Τα iPad και MacBook Air στην εκπαίδευση

by K-Admin 1

 

Σε μια εποχή που η σημασία της τηλε-εκπαίδευσης και η ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού στη μάθηση είναι πιο εμφανής από ποτέ, η Apple καταφέρνει, για ακόμα μία φορά, να ξεχωρίσει με δύο σύγχρονα και αξιόπιστα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Το iPad και το MacBook Air είναι δύο καινοτόμες συσκευές τεχνολογίας που καταφέρνουν να βάλουν στο επίκεντρο τόσο μαθητή όσο και τον εκπαιδευτικό.

 

 

Μάθηση και δημιουργία με ένα iPad

Είτε είσαι γονιός που αναζητάς μια αξιόπιστη και εύχρηστη συσκευή για έναν μικρό μαθητή, είτε είσαι μαθητής/ φοιτητής, από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα πιάσεις στα χέρια σου ένα iPad θα καταλάβεις ότι δεν έχεις να κάνεις με ένα ακόμα tablet.

Πριν καν το ενεργοποιήσεις, ο εξαιρετικά λεπτός και ελαφρύς σχεδιασμός του iPad δίνει την αίσθηση της προσεγμένης ποιότητας. Στη συνέχεια, το πρώτο πράγμα που βλέπεις είναι τα απίστευτα χρώματα που προσφέρει η οθόνη Retina 10,2 ιντσών. Ιδανική για να μπορείς να διαβάζεις πολλές ώρες ή και να σχεδιάζεις με ακρίβεια τις εργασίες σου χωρίς να κουράζονται τα μάτια σου.

Με μια γρήγορη περιήγηση στα μενού του iPad θα αντιληφθείς αμέσως πως έχεις στα χέρια σου μία πανίσχυρη συσκευή. Για την ακρίβεια, το iPad είναι πιο ισχυρό από τους περισσότερους φορητούς υπολογιστές της αγοράς. Είναι εξοπλισμένο με το A12 Bionic chip. Κάτι που μεταφράζεται σε γρήγορη απόκριση σε ό,τι κι αν του “ζητήσεις” να κάνει, από βιντεοκλήσεις χωρίς κολλήματα, εργασία σε πολλαπλά αρχεία και φακέλους, μέχρι σχεδιασμό υψηλής ακρίβειας αξιοποιώντας το Pencil.

Παράλληλα, το Αpp Store είναι η καλύτερη πλατφόρμα, με πάνω από 190 χιλιάδες εφαρμογές ειδικά για την Εκπαίδευση. Ανακάλυψε εφαρμογές που σε βοηθούν στη γεωμετρία ή να μάθεις γρήγορα και εύκολα μια νέα γλώσσα, ή να χρησιμοποιήσεις την επαυξημένη πραγματικότητα για να περιηγηθείς στο γαλαξία, να μελετήσεις τους πλανήτες και τους αστερισμούς.

 

 

Εργονομία και προσβασιμότητα

Το iPad είναι ίσως το πιο εργονομικό και πιο εύχρηστο tablet της αγοράς. Δε χρειάζεται να είσαι γκουρού της τεχνολογίας για να μπορείς να κρατάς σημειώσεις, ή να προσθέτεις επισημάνσεις πάνω σε pdf αρχεία ή screenshot. Με ένα άγγιγμα στην οθόνη μπορείς να συμμετέχεις άμεσα σε εικονικές τάξεις. Επιπρόσθετα, οι λειτουργίες προσβασιμότητας, όπως το AssistiveTouch, απλοποιεί την πρόσβαση σε μενού, χειριστήρια και λειτουργίες. Έτσι, για παράδειγμα, η λειτουργία ενός μόνο tap βοηθά άτομα με κινητικές δυσκολίες. Την ίδια στιγμή το προσαρμοσμένο μενού περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο, όπως multitasking και screenshot.

Συνδέεται με οποιοδήποτε bluetooth πληκτρολόγιο, ώστε να μπορείς να το αξιοποιήσεις πλήρως σαν υπολογιστή, ενώ ταυτόχρονα το Apple Pencil και το Smart Keyboard της Apple, προσφέρουν μία εντυπωσιακά γρήγορη απόκριση και «φυσική» εμπειρία χρήσης. Έτσι, μπορείς να το αξιοποιήσεις ταυτόχρονα και ως καμβά σχεδίασης, μπλοκ σημειώσεων, scanner και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

 

 

Έμφαση στην παραγωγικότητα

Με προηγμένες εφαρμογές και λειτουργίες όπως τα Keynote και Notes, τα Pages (το αντίστοιχο Word) και Numbers (το αντίστοιχο Excel), Εκφώνηση επιλογής και άλλα πολλά, το iPad γίνεται ένα πανίσχυρο εργαλείο παραγωγικότητας για το μαθητή και τον εκπαιδευτικό.

Ενίσχυσε την ευχέρεια ανάγνωσης με το Speak Selection και την Επισήμανση Περιεχομένου, ή εξέφρασε σκέψεις, κράτησε σημειώσεις και βελτίωσε τη γραφή σου αξιοποιώντας το μικρόφωνο στο πληκτρολόγιο.

