Τα top gadgets για τους νέους γονείς

by Manos Kavvalos

Κατά τη διάρκεια της ζωής σου θα γνωρίσεις πολλές επιτυχίες και όμορφες στιγμές.

Αναμφίβολα όμως η κορυφαία και πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου είναι όταν φτάσει η στιγμή της γέννησης του παιδιού του.

Αν είστε νέο ζευγάρι και αναμένετε με ανυπομονησία το πρώτο σας αγγελούδι, πέραν από το αίσθημα ευθύνης που θα σας κατακλύσει, σίγουρα επί καθημερινής βάσεως θα γεννώνται απορίες και ερωτήματα.

Δεν χρειάζεται άγχος, αλλά σωστή προετοιμασία και η απόκτηση του κατάλληλου εξοπλισμού, τεχνολογικού και μη, ώστε να εξοπλίσεις το βρεφικό δωμάτιο, επενδύοντας παράλληλα στην ασφάλεια του παιδιού, αλλά και στη δική σου… ηρεμία.

Στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ μπορείς να προμηθευτείς μια σειρά από συσκευές που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη και θα εξασφαλίσουν μια άνετη αρχή στη νέα σου ζωή ως γονιός.

 

24/7 επικοινωνία

Το κλάμα είναι ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσει το μωρό μαζί σoυ.  Μέσα από το κλάμα του αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του και σε καλεί να πας κοντά του. Δεν χρειάζεται να “κατασκηνώσεις” στο δωμάτιο του παιδιού ή να έχεις διαρκώς ανοιχτές τις πόρτες για να ακούς καλύτερα τι συμβαίνει. Όταν αφήνεις ορθάνοιχτο το δωμάτιο, το παιδί είναι πιο εκτεθειμένο στα κρύα ρεύματα, σε οσμές από την κουζίνα, σε καπνούς και υδρατμούς από το μαγείρεμα. Η υγιεινή ατμόσφαιρα που έχεις εξασφαλίσει, πολύ εύκολα μπορεί να γίνει αρκετά πιο επιβαρυμένη για το βρέφος. Οπότε με συγκεκριμένες και αξιόπιστες τεχνολογικές συσκευές μπορείς να έχεις το “άγρυπνο” μάτι πάνω από το παιδί σου, 24 ώρες το 24ωρο.

Η ενδοεπικοινωνία είναι ένα απαραίτητο “εργαλείο” που σε βοηθά να έχεις άμεση πρόσβαση στο βρεφικό δωμάτιο, ακούγοντας και βλέποντας ό,τι συμβαίνει σε αυτό, σε πραγματικό χρόνο.

Ένα αξιόπιστο και πολύ οικονομικό Baby Monitor είναι το Motorola AM24, με τεχνολογία Dect για καθαρό ήχο χωρίς παρεμβολές, λειτουργία Eco Mode, μικρόφωνο υψηλής ευαισθησίας, αμφίδρομη επικοινωνία, φωτιζόμενη οθόνη, ένδειξη μέτρησης θερμοκρασίας δωματίου και μεγάλη εμβέλεια σήματος. Ακούς σε πραγματικό χρόνο… το παραπονάκι του βρέφους κι έτσι ανά πάσα στιγμή γνωρίζεις πότε χρειάζεται την παρουσία σου. Το gadget φέρει ασφαλή κρυπτογράφηση δεδομένων και αποτελεί τον πιο ακούραστο βοηθό σου 24/7.

 

Άγρυπνο” μάτι

Με το Owlet Smart Sock 3 & Cam Συσκευή Παρακολούθησης Μωρού Baby Monitor παρακολουθείς πλήρως το μωρό σου σε πραγματικό χρόνο όπου κι αν βρίσκεσαι, από το smartphone σου.

Η κάμερα Owlet μεταδίδει βίντεο HD 1080p μέσω σύνδεσης WiFi. Η Smart Sock παρακολουθεί το επίπεδο οξυγόνου, τον καρδιακό ρυθμό, τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου του μωρού σου. Σε ειδοποιεί όταν οι μετρήσεις αποκλίνουν από τις προκαθορισμένες παραμέτρους. Απόλαυσε την ηρεμία που προκύπτει όταν βλέπεις ότι το μωρό σου είναι ασφαλές.

