλληλα για ζεύξη τηλεόρασης με ασύρματα ακουστικά ή ασύρματα ηχεία.

Μπορείς επίσης να αξιοποιήσεις την παιχνιδοκονσόλα σου, όπως PlayStation 5 και Xbox Series X|S. Τα συγκεκριμένα, μάλιστα, υποστηρίζουν εντυπωσιακές τεχνολογίες ήχου, αρκεί να συνδεθούν τα κατάλληλα ακουστικά. Αν π.χ. θέλεις να αξιοποιήσεις την αποκλειστική τεχνολογία της Sony Pulse 3D στο PlayStation 5, θα χρειαστείς οπωσδήποτε τα ασύρματα gaming ακουστικά Sony Pulse 3D PS5.

 

Ακρόαση με ασφάλεια

Στην περίπτωση της χρήσης Bluetooth ακουστικών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ακρόαση σε υψηλά επίπεδα έντασης για παρατεταμένο χρόνο μπορεί να βλάψει την ακοή σου. Επομένως, και με δεδομένο ότι τα πιο σύγχρονα ακουστικά προσφέρουν ποιοτικό ήχο, δε χρειάζεται να το παρακάνεις με την ένταση.

Καλή διασκέδαση!

Μπορείς να δεις ακόμη