IFA 2016: H Huawei κλέβει την παράσταση με τα νέα smartphones: Nova και Nova Plus!

by K Admin

 

Huawei-Nova1

Η Huawei ευρισκόμενη στην τρίτη θέση των μεγαλύτερων κατασκευαστών παγκοσμίως δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και από την φετινή IFA, μόνο που εν αντιθέσει με άλλες χρονιές δεν έριξε το βάρος σε μία high-end ναυαρχίδα, αλλά οι υπεύθυνοι της προτίμησαν να κλείσουν πονηρά το μάτι στην mid-range κατηγορία, παρουσιάζοντας τα Nova και Nova Plus.

 

Το Nova έρχεται με 5ιντσό display (ανάλυση στα 1080p) και στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα octa-core Snapdragon 625 chipset (χρονισμένο στα 2GHz), το οποίο συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου (υποστηρίζει microSD κάρτες που μπορούν να φτάσουν έως και τα 128GB), ενώ επιπλέον διαθέτει κύρια κάμερα στα 12MP (με διάφραγμα f/2.2), ενώ στο μπροστινό τμήμα δεσπόζει η κλασική selfie cam (με διάφραγμα στα f/2.0), η οποία καθίσταται ιδανική για selfies. Με μπαταρία στα 3.020mAh, οι υπεύθυνοι της Huawei θεωρούν ότι το Nova μπορεί να κρατήσει χωρίς φόρτιση για περίπου δύο μέρες εντατικής χρήσης. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια του Huawei IFA 2016 event, το Nova υποστηρίζει Cat 6 LTE, διαθέτει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, USB Type-C, ενώ είναι Dual-Sim (οι χρήστες θα πρέπει να θυσιάσουν την microSD για να χρησιμοποιήσουν την δεύτερη SIM). Σε ότι έχει να κάνει με το λειτουργικό και το User Interface, εδώ έχουμε να κάνουμε με το Emotion UI 4.1, το οποίος ως είθισται βασίζεται στο Android 6.0 Marshmallow.

 

nova

 

 

Το μεγάλο «αδελφάκι» του Nova, Nova Plus, έρχεται με display στις 5.5 ίντσες (ανάλυση στα 1080p) και οι διαφορές είναι λίγες, καθώς έρχεται με κάμερα στα 16MP που υποστηρίζει Optical Image Stabilization και μεγαλύτερη μπαταρία (3.040mAh), κάτι απολύτως φυσιολογικό καθώς το μεγαλύτερο display αυξάνει και τις «ενεργειακές ανάγκες» της συσκευής. Αμφότερα βέβαια ξεχωρίζουν για την υψηλή αισθητική στο design και το μεταλλικό περίβλημα, το οποίο αν μη τι άλλο προσφέρει ένα premium feeling.

 

Huawei Nova Plus

 

Όπως έγινε γνωστό, το Nova και το Nova Plus αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.

 

Δες παρακάτω τα σχετικά hands on video από την έκθεση:

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη