Τα οφέλη του καθαριστή αέρα για κάθε χώρο

 

Είτε βρίσκεσαι στο γραφείο είτε στο σπίτι, δεν αρκεί μόνο το τακτικό άνοιγμα των παραθύρων για να εξασφαλίσεις καθαρό και υγιεινό αέρα στον χώρο σου. Μάλιστα, είναι και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η ατμόσφαιρα σε έναν εσωτερικό χώρο είναι πολλές φορές πιο επιβαρυμένη από την ατμόσφαιρα της πόλης. Και κάπου εδώ, τη λύση έρχονται να δώσουν αυτές οι καθαριστές αέρα.

 

Απαλλάξου από τις εποχικές αλλεργίες

Οι καθαριστές αέρα είναι σχεδιασμένοι για να βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Μειώνουν τα συμπτώματα άσθματος και αλλεργιών, απομακρύνοντας από τον αέρα σωματίδια σκόνης και γύρης.

Η αποτελεσματικότητα ενός καθαριστή αέρα, οφείλεται κυρίως στα πολλαπλά στάδια φιλτραρίσματος του αέρα, με ειδικά φίλτρα για μεγάλα σωματίδια σκόνης και τρίχωμα από τα κατοικίδια, για κατακράτηση σωματιδίων που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, ή και με φίλτρο ενεργού άνθρακα για να αποστειρώνει και να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές στον χώρο.

Τα πιο προηγμένα μοντέλα, είναι εξοπλισμένα με επιπλέον φίλτρα, που καθαρίζουν τον εισπνεόμενο αέρα από την χημικές ουσίες που περιέχουν φορμαλδεΰδη, η οποία συναντάται συνήθως στα ντουλάπια, στο πάτωμα, στους τοίχους, ή στα έπιπλα. Άλλα μοντέλα διαθέτουν και αντιβακτηριακό φίλτρο που, μεταξύ άλλων, απορροφά την υγρασία και αποτρέπει τον σχηματισμό μούχλας.

 

Λιγότερη σκόνη, λιγότερο καθάρισμα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να ξεσκονίζεις όλο σου το σπίτι και, ως δια μαγείας, μετά από μια δυο μέρες να είναι και πάλι γεμάτο σκόνη. Πέρα από το αντιαισθητικό του θέματος, η σκόνη αποτελεί μια εξαιρετικά συχνή αιτία αλλεργίας. Ευτυχώς, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να την περιορίσεις, χωρίς να ξοδεύεσαι σε καθαριστικά, ή να είσαι διαρκώς με το ξεσκονόπανο στο χέρι.

 

 

 

 

Διπλό όφελος με λειτουργία ιονισμού

Υπάρχουν μοντέλα, όπως π.χ. το Rohnson R9600 Pure Air Ιονιστής-Καθαριστής Αέρα, όπου ενσωματώνουν και λειτουργία ιονισμού. Ο ιονιστής βασίζεται στην εκπομπή φορτισμένων ιόντων στην ατμόσφαιρα, τα οποία «παγιδεύουν» τα σωματίδια και έτσι αυτά αντί να αιωρούνται, προσκολλώνται σε κάποια επιφάνεια. Ουσιαστικά, δεν καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από τα σωματίδια, απλά τα κάνουν να μην αιωρούνται. Ο ιονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τελικό στάδιο σε έναν καθαριστή αέρα.

 

Άνεση στο μέγιστο

Είτε εργάζεσαι είτε απλά χαλαρώνεις στον καναπέ σου, διαβάζοντας ένα βιβλίο, παίζοντας στην κονσόλα, ή παρακολουθώντας την αγαπημένη σου εκπομπή στη smart TV σου, όλες οι δραστηριότητές σου μπορούν να πραγματοποιούνται χωρίς την παραμικρή ενόχληση. Ειδικά κατά τις ώρες που χρειάζεσαι απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση, με τη χρήση της αθόρυβης λειτουργίας (Sleep ή Silent), που υπάρχει στα περισσότερα μοντέλα, μπορείς να απολαμβάνεις ξέγνοιαστός κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σου, μέσα σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον που ο καθαριστής αέρα έχει διαμορφώσει για σένα.

 

 

Περισσότερες ευκολίες, περισσότερα οφέλη

Τα μοντέλα που διαθέτουν πλενόμενα φίλτρα, όπως το Carrier CAFN051LC1 Καθαριστής Αέρα- Ιονιστής, σου επιτρέπουν να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα, καθώς δεν χρειάζεται να αγοράζεις καινούργιο κάθε φορά που χρειάζεται αλλαγή. Μάλιστα, είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσεις και την ηλεκτρονική ένδειξη για τον καθαρισμό των φίλτρων. Στις επιπλέον λειτουργίες, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- χρονοδιακόπτης, για καλύτερο προγραμματισμό του καθαρισμού αέρα του χώρου σου, και τηλεχειριστήριο για απομακρυσμένο έλεγχο, από την άνεση του καναπέ σου.

Άλλες προτάσεις είναι σχεδιασμένες για το smart home, αφού διαθέτουν συνδεσιμότητα Wi-Fi, για να ρυθμίζεις και να προγραμματίζεις τη λειτουργία της συσκευής από όπου κι αν βρίσκεσαι μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone ή το tablet σου. Από την οθόνη του κινητού σου, μπορείς να ενημερώνεσαι ανά πάσα στιγμή και για την κατάσταση που επικρατεί στην ατμόσφαιρα του χώρου σου.

 

Καθαρός αέρας, καλύτερη ποιότητα ζωής

Ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής καθαριστή αέρα, είναι το πόσο μεγάλος είναι ο χώρος που θα τοποθετηθεί η συσκευή. Εάν, για παράδειγμα, χρειάζεσαι μια συσκευή για να καλύπτει όλο το σπίτι και όχι ένα δωμάτιο, θα πρέπει να επιλέξεις μοντέλο που μπορεί να καλύψει μεγαλύτερους χώρους (έως 60 m2). Και μην ανησυχείς για την κατανάλωση ρεύματος. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία που διαθέτουν οι σύγχρονοι καθαριστές αέρα, λειτουργούν με χαμηλή ισχύ, χωρίς όμως να ανεβάζουν την κατανάλωση ρεύματος.

Ο καθαριστής αέρα αποτελεί πλέον απαραίτητο στοιχείο για κάθε εσωτερικό χώρο. Το κόστος ποικίλει, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Ωστόσο, εάν λάβεις υπόψη ότι με αυτόν τον τρόπο αναβαθμίζεις την ποιότητα ζωής σου και των αγαπημένων σου, τότε το κόστος περνάει σε δεύτερη μοίρα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη