Tablets για παιδιά, επίλεξε το κατάλληλο

 

Τα σημερινά παιδιά είναι πλήρως εξοικειωμένα με την τεχνολογία και το Internet. Έτσι, ένα tablet μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για εκείνα τόσο για ψυχαγωγία αλλά και για εκπαιδευτικούς λόγους. Παρέχει μια εποικοδομητική ενασχόληση τις ώρες που οι γονείς εργάζονται ή χρειάζονται χρόνο για τις δουλειές του σπιτιού. Μπορεί να βοηθήσει και στα μαθήματα του παιδιού, με τα κατάλληλα apps. Εννοείται πως όλα γίνονται με ασφάλεια και υπό την επίβλεψη του γονέα. Ευτυχώς, όλα τα tablets περιλαμβάνουν ρυθμίσεις ασφαλείας, γονικό έλεγχο και περιορισμούς ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο την ώρα που το παιδί ασχολείται με το tablet. Μπορείς να ορίσεις σε ποια sites θα έχει πρόσβαση, να ορίσεις κωδικούς πρόσβασης στις εφαρμογές που δεν θέλεις να χρησιμοποιεί και να εγκαταστήσεις εφαρμογές για παιδιά που είναι κατάλληλες για την ηλικία του.

Πριν απ’ όλα αυτά, όμως, θα πρέπει να φροντίσεις να επιλέξεις την κατάλληλη συσκευή για το παιδί. Δηλαδή να είναι ανθεκτικό, εύχρηστο και να παρέχει ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός, που θα σε βοηθήσει να καταλήξεις στο κατάλληλο μοντέλο για σένα και το παιδί σου.

 

Τι πρέπει να προσέξεις

Το ότι αναζητείς ένα tablet για το παιδί, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις το πιο οικονομικό μοντέλο που θα «συναντήσεις». Τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως οθόνη, επεξεργαστική ισχύς, αποθηκευτικός χώρος κλπ., εξακολουθούν να είναι σημαντικός παράγοντας επιλογής.

 

Οθόνη

Ένα tablet μπορεί να συνδυάσει την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί μπορεί, για παράδειγμα, να παρακολουθεί παιδικές εκπομπές στο Netflix ή στο YouTube Kids, αλλά να το έχει και ως βοήθημα για τις εργασίες στο σχολείο. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με το μέγεθος και την ανάλυση της οθόνης. Ένα tablet με οθόνη 10  ιντσών και άνω, με ανάλυση 1280 x 800, είναι ιδανική για ανάγνωση κόμικς, βιβλίων και την παρακολούθηση βίντεο. Οπότε χρησιμοποίησέ το ως βασικό χαρακτηριστικό στην έρευνα αγοράς σου.

 

Αποθηκευτικός χώρος

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στον αποθηκευτικό χώρο. Σου συνιστούμε να εξετάσεις την αγορά ενός μοντέλου με τουλάχιστον 16GB. Αυτό θα σου επιτρέψει να εγκαταστήσεις περισσότερες εφαρμογές και περισσότερα αρχεία, όταν π.χ. το παιδί θέλει να αποθηκεύσει σε αυτό τις φωτογραφίες και τις λίστες μουσικής του. Ευτυχώς, τα περισσότερα tablets διαθέτουν επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο μέσω κάρτας microSD. Έτσι θα έχεις ακόμη περισσότερο χώρο για να αποθηκεύσεις βίντεο, μουσική, ή παιδικά βιβλία.

 

Επεξεργαστική ισχύς

Αναζήτησε ένα tablet με τουλάχιστον τετραπύρηνο επεξεργαστή. Έτσι, η πλοήγηση στο internet και η αναπαραγωγή βίντεο ή ταινιών θα γίνεται άνετα. Επίσης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ακόμη ένας παράγοντας που πρέπει να έχεις υπόψη σου. Ευτυχώς, υπάρχουν και τα power banks. Οπότε υπάρχει λύση σε περίπτωση που εξαντληθεί η μπαταρία και δεν υπάρχει κοντά μία πρίζα για φόρτιση.

 

 

Ανθεκτικότητα

Όταν κάτι πέφτει σε παιδικά χέρια, ειδικά σε χέρια παιδιών προσχολικής ηλικίας, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της πτώσης και της θραύσης. Αν θέλεις να αποφύγεις αυτό το ενδεχόμενο, τότε επίλεξε ένα ανθεκτικό tablet με συμπαγή σχεδιασμό, όπως το MLS Kido 10, το οποίο έρχεται με λαστιχένιο περίβλημα που αντέχει σε πτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς πάντα να συνοδεύσεις την αγορά tablet με μία θήκη, που θα παρέχει πλήρη προστασία και ασφάλεια στη συσκευή σου. Ιδανικά, μπορείς να επιλέξεις μία θήκη που μετατρέπεται εύκολα σε βάση στήριξης, για άνετη παρακολούθηση ταινιών και βίντεο.

 

Η ηλικία του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο στο τι θα επιλέξεις. Για παράδειγμα, άλλο μοντέλο θα επιλέξεις για ένα παιδί που βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, και άλλο για ένα μεγαλύτερης ηλικίας. Μοντέλα όπως το π.χ. το  Alcatel 1T 7″ Wifi Black Tablet, ή αυτά της σειράς MLS Kido παρέχουν όλα όσα χρειάζεται ένα μικρό παιδί, τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για εκπαίδευση.

Για παιδί μεγαλύτερης ηλικίας, όμως, ίσως πρέπει να επενδύσεις σε ένα ακριβότερο tablet. Σκέψου ότι όσο μεγαλώνει ένα παιδί, οι απαιτήσεις σε εργασίες (αλλά και σε ψυχαγωγία) αλλάζουν. Επομένως, θα σου προτείναμε να εξετάσεις την αγορά ενός πιο premium μοντέλου με μεγαλύτερη οθόνη και επεξεργαστική ισχύς. Γιατί όχι, ακόμα και ένα Apple iPad. Είναι μια αξιόπιστη επένδυση που μπορείς να κάνεις, τόσο για τις τωρινές όσο και για τις μελλοντικές ανάγκες του παιδιού σου.

 

Μπορείς να δεις ακόμη