Έτσι θα γίνεις home barista!

Από τότε που μπήκαν στη ζωή μας οι μηχανές καφέ απολαμβάνουμε καθημερινά περισσότερες ποικιλίες και γεύσεις καφέ μέσα στην άνεση του σπιτιού μας, όποτε και όπως το επιθυμούμε. Έτσι, εκτός από την επιλογή της κατάλληλης ποικιλίας καφέ, σημαντικό ρόλο παίζει και η συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε για να τον ετοιμάσουμε. Το να πετύχει κανείς τον τέλειο espresso, τον μερακλήδικο ελληνικό, ή έναν άψογο σε γεύση και άρωμα γαλλικό καφέ, δεν είναι πλέον δύσκολο. Μένει μονάχα να βρεις την καφετιέρα που ταιριάζει στα γούστα σου!

 

Επιτυχημένες δημιουργίες καφέ με μια πλήρως αυτόματη μηχανή espresso

Το «μυστικό» για να είναι απόλυτα επιτυχημένος ένας espresso, ένας cappuccino, ένας latte macchiato και όλα τα ροφήματα καφέ με βάση τον espresso, είναι… η μηχανή καφέ που τα παρασκευάζει!

Με μια πλήρως αυτόματη μηχανή espresso δεν θα αγχωθείς αν θα πετύχεις την κατάλληλη γεύση και υφή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις ένα κουμπί. Όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η μηχανή. Αυτό σημαίνει ότι το άλεσμα των κόκκων, το σωστό πάτημα του καφέ, η ακριβής έναρξη / παύση εκχύλισης, η παρασκευή ενός άψογου αφρογάλακτος, μέχρι και το καθάρισμα της μηχανής γίνονται από τον προσωπικό σου home barista, δηλαδή την καφετιέρα σου. Έτσι, μπορείς να δημιουργήσεις μια πληθώρα συνταγών καφέ που δεν μπορούσες μέχρι σήμερα να παρασκευάσεις.

Επίσης, με μία Fully Automated Μηχανή Espresso με λειτουργία personalization, όλοι στο σπίτι θα μπορούν να απολαμβάνουν πάντα δημιουργίες καφέ και όλα τα υπόλοιπα ροφήματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Μπορείς εύκολα να αποθηκεύσεις το μέγεθος οποιουδήποτε ροφήματος καφέ και γάλακτος, ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο και μάλιστα σε διαφορετικά προφίλ για κάθε χρήστη ξεχωριστά.

 

 

Για να έχεις τον πλήρη έλεγχο

Η τεχνολογία στις μηχανές καφέ έχει εξελιχθεί τόσο μέσα στον χρόνο, ώστε να μπορεί κανείς πια να απολαύσει μια μεγάλη ποικιλία καφέ με το πάτημα ενός κουμπιού. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο όταν φτιάχνουν καφέ στο σπίτι. Το προσεκτικό άλεσμα των κόκκων, το πάτημα του καφέ, η εκχύλιση μιας αρωματικής δόσης espresso, όλα περνάνε από το «χέρι» τους. Εάν κι εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε μια χειροκίνητη μηχανή είναι η ιδανική λύση για σένα.

Οι χειροκίνητες μηχανές espresso λειτουργούν με ηλεκτρική αντλία νερού για τη δημιουργία πίεσης, ενώ η ρύθμιση ροής ατμού είναι ένα πρακτικό και χρήσιμο χαρακτηριστικό το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσεις την υφή του αφρού και να ικανοποιήσεις κάθε γούστο.

 

Γρήγορες παρασκευές καφέ με μηχανή espresso με σύστημα κάψουλας

Οι μηχανές με σύστημα κάψουλας είναι για εσένα που αναζητάς μια εύχρηστη μηχανή espresso που θα παρασκευάζει γρήγορα τον καφέ σου, εξασφαλίζοντας παράλληλα τέλεια αποτελέσματα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μια καφετιέρα με κάψουλες Nespresso που είναι εξοπλισμένες με πατενταρισμένο σύστημα εκχύλισης ή μια καφετιέρα Illy με σύστημα εκχύλισης δύο φάσεων και τις κάψουλες illy iperespresso για να παρασκευάζεις espresso με πλούσιο σώμα, έντονο άρωμα και παχιά κρέμα με διάρκεια.

 

 

Απόλαυσε μια μεγάλη ποικιλία ροφημάτων και καφέ με μια μηχανή Ροφημάτων με κάψουλες

Θέλεις espresso ή cappuccino; Θέλεις ελληνικό, γαλλικό, ή μήπως μια παγωμένη φραπεδιά; Μήπως τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού θέλουν κάτι διαφορετικό; Ό,τι κι αν θέλεις, μπορείς να το φτιάξεις σε μία μηχανή ροφημάτων με κάψουλες. Το μόνο που αλλάζει είναι η κάψουλα που θα χρησιμοποιήσεις. Μάλιστα, πολλές μηχανές ροφημάτων έρχονται με πίεση ατμού έως 15 bar, για να απολαμβάνεις μια μεγάλη ποικιλία κρύων και ζεστών ροφημάτων από espresso μέχρι φραπέ, σοκολάτες, τσάι και πολλά άλλα.

 

Για να απολαμβάνεις άψογο «γαλλικό» με το πάτημα ενός κουμπιού

Για πολλούς λάτρεις του καφέ, ο κλασικός καφές φίλτρου είναι η πρώτη επιλογή. Οι μηχανές φίλτρου διαθέτουν λειτουργίες και χαρακτηριστικά που μεγιστοποιούν την απόλαυση μιας κούπας καφέ. Διακρίνονται για την ευκολία στη χρήση και τον καθαρισμό. Πολλές προτάσεις έρχονται με θερμαινόμενη βάση κανάτας που διατηρεί ζεστό τον καφέ και αυτόματη παύση λειτουργίας. Σε πιο εξελιγμένα μοντέλα θα συναντήσεις προηγμένες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν τέλειο γευστικό αποτέλεσμα, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο φλιτζάνι.

 

 

Πολυκαφετιέρα για όλα τα γούστα

Οι πολυκαφετιέρες έρχονται να απαντήσουν στο δίλλημα «γαλλικός ή espresso». Γιατί όχι και τα δύο, λοιπόν; Σε μια πολυκαφετιέρα μπορείς να φτιάξεις έναν πλούσιο και δυνατό espresso, έναν λαχταριστό  cappuccino ή έναν αρωματικό καφέ φίλτρου. Κι όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού. Λειτουργούν με ηλεκτρική αντλία νερού, προσφέροντας ευκολία στη χρήση και διαθέτουν ακροφύσιο ατμού για να φτιάχνεις αφρόγαλα.

 

Για τους παραδοσιακούς

Στη χώρα μας ο ελληνικός και ο στιγμιαίος καφές εξακολουθούν να αποτελούν σταθερή αξία. Με ένα ηλεκτρικό ή παραδοσιακό μπρίκι θα μπορείς να απολαμβάνεις την τελετουργία του ελληνικού καφέ. Για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν τη γοητεία του παραδοσιακού με την άνεση του μοντέρνου, υπάρχουν οι μηχανές ελληνικού καφέ. Για να μπορείς να απολαμβάνεις τη γνήσια γεύση και το άρωμα του ελληνικού καφέ με πλούσιο καϊμάκι εύκολα και γρήγορα.

 

Τα απαραίτητα αξεσουάρ του home barista

Για πλούσιο αφρόγαλα κάθε στιγμή

Μην αγχώνεσαι αν η μηχανή σου δεν διαθέτει ακροφύσιο για παρασκευή αφρού γάλακτος. Μπορείς να αποκτήσεις ξεχωριστά μια συσκευή αφρού για να φτιάχνεις γρήγορα και εύκολα ζεστό ή κρύο βελούδινο αφρόγαλα σε κάθε δημιουργία σου. Όλα τα μοντέλα έρχονται με αντικολλητική εσωτερική επιφάνεια που κάνει τον καθαρισμό εξαιρετικά εύκολο. Μάλιστα, οι πιο εξελιγμένες συσκευές αφρού γάλακτος διαθέτουν και λειτουργία για διατήρηση θερμοκρασίας, ώστε να έχεις ανά πάσα στιγμή έτοιμο κρύο ή ζεστό αφρόγαλα.

Για φρεσκοαλεσμένο καφέ

Είτε σου αρέσει ο καφές φίλτρου είτε είσαι φανατικός του espresso, ένας καφεκόπτης μπορεί να «μεταμορφώσει» την εμπειρία κάθε κούπας που καταναλώνεις. Έτσι, χρησιμοποιώντας φρεσκοαλεσμένο καφέ, κάθε σου ρόφημα θα παρασκευάζεται με όλη τη γεύση και τα αρώματα της ποικιλίας καφέ που έχεις επιλέξει. Επιπλέον, θα μπορείς να φέρεις απολύτως στα μέτρα σου τη «δύναμη» του καφέ που πίνεις. Θα έχεις τη δυνατότητα να πειραματιστείς με περισσότερες ποικιλίες από αυτές που θα βρεις στις συσκευασίες με προ-αλεσμένους κόκκους.

Ακόμη κι αν δεν έχεις καμία ιδέα για το πώς πρέπει να αλέθεται σωστά ο καφές, ένας ηλεκτρικός καφεκόπτης θα αναλάβει τη διαδικασία για λογαριασμό σου. Με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού προετοιμάζει κάθε φορά ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι. Υπάρχουν κι αρκετά μοντέλα που πάλι με το πάτημα ενός κουμπιού, δίνουν επίσης τη δυνατότητα να ρυθμίσεις τον βαθμό άλεσης. Έτσι θα μπορείς να την προσαρμόσεις στην ποικιλία καφέ που χρησιμοποιείς ή στις γευστικές σου προτιμήσεις.

Για να διατηρείς τη φρεσκάδα του καφέ

Η σωστή αποθήκευση του καφέ είναι σημαντικός παράγοντας στην προσπάθειά σου να παρασκευάζεις καθημερινά φρέσκα και γευστικά ροφήματα στο σπίτι. Ένα δοχείο αποθήκευσης θα προφυλάξει τον καφέ σου (σε κόκκους ή αλεσμένος) από υπερβολική έκθεση αέρα, υγρασίας, θερμότητας και φως προκειμένου να διατηρηθεί η φρέσκια καβουρδισμένη γεύση του όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα δοχεία αποθήκευσης καφέ είναι σχεδιασμένα να διατηρούν τους κόκκους ή τον αλεσμένο καφέ σε αεροστεγές περιβάλλον, ενώ υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν λειτουργία κενού αέρος, για μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμα και τη φρεσκάδα του καφέ.

 

Μπορείς να δεις ακόμη