Τέλος εποχής για το brand name Microsoft Office μετά από 30 χρόνια

by Aggeliki Tsoukana

Το Microsoft Office είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊοντικά brands στον πλανήτη. Η δημοφιλής σουίτα της Microsoft έχει γίνει συνώνυμο με τις εφαρμογές γραφείου τα τελευταία 30 χρόνια και αποτελεί έναν από τους βασικούς οικονομικούς πυλώνες της, πίσω μόνο από τις υπηρεσίες cloud. Ένα τέτοιο brand δεν το πειράζεις, όμως σε μία ιστορική στιγμή η Microsoft αποφάσισε να αποσύρει την ονομασία Office για να την αντικαταστήσει με τη Microsoft 365.

Να θυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια η σουίτα εφαρμογών γραφείου έχει εξελιχθεί σε συνδρομητική υπηρεσία κάτω από την ονομασία Office 365, με τη Microsoft να βγάζει πολύ αραιά πια standalone desktop εκδόσεις. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις αν επισκεφθείς πλέον τη σχετική ιστοσελίδα, μαζί με την αλλαγή του branding, θα γίνει και αντίστοιχη αλλαγή στο λογότυπο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στις mobile εφαρμογές για smartphones και tablets.

Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει πάντως, είναι οι επιμέρους εφαρμογές που απαρτίζουν την υπηρεσία, οι οποίες θα συνεχίσουν να είναι τα γνωστά μας Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Teams και ούτω καθεξής. H Microsoft πάντως σκοπεύει να μετατρέψει την εφαρμογή Microsoft 365, τόσο την desktop όσο και τη mobile, σε ένα κεντρικό hub όπου θα μπορείς να δεις σε ένα feed, όλα σου τα αρχεία, την ατζέντα σου, τους συναδέλφους σου, τις βιντεοκλήσεις σου και τα λοιπά ώστε να μπορείς να οργανώσεις ακόμα πιο αποτελεσματικά τον χρόνο και τη δουλειά σου.

Μπορείς να δεις ακόμη