Συστήματα Κάθετου Ατμού: η άμεση λύση για το νοικοκυριό, αλλά και για ταξίδι!

by Zikou Stella

Το σιδέρωμα είναι μια από τις πιο συχνές και σημαντικές δουλειές σε ένα νοικοκυριό, αλλά και από τις πιο κουραστικές και αντιδημοφιλείς! Βέβαια δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, μιας και η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται με νέα προϊόντα που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη, πάντα με βάση τις ανάγκες σου (π.χ. ποσότητα ρούχων).

Σε αυτή την κατηγορία υπάρχει και μια ειδική ομάδα συσκευών για συγκεκριμένη χρήση με πολλά πλεονεκτήματα, η οποία αν και είναι δημοφιλέστατη στο εξωτερικό, δεν είναι τόσο γνωστή στο ελληνικό κοινό. Είναι τα λεγόμενα Συστήματα Κάθετου Ατμού.

Ειδικότερα, πρόκειται για μικρές συσκευές χειρός που σου επιτρέπουν να σιδερώσεις εύκολα και επιτόπου ένα ή δύο ρούχα (π.χ. ένα πουκάμισο) που χρειάζεσαι για άμεση χρήση. Μάλιστα, δεν απαιτούν ειδική προεργασία ή εξοπλισμό (π.χ. σιδερώστρα) και μπορείς την όλη διαδικασία να την εφαρμόσεις σε ένα κρεμασμένο ή απλωμένο ρούχο!

Πέρα, από το να σιδερώνεις τα ρούχα στην κρεμάστρα, είναι ιδανικά ως προϊόντα για να εξαφανίζεις γρήγορα και αποτελεσματικά κάθε ζάρα, ενώ αποτελούν επίσης εξαιρετική λύση για να απολυμάνεις και να «φρεσκάρεις» επιτόπου ρούχα και υφάσματα.

Επίσης, ως συσκευές είναι μικρές σε μέγεθος, άρα και φορητές, οπότε μπορείς εύκολα να πάρεις μια μαζί σου σε ένα ταξίδι (επαγγελματικό ή αναψυχής) και έτσι δεν είναι μόνο για το νοικοκυριό, αλλά και για χρήση σε άλλους χώρους και καταστάσεις.

Προφανώς, δεν προορίζεται για μαζική χρήση σε πολλά ρούχα, αλλά αφορά λίγα ρούχα και καλύπτει άμεσες ανάγκες γρήγορα και εύκολα.

Τέλος, όπως γίνεται πλέον στις περισσότερες συσκευές, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία για να διαλέξεις. Έτσι, πέρα του κατασκευαστή, το κόστος (που συνήθως είναι μικρό), το μέγεθος, το χρώμα και το σχήμα, διαφοροποιούνται και στην ένταση παραγωγής ατμού, στην ισχύ ή στην αυτονομία. Για παράδειγμα, στη λογική του value for money αξίζει να δεις τα Philips STH3010/70 και Philips GC300/20. Αν είσαι πιο απαιτητικός χρήστης και μπορείς να επενδύσεις σε κάτι λίγο πιο ακριβό, ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελεί το Tefal Pure Tex DT9530.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα πρακτικό και συχνά σωτήριο προϊόν που αξίζει να τσεκάρεις και να δοκιμάσεις! Φυσικά, στα καταστήματα Κωτσόβολος και στο site μας μπορείς να βρεις μια μεγάλη λίστα για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη