Τα νέα Sony Xperia XZ και X Compact μαγνητίζουν τα βλέμματα στην IFA 2016!

by K Admin

 Xperia (4)

 

H Sony έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση στην έκθεση IFA, καθώς κάθε χρόνο παρουσιάζει καινοτόμα προϊόντα τόσο στα smartphones όσο και σε άλλους τεχνολογικούς τομείς. Έτσι λοιπόν και η IFA 2016 δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα με τον εγκέφαλο της Sony, Kazuo Hirai, να μας παρουσιάζει τα γοητευτικά Xperia XZ και X Compact, τα οποία αναμένεται να ενδυναμώσουν ακόμη περισσότερο το Xperia brand.

 

Με την περίπτωση του XΖ καθίσταται σαφές ότι η Sony έδωσε μεγάλη προσοχή στον εξωτερικό σχεδιασμό, υιοθετώντας ένα design το οποίο διαθέτει περισσότερο εξομαλυμένες επιφάνειες και ξεχωρίζει για το στιβαρό και ανθεκτικό υλικό κατασκευής του (φέρει μάλιστα πιστοποίηση IP68 που σημαίνει ότι αντέχει σε… “κακουχίες”), το οποίο η Sony το ονομάζει ALKALEIDO. To XZ διαθέτει IPS display στις 5.2 ίντσες με ανάλυση στα 1080p και όσον αφορά τα specs του, το νέο smartphone της Sony φωνάζει από χιλιόμετρα μακριά ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ισχυρή ναυαρχίδα. Στα ενδότερα έχει Snapdragon 820 chipset με 3GB μνήμης RAM, όλες τις σύγχρονες δυνατότητες διασύνδεσης, στερεοφωνικά ηχεία, 32GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμη μέχρι τα 200G μέσω microSD).

 

Επιπλέον, η νέα ναυαρχίδα της Sony είναι αδιάβροχη, φέρει USB Type-C, ενώ για μία ακόμη φόρα η ποιότητα σε ότι έχει να κάνει με τις φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής (έρχεται με κάμερα στα 23MP με φακό στα f/2.0 lens) θα πρέπει να θεωρείται αναντίρρητη. Ενδεικτικά ο IMX300 camera sensor προσφέρει ένα νέο autofocus feature, color correction, phase detection, με το νέο camera setup να ονομάζεται Triple Image Sensing, ενσωματώνοντας τεχνολογίες που αφορούν στην ανίχνευση εικόνας, στην διόρθωση του χρώματος και στην καλύτερη ανίχνευση αντικειμένων από απόσταση. Φυσικά και οι λάτρεις των selfies δεν θα απογοητευθούν, καθώς η νέα ναυαρχίδα της Sony έρχεται με μπροστινή κάμερα στα 13MP. Παράλληλα, το Xperia XZ έρχεται με μπαταρία στα 2.900mAh και υποστηρίζει λειτουργία quick charge 3.0.

 

To δεύτερο smartphone που παρουσίασε η Sony είναι το X Compact, το οποίο ναι μεν μπορεί να μοιράζεται πολλά στοιχεία με το XZ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μία μικρογραφία του. Με το πλαστικό να αποτελεί το κύριο υλικό κατασκευής, το Χ Compact μπορεί να καλύψει πλήρως τους χρήστες που αναζητούν πιο compact διαστάσεις σε συνδυασμό με δυνατές επιδόσεις. Στην καρδιά του X Compact βρίσκεται ένα Snapdragon 650 chipset, το οποίο έρχεται με hexa-core επεξεργαστή και συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM. Φυσικά, η οθόνη των 4.6 ιντσών με την ανάλυση των 720p δεν υπολείπεται σε ευκρίνεια, κυρίως λόγω του ποιοτικού display που έχει ενσωματώσει η Sony στη συσκευή. Σε ότι έχει να κάνει με τις camera λειτουργίες του, το X Compact έρχεται με τον ίδιο camera sensor του XZ, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν “περικοπές” (αν και η «έκπτωση» γίνεται στην selfie cam, η οποία δεν ξεπερνάει τα 5MP).

 

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια του Sony event, το Xperia XZ αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μέσα στον Οκτώβριο ενώ το X Compact  θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη