Ομελέτα με μανιτάρια και σπανάκι

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

 

Μια νόστιμη ομελέτα που μπορεί να σερβιριστεί σε brunch ή σαν κυρίως πιάτο, μαζί με μια δροσερή σαλάτα και ψωμί.

Υλικά για 2 άτομα

  • 4 αυγά μεγάλα
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. σπανάκι φρέσκο (ολόκληρα τα φύλλα)
  • 80 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (με αποσπώμενο χερούλι ή κατάλληλο και για φούρνο) και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σπανάκι. Το φέρνουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι να μαραθεί.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με την τριμμένη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Κουνάμε ελαφρά για να απλωθούν στο τηγάνι τα υλικά μας και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της.
  • Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο της ομελέτας στον φούρνο. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε φούρνο, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια πιάτου να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη