Μόλις απέκτησες ένα smartwatch και είσαι έτοιμος να το φορέσεις στον καρπό σου, και να απολαύσεις τις καινοτομίες που ενσωματώνει. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις μερικά σημαντικά βήματα για να προσαρμόσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το «έξυπνο» ρολόι σου και να δημιουργήσεις ένα εκπληκτικό «οπλοστάσιο» εφαρμογών, που θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη ζωή σου.
Ενώ το Wear OS (γνωστό μέχρι πρότινος ως Android Wear), το Apple Watch, το Pebble και άλλες πλατφόρμες έχουν όλες τις δικές τους ειδικές διαδικασίες εγκατάστασης, οι παρακάτω συμβουλές προορίζονται για όλους τους χρήστες.
Αρχική εγκατάσταση
Αφού βγάλεις από το κουτί το ολοκαίνουργιο smartwatch σου, ίσως χρειαστεί να το συνδέσεις στον φορτιστή, ώστε να φορτίσεις πλήρως. Το επόμενο βήμα θα είναι να κατεβάσεις την κατάλληλη εφαρμογή για να συνδέσεις το smartwatch με το τηλέφωνό σου. Για τους χρήστες Wear OS, αυτό σημαίνει ότι θα κατεβάσουν την εφαρμογή Wear OS από το Google Play Store.
Οι χρήστες του Pebble μπορούν να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή από AppStore ή GooglePlay ανάλογα με το λειτουργικό που χρησιμοποιούν. Σε ό,τι αφορά στους χρήστες Apple Watch, έχουν ήδη ενσωματωμένη την εφαρμογή Apple Watch στα τηλέφωνά τους με την έλευση του iOS 8.2.
Μόλις εγκαταστήσεις την εφαρμογή smartwatch, στη συνέχεια, θα πρέπει να συνδέσεις τη συσκευή στο smartphone σου μέσω Bluetooth. Ενεργοποίησε το Bluetooth στο κινητό σου. Θα πρέπει να δεις το smartwatch να εμφανίζεται ως διαθέσιμη συσκευή Bluetooth. Επίλεξέ το για σύνδεση και είσαι σχεδόν έτοιμος.
Και μια τελευταία συμβουλή πριν φτάσουμε στο πιο διασκεδαστικό κομμάτι αυτού του οδηγού:.Πάρε τον χρόνο σου για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις είναι ενεργοποιημένες στο ρολόι σου. Για την ακρίβεια, θα θέλεις να διασφαλίσεις ότι τα μηνύματα και άλλες εισερχόμενες ενημερώσεις στο κινητό σου, θα εμφανίζονται στο smartwatch σου.
Περιβάλλον χρήστη και προσαρμογή εμφάνισης
Σίγουρα θα έχεις επιλέξει ένα smartwatch που ταιριάζει στο στιλ σου. Είτε πρόκειται για κάποιο sport watch, είτε για το Apple Watch, είτε για κάποιο πιο «κλασικό» με στρογγυλή οθόνη. Εάν θέλεις να κάνεις το ρολόι σου να ταιριάζει ακόμη περισσότερο με την προσωπικότητά σου, κατέβασε ένα νέο watch face.
Όποια πλατφόρμα κι αν έχεις επιλέξει, μπορείς να βρεις εκατοντάδες watch faces για το ρολόι σου. Για παράδειγμα, οι χρήστες Wear OS μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση στο Google Play, όπου είναι διαθέσιμες πολλές δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές. Αντίστοιχα, το Apple Watch υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία από πανέμορφων και χρηστικών watch faces, από αναλογικά ρολόγια μέχρι πιο εμπλουτισμένες επιλογές που εμφανίζουν πληροφορίες για τον καιρό, εκτός από την ώρα.
Επίσης, λάβε υπόψη ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές διαθέτουν μεγάλη γκάμα από λουράκια. Οπότε αν βαρεθείς το προεπιλεγμένο λουράκι, μπορείς να αγοράσεις ένα νέο ιμάντα smartwatch από ανοξείδωτο ατσάλι, δέρμα, ή διαφορετικό χρώμα.
Τα απαραίτητα apps
Εκτός από τις ειδοποιήσεις κειμένου και τις ενημερώσεις του Google Now (για τους χρήστες Wear OS), οι εφαρμογές είναι αυτές που εμπλουτίζουν την εμπειρία smartwatch. Θα διαπιστώσεις ότι πολλές από τις αγαπημένες σου εφαρμογές είναι ήδη συμβατές με smartwatches. Για παράδειγμα, το Twitter και το Instagram έχουν ήδη διαθέσει mobile apps για Apple Watch.
Μπορείς, επίσης, να εξετάσεις τη λήψη fitness apps για να παρακολουθείς τις προπονήσεις σου, μια εφαρμογή για δελτίο καιρού και μια note-taking app για λήψη σημειώσεων όπως η Evernote. Μόλις κατεβάσεις τις βασικές εφαρμογές που χρειάζεσαι, μπορείς να καθορίσεις ποιες ειδοποιήσεις θέλεις να λαμβάνεις στο smartwatch σου. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να απολαύσεις όλα τα οφέλη του να φοράς στον καρπό σου… έναν μίνι-υπολογιστή!