 

 

MacBook Air M1 – Το απόλυτο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό

Το MacBook Air M1 προσφέρει τη δυνατότητα να είσαι παραγωγικός, συνδυάζοντας μία απίστευτη διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας, ώστε να κάνεις ακόμα περισσότερα. Αν είσαι εκπαιδευτικός μπορείς να χρησιμοποιήσεις ενσωματωμένες εφαρμογές, όπως Pages, Keynote, iMovie και GarageBand για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού που καθηλώνει τους μαθητές.

Παράλληλα, με τη δωρεάν εφαρμογή Classroom γίνεται πιο εύκολο για τους εκπαιδευτικούς να κρατήσουν τους μαθητές στο σωστό δρόμο και συγκεντρωμένους σε μια εργασία ή και να διαχειριστούν το μάθημα στην τάξη. Μπορούν να ανοίξουν, να κρύψουν, να περιηγηθούν, ακόμα και να στείλουν ή να λάβουν αρχεία. Επιπλέον, αν οι μαθητές χρησιμοποιούν iPad ή Mac, ο καθηγητής μπορεί να μοιραστεί την οθόνη του, να κλειδώνει συσκευές και να επαναφέρει κωδικούς πρόσβασης. Όλα από τον δικό του υπολογιστή Mac.

 

 

Μείνε συνδεδεμένος όπου κι αν βρίσκεσαι

Συνέχισε την εργασία σου από εκεί που την άφησες και απαλλάξου από το άγχος για το πώς θα αποκτήσεις πρόσβαση στα έγγραφά σου, όπως Έγγραφα Google, Google Drive, Microsoft Office και Dropbox, ακόμα κι αν βρίσκεσαι εν κινήσει. Ταυτόχρονα, ενσωματωμένα εργαλεία όπως το Mail, το Ημερολόγιο, οι Σημειώσεις, οι Υπενθυμίσεις και τα Μηνύματα διασφαλίζουν πως οι εκπαιδευτικοί θα είναι πάντα οργανωμένοι και σε άμεση επαφή με τους μαθητές.

Με δύο θύρες Thunderbolt 3 και υποστήριξη USB 4, το MacBook Air συνδέεται με εξωτερικές οθόνες και προβολείς, ώστε το περιεχόμενο να είναι πάντα διαθέσιμο σε όλους. Συνδέοντας το Apple TV σε HDTV ή προβολέα, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μπορούν να κάνουν μία παρουσίαση, όπου κι αν βρίσκονται, χρησιμοποιώντας το AirPlay, ώστε να αντικατοπτρίζουν ασύρματα τις οθόνες των Mac υπολογιστών τους.

 

 

Ιδανικός φορητός υπολογιστής για όλους τους μαθητές

 Με δεδομένα την ευκολία στη χρήση και την επεξεργαστική ισχύ, το MacBook Air έχει σχεδιαστεί για να είναι εύχρηστο σε κάθε μαθητή. Όλοι μπορούν να καταπιαστούν με ό,τι αγαπούν. Ακόμα κι αν υπάρχουν διαφορές στην όραση, στην ακοή, στην κινητικότητα ή στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν. Ενδεικτικά, ένας μαθητής μπορεί να κάνει video editing υψηλού επιπέδου χωρίς καν να χρησιμοποιήσει το ποντίκι ή το trackpad. Να φτιάξει μια παρουσίαση χωρίς να κοιτάζει την οθόνη ή να διαβάζει το κείμενο για τις επόμενες εργασίες του. Κι όλα αυτά χρησιμοποιώντας μόνο τον κέρσορα.

Οι ενσωματωμένες εφαρμογές και το προηγμένο macOS αξιοποιούν στο έπακρο τη δύναμη του επεξεργαστή Μ1, ώστε οι μαθητές να έχουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να είναι δημιουργικοί, παραγωγικοί και να συνεργάζονται εύκολα. Το MacBook Air είναι έτοιμο για εργασία με ενσωματωμένες εφαρμογές παραγωγικότητας, όπως τα Pages, Numbers, Keynote, iMovie, GarageBand, Photos, και πρότυπα σχεδιασμένα από την Apple που επιτρέπουν στους μαθητές να μετατρέψουν αναφορές βιβλίων, έγγραφα εργασίας και αναφορές εργαστηρίων σε προσεγμένα έγγραφα με σωστή δομή.

 

 

Το MacBook Air θα γίνει η έμπνευσή σου

Είναι ο φορητός υπολογιστής που διευκολύνει την εκμάθηση κώδικα. Απαραίτητο συστατικό για τα πρώτα βήματα των μαθητών στον κόσμο της τεχνολογίας. Ξεκινώντας με την εφαρμογή Swift Playgrounds έχουν στα χέρια τους έναν εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο για να μάθουν έννοιες Swift και κώδικα. Με το Develop in Swift, οι μαθητές μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας τις δικές τους εφαρμογές iOS. Κάθε Mac υπολογιστής υποστηρίζει τη διδασκαλία και την εκμάθηση όλων των κύριων γλωσσών προγραμματισμού, καθώς και κορυφαία εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, καθιστώντας τα ιδανικό για εκμάθηση στην επιστήμη των υπολογιστών.

 

Συμπερασματικά, λοιπόν, για ακόμα μία φορά, η Apple φέρνει στο προσκήνιο δύο καταπληκτικές συσκευές που μπορούν να βελτιώσουν τη μαθησιακή εμπειρία, να αυξήσουν την παραγωγικότητά, και να μας προετοιμάσουν για το μέλλον.

 

Μπορείς να δεις ακόμη