 

Εάν επιθυμείς την απόλυτη καινοτομία και ασφάλεια, τότε αξίζει να επενδύσεις στην συσκευή Owlet Smart Sock και μεμονωμένα. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για μια απλή συσκευή παρακολούθησης. Αντιθέτως, αποτυπώνει real time στοιχεία από την κατάσταση υγείας του μωρού σου, όπως επίπεδα οξυγόνου, καρδιακό ρυθμό και την κατάσταση του ύπνου του. Η χρήση του είναι πανεύκολη: Κουμπώνεις το ειδικό καλτσάκι στο ποδαράκι του παιδιού πριν πέσει για ύπνο, και είσαι έτοιμος! Τα υπόλοιπα, θα τα κάνει η συσκευή για σένα και θα σου παρέχει πληροφορίες στο κινητό, μέσω της εφαρμογής Owlet! Παράλληλα, θα στέλνει ειδοποιήσεις στο smartphone σου, εάν οι μετρήσεις αποκλίνουν του συνηθισμένου. To πακέτο περιλαμβάνει πολλαπλά ζευγάρια με κάλτσες και σε διαφορετικά μεγέθη, ώστε η συσκευή να έχει διάρκεια στον χρόνο καθώς το μωράκι σου μεγαλώνει.

 

2 σε 1

Χάρη στην ισχυρή ασύρματη δυνατότητα του DBX-62 παρακολουθείς το μωρό σου μέχρι και 1000 μέτρα μακριά. Έχει προτζέκτορα με θέμα ουρανός με άστρα, φως νυκτός και νανουρίσματα/ήχους της φύσης. Το μωράκι σου θα ηρεμεί και θα κοιμάται εύκολα. Η ένδειξη LED δείχνει το επίπεδο θορύβου στο δωμάτιο και ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση κάποιου ήχου, για να παρακολουθείς συνεχώς τη δραστηριότητα του μωρού σου. Τέλος, μπορείς να μιλήσεις στο μωρό σου και να ελέγξεις τη θερμοκρασία του δωματίου.

Με οθόνη αφής (touchscreen), μεγάλη αναμονή έως και 20 ώρες, απομακρυσμένο έλεγχο στο φως νυκτός, αμφίδρομη επικοινωνία, θα κοιμάστε τόσο το παιδί όσο και εσύ σαν πουλάκια. Μία ιδανική λύση εάν είσαι οπτικός τύπος θα βρεις στην βρεφική ενδοεπικοινωνία MOTOROLA VM482 με έγχρωμη οθόνη 2.4”. Επαναφορτιζόμενη μονάδα γονέα με αυτονομία έως και 5 ώρες καθώς και λειτουργίες αμφίδρομης επικοινωνίας, υπέρυθρης νυχτερινής λήψης, απομακρυσμένου zoom ελέγχου και εξοικονόμησης ενέργειας (eco mode), με αυτό το gadget θα βλέπεις καθαρά κάθε κίνηση ή μορφασμό του μικρού σου, ενώ θα του μιλάς και θα το καθησυχάζεις ανά πάσα στιγμή ακόμη και από απόσταση!

 

Ήσυχοι και εκτός σπιτιού

Μόλις περάσουν οι πρώτοι μήνες συμβίωσης και όσο κι αν ήταν πρωτόγνωρες οι πρώτες εβδομάδες ως νέοι γονείς, σίγουρα θα έρθει η ώρα να βγείτε από το σπίτι και να χαρείτε όμορφες στιγμές. Για το βρέφος, όσο ωραίες εικόνες συνηθίσει εντός σπιτιού, ακόμη περισσότερο θα λατρέψει την επαφή με τον έξω κόσμο. Αρκεί να του εξασφαλίσεις τα απολύτως απαραίτητα πράγματα και φυσικά να μη το βγάλεις εντελώς εκτός προγράμματος.

Οι εξωτερικοί χώροι κατακλύζονται από ξεχωριστές μυρωδιές, ήχους και υφές. Καθένα από αυτά τα στοιχεία αποτελεί ένα πολύτιμο ερέθισμα, μέσα από το οποίο αρχίζει το μωρό να ανακαλύπτει ένα ολόκληρο σύμπαν πληροφοριών. Οπότε εσύ οφείλεις να έχεις όλα τα σύνεργα έτοιμα (μπιμπερό κτλ), ενώ με τον σωστό μάρσιππο ή καρότσι και φυσικά κάθισμα bebe για το αυτοκίνητο η μετακίνηση θα γίνει με ασφάλεια.

Με τον Chicco Boppy μάρσιππο χαρίζεις στο μωρό σου τη μεγαλύτερη, καλύτερη, φυσική, απαλή αγκαλιά! Ο μάρσιππος Boppy Comfy Fit (Grey) σου επιτρέπει να κρατάς το μωρό σου κοντά με φυσικό αλλά και πρακτικό τρόπο. Είναι εύκολο να το φοράς, ελαφρύ και κομψό. Αφήσου ελεύθερος/η στις κινήσεις σου για να ενθαρρύνεις τις αλληλεπιδράσεις του παιδιού με το περιβάλλον. Τρεις απλές κινήσεις είναι αρκετές για να φορεθεί: Κλείνεις-Φοράς-Δένεις! Με το βρεφικό καρότσι Chicco Lite way 4 διασφαλίζεις την πρακτικότητα, την ασφάλεια και την άνεση του μωρού σε όλες τις μετακινήσεις.

 

 

Το BebeConfort I-NXT 360 κάθισμα αυτοκινήτου είναι κατάλληλο για όλα τα στάδια ανάπτυξης, από 40 έως 150 cm. Το σύστημα Easy Rotation 360° επιτρέπει πραγματική περιστροφή, ακόμη και μετά την εγκατάσταση, ενώ προστατεύει από πλευρική πρόσκρουση. Διαθέτει αποσπώμενο μαξιλάρι μειωτήρα με επένδυση, με σχήμα προσαρμόσιμο στην ανάπτυξη του παιδιού αλλά και ζώνες 5 σημείων ρυθμιζόμενες ταυτόχρονα με το προσκέφαλο.

Πέραν από το ριλάξ με το κατάλληλο στρωματάκι, θα χρειαστείς επίσης προτζέκτορα μωρού. Με απαλή μουσική, νανουρίσματα και χαμηλό φωτισμό το βρέφος θα κοιμάται ήρεμα, σαν πουλάκι. Ο Alecto BC-125 διαθέτει χρονοδιακόπτη σου επιτρέπει να επιλέξεις να παραμείνει ενεργοποιημένος για 5, 10 ή 15 λεπτά. Όταν το μωρό αρχίσει να κλαίει, ένα νανούρισμα ενεργοποιείται αυτόματα για 5 λεπτά, χάρη στη λειτουργία VOX. Ρύθμισε την ένταση ή επίλεξε να προβάλλονται μόνο εικόνες. Τέλος, για τα πρώτα του βήματα… θα χρειαστείς την μεταλλική πόρτα ασφαλείας με σύστημα πίεσης 4 σημείων και εύκολο άνοιγμα με το ένα χέρι. Κατάλληλη για αποστάσεις 73-80 έως και 136 εκατοστών (μαζί με τις προεκτάσεις) και ύψος 73 εκατοστών. Διαθέτει σύστημα SecurTech, το οποίο δείχνει το κλείδωμα της συσκευής. Έχει δυνατότητα ανοίγματος προς τις δύο κατευθύνσεις, έξυπνο και εύχρηστο αυτόματο μηχανισμό κλεισίματος. Πιέζεις τα κουμπιά στη λαβή για να την ανοίξεις και αφήνεις να κλείσει αυτόματα.

Στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ μπορείς να βρεις όλες τις λύσεις για την φροντίδα του παιδιού σου με ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί στην αγορά. Από gadgets ενδοεπικοινωνίας, προϊόντα ασφαλείας, μπιμπερό και αξεσουάρ, καροτσάκια, όλα θα τα βρεις εδώ και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Μπορείς να δεις ακόμη