Συσκευές για έξυπνο μαγείρεμα και πλύσιμο

 

Οι υποχρεώσεις «τρέχουν», ο χρόνος είναι λιγοστός και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να μαγειρέψεις, να πλύνεις πιάτα, ή και να πλύνεις τα ρούχα. Ο ελεύθερος χρόνος είναι πλέον πολυτέλεια, και πολύ σημαντικός για να δαπανάται σε άλλα πράγματα και όχι στην οικογένεια, στους αγαπημένους σου ανθρώπους και γενικά σε όσα σε ευχαριστούν. Ήρθε, λοιπόν, η στιγμή να «γνωρίσεις» τις οικιακές συσκευές που είναι σχεδιασμένες για να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου. Θα σου εξοικονομήσουν χρόνο, χρήματα και θα κάνουν το πλύσιμο των ρούχων και των πιάτων μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία. Παράλληλα, θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο δημιουργικός στην κουζίνα, ενώ εξασφαλίζουν καλύτερη ζωή για σένα και τους αγαπημένους σου.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι συσκευές και με ποιους τρόπους μπορούν να πετύχουν όλα τα παραπάνω.

Τεχνολογία αιχμής και δημιουργικότητα

Συχνά λέγεται ότι η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Ένας χώρος που είναι αφιερωμένος σε κάτι περισσότερο από το μαγείρεμα, είναι το μέρος όπου η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα σημείο συνάντησης και δημιουργίας. Επομένως, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται μέσα στην κουζίνα πρέπει να είναι “smart”. Ένας έξυπνος φούρνος έρχεται με ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi για να είναι πάντα συνδεδεμένος μαζί σου και να τον διαχειρίζεσαι από το smartphone ή το tablet σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι απλά να τον συνδέσεις στο router του σπιτιού σου.

Πλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη βέλτιστη θερμοκρασία ή και τον χρόνο μαγειρέματος. Συσκευές όπως ο έξυπνος φούρνος Bosch HBG676ES6 με τεχνολογία Home Connect, είναι εδώ για να διευκολύνουν την καθημερινότητά σου. Χρησιμοποίησε απλώς τη συσκευή σου, για να επιλέξεις μια συνταγή από την τεράστια συλλογή της Bosch και στείλε τις ιδανικές ρυθμίσεις στον φούρνο σου.

Φαντάσου, για παράδειγμα, ότι το απόγευμα περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι για φαγητό κι εσύ, επιστρέφοντας από τη δουλειά, έχεις κολλήσει στην κίνηση. Με έναν «έξυπνο» φούρνο στην κουζίνα σου, δεν πρόκειται ποτέ να πανικοβληθείς σε μια τέτοια κατάσταση. Απλά βγάζεις από την τσέπη το smartphone σου και ενεργοποιείς τον φούρνο από τον δρόμο, ρυθμίζοντάς τον στη λειτουργία προθέρμανσης. Έτσι, όταν φτάσεις στο σπίτι, θα βάλεις το ταψί σου στον ήδη προθερμασμένο φούρνο, ώστε να προλάβεις όλες τις υπόλοιπες ετοιμασίες πριν υποδεχτείς τους καλεσμένους σου.

 

 

 

Smart εστίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σου

Οι έξυπνες εστίες έρχονται με μια πληθώρα λειτουργιών που απογειώνουν τη γαστρονομική εμπειρία, αλλά και με διαισθητική εφαρμογή για το κινητό ή το tablet που σου επιτρέπει να επικεντρωθείς πλήρως στο μαγείρεμα. Για παράδειγμα, συνδεδεμένες εστίες των Bosch και Siemens έρχονται με την εφαρμογή Home Connect, μέσω της οποίας μπορείς να προσαρμόζεις ευέλικτα τη λειτουργία του απορροφητήρα σου, να ρυθμίσεις τα χρώματα φωτισμού και να δημιουργήσεις μια μοναδική ατμόσφαιρα που να ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο ζωής σου. Επιπλέον, από την ίδια εφαρμογή μπορείς να ελέγχεις και όλες τις υπόλοιπες «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού.

 

Το πλύσιμο των πιάτων δεν είναι πλέον αγγαρεία

Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi, ένα έξυπνο πλυντήριο πιάτων συνδέεται στο οικιακό ασύρματο δίκτυο προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να το ελέγχεις και να το χειρίζεσαι απομακρυσμένα, ακόμα κι από το smartphone ή το tablet σου. Με αυτό τον τρόπο το συστηματικό πλύσιμο γίνεται παιχνίδι και δεν έχεις κανένα άγχος, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Μπορείς, για παράδειγμα, να ξεκινήσεις έναν κύκλο πλύσης ενώ βρίσκεσαι ακόμα στο γραφείο, ή να προγραμματίζεις την έναρξη ή την παύση της πλύσης, ανάλογα με το καθημερινό σου πρόγραμμα ή και να λαμβάνεις ενημέρωση για τις λειτουργίες και την κατάσταση πλύσης, στο smartphone ή στο tablet σου.

Μάλιστα, θα συναντήσεις μοντέλα, όπως τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων της Hoover, που μπορούν να καταλάβουν φωνητικές εντολές, μέσω του κινητού, σχετικά με τον τύπο φορτίου που πλένουν, την ποσότητα και το επίπεδο λερώματος. Η εφαρμογή Hoover Wizard σού προτείνει τα καλύτερα προγράμματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σου, να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, να μπορείς να ρυθμίσεις και να χειριστείς τη συσκευή σου απομακρυσμένα, ενώ παράλληλα μπορείς να παρακολουθείς την αποτελεσματικότητα της κατανάλωσης μέσω της εφαρμογής Hoover Wizard.

Προγραμμάτισε εύκολα τη λίστα για το σούπερ μάρκετ

Οι εντυπωσιακές δυνατότητες που προσφέρουν τα έξυπνα ψυγεία θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου και θα σου εξασφαλίσουν πως τα τρόφιμά σου θα σε «περιμένουν» στη συντήρηση ή την κατάψυξη διατηρημένα στην εντέλεια. Η επικοινωνία με smartphone ή tablet «απογειώνει» τη συντήρηση των τροφίμων. Πώς θα σου φαινόταν αν ο ψυγειοκαταψύκτης μπορούσε να σε… διαβεβαιώσει πως δεν πρόκειται να χαλάσουν ποτέ τα τρόφιμά σου επειδή ξέχασες ανοικτή την πόρτα, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα σε ειδοποιήσει, ακόμη κι αν δεν είσαι στο σπίτι.

Μπορείς, για παράδειγμα, να εμπιστευτείς τη συντήρηση των τροφίμων σου στον επαναστατικό ψυγειοκαταψύκτη Bosch KGN56HI3P. Θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τα ψώνια σου με τον βέλτιστο τρόπο, και να διατηρήσεις τα τρόφιμα σου δείχνοντας την ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης και το μέρος για την αποθήκευση των τροφίμων σου. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να συνδέσεις τον ψυγειοκαταψύκτη στο οικιακό Wi-Fi σου και να «κατεβάσεις» στο smartphone ή το tablet την εφαρμογή του κατασκευαστή. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, μέσα από το application, θα μπορείς να ελέγχεις βασικές λειτουργίες της συσκευής, και να λαμβάνεις από αυτήν ενημερώσεις, ακόμη και από τη δουλειά ή το super market.

 

Αποτελεσματικό πλύσιμο ρούχων

Εμπιστεύσου τη φροντίδα των αγαπημένων σου ρούχων στο έξυπνο πλυντήριο ρούχων σου και προγραμμάτισε τη μέρα σου, όπως εσύ θέλεις. Και, όπως με τις παραπάνω συσκευές, δεν υπάρχει καμία υπερβολή με τον όρο «έξυπνο». Ας πάρουμε για παράδειγμα τη σειρά πλυντηρίων και πλυντηρίων – στεγνωτηρίων Bianca της Candy.

Κατεβάζοντας στο κινητό ή στο tablet σου την εφαρμογή με τεχνολογία Candy Simply-Fi, που επικοινωνεί με όλες τις αντίστοιχες συσκευές στο σπίτι, μπορείς να επιλέξεις το εξειδικευμένο πρόγραμμα για το πλύσιμο των ρούχων σου, δηλώνοντας μέσω φωνητικών εντολών, πόσο βρώμικα είναι, τον τύπο υφάσματος, αν θέλεις εξτρά χρόνο πλυσίματος ή ακόμη ένα γύρο απαλού στυψίματος.

Επικοινωνώντας με το πλυντήριο μπορείς να το ενημερώσεις και για συγκεκριμένα χρώματα και αντικείμενα που πλένεις για καλύτερη προσαρμογή. Φυσικά, η εφαρμογή μπορεί να κάνει και χρονικό προγραμματισμό, να σε ειδοποιήσει αν η συσκευή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, ή να δείξει σε ποια φάση βρίσκεται το πλύσιμο.

Δε θα ξαναχρειαστεί να ανησυχείς μήπως τελειώσει το πλυντήριο ρούχων, πριν προλάβεις να επιστρέψεις στο σπίτι για να βγάλεις τη μπουγάδα από τον κάδο. Οποιαδήποτε στιγμή, μέσα από την οθόνη του κινητού σου, θα μπορείς έγκαιρα να προσθέσεις σύντομους επιπλέον κύκλους πλυσίματος, ώστε τα ρούχα να σε περιμένουν φρεσκοπλυμένα.

 

 

Καλύτερη ζωή για σένα και τους αγαπημένους σου

Είναι πλέον εφικτό με μία μόνο εφαρμογή, από την οθόνη του κινητού ή του tablet σου μπορείς να χειριστείς το πλυντήριο ρούχων, το ψυγείο, τις εστίες, το φούρνο, τον απορροφητήρα, το πλυντήριο πιάτων, αλλά και όλες τις smart συσκευές που έχεις στο σπίτι.

Οι ίδιες συσκευές, «συνεργάζονται» και με έξυπνα ηχεία με ψηφιακό βοηθό Google ή Alexa, όπου με μία λέξη, μπορείς να ελέγξεις την κατάσταση των ρούχων σου, να προθερμάνεις τον φούρνο ή να προγραμματίσεις το πλυντήριο πιάτων. Έτσι, θα μπορείς να προγραμματίζεις καλύτερα την ημέρα σου και να κερδίσεις περισσότερο χρόνο για πράγματα που είναι πιο σημαντικά για σένα. Παράλληλα, θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στους λογαριασμούς ρεύματος αξιοποιώντας τα οικολογικά προγράμματα των συσκευών σου, ανεξάρτητα από τη διάρκεια ή το νυχτερινό ρεύμα.

Η smart τεχνολογία έρχεται για να σε απαλλάξει κι από το άγχος της συντήρησης των οικιακών συσκευών σου. Αφού με μια ειδοποίηση στο κινητό σου θα σε ενημερώσουν άμεσα για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει με τη λειτουργία τους. Το έξυπνο ψυγείο, για παράδειγμα, θα σε ειδοποιεί αν τυχόν έχεις ξεχάσει ανοιχτή την πόρτα ή θα σου υπενθυμίσει να αλλάξεις φίλτρο και να το συντηρήσεις, για να μην αμελείς τη φροντίδα και το καθαρισμό του, δίνοντας έτσι μακροζωία στις αγορές σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη