Τα οφέλη των νέων τεχνολογιών στο πλυντήριο ρούχων

by K Admin

 

 

Η εξέλιξη της οικιακής τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, έχει μετατρέψει τα πλυντήρια ρούχων σε έξυπνες συσκευές που, όχι μόνο διευκολύνουν τη ζωή μας με καλύτερες και πιο αποδοτικές πλύσεις, αλλά  ταυτόχρονα συμβάλουν στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού.

Ας δούμε λοιπόν, τι ακριβώς μας προσφέρουν όλες αυτές οι επαναστατικές καινοτομίες που συναντάμε στα σύγχρονα πλυντήρια.

 

Οικονομία στο πλύσιμο και εξοικονόμηση χρόνου

Προκειμένου να περιοριστεί η αλόγιστη σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας και νερού, τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων ενσωματώνουν «έξυπνες» λειτουργίες οι οποίες χρησιμοποιούν μικρότερες ποσότητες νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν αποτελεσματικό πλύσιμο στο μισό χρόνο!

Οι πιο σημαντικές λειτουργίες που βρίσκουμε σε ένα σύγχρονο πλυντήριο ρούχων είναι:

 

Αυτόματο ζύγισμα ρούχων

Μία από τις πιο βασικές λειτουργίες στα περισσότερα πλυντήρια ρούχων είναι η αυτόματη αναγνώριση των δεδομένων πλύσης, όπως είναι το αυτόματο ζύγισμα ρούχων για προσαρμογή της ποσότητας νερού και απορρυπαντικού. Συγκεκριμένα, χάρη στους «έξυπνους» αισθητήρες, το πλυντήριο μπορεί να υπολογίσει το βάρος του φορτίου, αλλά και το βαθμό των λεκέδων, κάνοντας χρήση της ανάλογης ποσότητας νερού και απορρυπαντικού.

 

Περισσότερες επιλογές πλύσης και αυτόνομες λειτουργίες

Ένα πλυντήριο ρούχων τελευταίας τεχνολογίας σου προσφέρει περισσότερες επιλογές πλύσης, καθώς και αυτόνομες λειτουργίες ρύθμισης θερμοκρασίας, ξεβγάλματος και στροφών στυψίματος, τις οποίες μπορείς να επιλέξεις και χειροκίνητα – ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σου! Ακόμη, τα περισσότερα σύγχρονα πλυντήρια προσφέρουν προγραμματισμό λειτουργίας, ώστε π.χ. να μπορείς να ρυθμίσεις την ώρα έναρξης το βράδυ και να εκμεταλλευθείς το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.

 

Πρόγραμμα γρήγορης πλύσης

Σχεδόν κάθε σύγχρονο πλυντήριο ρούχων διαθέτει πρόγραμμα γρήγορης πλύσης, συνήθως των 30 λεπτών, για εξοικονόμηση χρόνου και κατανάλωσης. Με αυτό το πρόγραμμα γρήγορης πλύσης, μπορείς να πλύνεις ελαφρώς φορεμένα ρούχα μόλις σε 30 λεπτά. Είναι ιδανικό για όταν θέλεις να φρεσκάρεις γρήγορα ένα αγαπημένο σου ρούχο.

 

Τεχνολογία ατμού

Η τεχνολογία ατμού αποτελεί σημαντική καινοτομία στα σύγχρονα πλυντήρια, αφού προσφέρει απαλό και υγιεινό πλύσιμο με αποτέλεσμα η φροντίδα των ρούχων να μην είναι πια αγγαρεία! Επιπλέον, χάρη στον παραγόμενο ατμό μπορείς να να μειώσεις τις ζάρες και τις μυρωδιές, πράγμα που σημαίνει ότι τα ρούχα σιδερώνονται πιο εύκολα και είναι απόλυτα καθαρά.

 

 

Μεγαλύτερη εργονομία και ευελιξία

Με τον εργονομικό σχεδιασμό και τη βελτιωμένη ευελιξία τους, τα σύγχρονα πλυντήρια συμβάλλουν σε μια πιο υγιεινή και σύγχρονη ζωή.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στα περισσότερα πλυντήρια ρούχων της αγοράς είναι:

 

Εργονομικός σχεδιασμός

Πολλά πλυντήρια έρχονται με ιδιαίτερο σχεδιασμό που από τη μία καταλαμβάνουν το μικρότερο δυνατό χώρο και από την άλλη έχουν ευρύχωρο κάδο ώστε να πλένουν μεγάλα φορτία. Επιπλέον, σε αρκετά μοντέλα θα βρεις μεγάλη οθόνη όπου είτε απεικονίζονται πλήκτρα που ανταποκρίνονται στο παραμικρό άγγιγμα ή/και εμφανίζονται διάφορες ενδείξεις πορείας του προγράμματος, θερμοκρασίας, στροφών στυψίματος, και υπόλοιπου χρόνου λειτουργίας.

 

Μεγάλο άνοιγμα πόρτας

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που έχουν τα περισσότερα πλυντήρια, είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα πόρτας για ευκολότερο άδειασμα του φορτίου. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις από ποια πλευρά θέλεις να ανοίγει η πόρτα. Πολύ σημαντικό εάν θέλεις να τοποθετήσεις το πλυντήριο σου σε γωνία, ή σε μικρό χώρο.

 

Τεχνολογία inverter

Τα πλυντήρια με μηχανισμό inverter εξασφαλίζουν αθόρυβη λειτουργία ενώ, σε σύγκριση με τους συμβατικούς μηχανισμούς, δεν απαιτείται επιπλέον τροφοδοτικό ή ψήκτρες άνθρακα για τη λειτουργία του πλυντηρίου, παρέχοντας αντοχή, υψηλή ενεργειακή απόδοση και παράλληλα ισχυρή λειτουργία. Ακόμη, η τεχνολογία αυτή δημιουργεί μια ισορροπημένη περιστροφή του κάδου, που βοηθά στη μείωση των κραδασμών και του θορύβου, αυξάνοντας την απόδοση, ενώ μειώνονται και οι πιθανότητες για εμφάνιση βλαβών.

 

Πλυντήριο – στεγνωτήριο

Η συνέχεια της φροντίδας των ρούχων μετά το πλύσιμο είναι, φυσικά, το σωστό στέγνωμα. Ωστόσο, όταν ο καιρός δεν βοηθάει ή δεν προλαβαίνεις να απλώσεις τα ρούχα, τότε τη λύση δίνει ένα πλυντήριο – στεγνωτήριο. Τα πλυντήρια – στεγνωτήρια είναι εξαιρετικά εργονομικά και εύχρηστα, ενώ είναι ιδανική λύση όταν ο χώρος είναι περιορισμένος και αναζητάς μία πιο μικρή συσκευή, χωρίς ωστόσο συμβιβασμούς σε δυνατότητες και απόδοση.

 

Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων ενσωματώνουν χαρακτηριστικά και τεχνολογίες πλύσης, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σου και να ανταποκρίνονται πάντα στις υψηλές προσδοκίες σου!

 

Μπορείς να δεις ακόμη