Θωράκισε το σπίτι σου και εξοικονόμησε ενέργεια με έξυπνες επιλογές φωτισμού

by Zikou Stella

O κατάλληλος φωτισμός στο σπίτι σήμερα, δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά συνεισφέρει στη μείωση του ενεργειακού κόστους, στην ασφάλεια και φυσικά στην χαλάρωσή σου. Ένα σπίτι γίνεται έξυπνο όταν εσύ αποφασίσεις να εκμεταλλευτείς όλες τις δυνατότητες που σου παρέχει η τεχνολογία.

 

Τι εννοούμε; Όταν βρίσκεσαι εντός της κατοικίας σου, εσύ επιλέγεις το ιδανικό φως, ανάλογα με τις συνθήκες που θες να δημιουργήσεις είτε για χαλάρωση ή για ύπνο ή διάβασμα. Επίσης, είναι εξίσου πρακτικό και αναγκαίο, όταν βρίσκεσαι εκτός, να θωρακίσεις το σπίτι σου, ελέγχοντας remotely ανά πάσα ώρα και στιγμή τα φώτα τα οποία -σύμφωνα με έρευνες- λειτουργούν αποτρεπτικά για κάθε επίδοξο διαρρήκτη που θα αντιληφθεί την απουσία σου.

Με έξυπνες λάμπες, πρίζες, ταινίες led, φωτίζεις τον χώρο σου όπως θες, δημιουργώντας μία ιδανική ατμόσφαιρα, ενώ μπορείς να τις ενεργοποιείς απομακρυσμένα, όποτε επιθυμείς, και σε συνδυασμό με κάμερες IP, αισθητήρες κίνησης, να φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας.

Η Wiz διαθέτει μία ευρεία γκάμα από έξυπνες λύσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο smart home σου. Πέταξε τις παλιές και δαπανηρές λάμπες και εφοδίασε το σπίτι σου με smart bulbs 60W.

 

Smart φωτισμός

Με τον έξυπνο λαμπτήρα WiZ A60, επιλέγεις όποτε θέλεις θερμό ή ψυχρό λευκό φως. Χρησιμοποίησε την εφαρμογή WiZ ή τη φωνή σου και με έναν ψηφιακό βοηθό μπορείς είτε να μειώσεις ή να αυξήσεις την ένταση του φωτός ή ακόμη να χρησιμοποιήσεις τις προκαθορισμένες λειτουργίες φωτισμού αξιοποιώντας το Wi-Fi δίκτυό σου.

Πόσες φορές κάθεσαι στον καναπέ και βαριέσαι να σηκωθείς και να κλείσεις τα φώτα; Επίσης, σίγουρα θα σου έχει τύχει, ξαπλώνοντας στο κρεβάτι, να θυμηθείς ότι δεν έκλεισες τον διακόπτη και σκέφτεσαι “τζάμπα καίει η λάμπα”! Με τις έξυπνες λάμπες τις WiZ συνδεδεμένες στο δίκτυο Wi-Fi έχεις τον απόλυτο έλεγχο χωρίς να χρειάζεται να κουνηθείς.

 

 

Οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες φέρουν την τεχνολογία SpaceSense που μετατρέπει τα φώτα σε αισθητήρες κίνησης. Με φώτα WiZ σε ένα δωμάτιο, μπορείς να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία SpaceSense στην εφαρμογή WiZ προκειμένου να ανάβουν και να σβήνουν αυτόματα, μέσω ανίχνευσης κίνησης.

Η Wiz διαθέτει επίσης την RGBW Led Strip Kit 4m Type-C smart ταινία LED για τον εσωτερικό χώρο. Την κόβεις, τη διαμορφώνεις και έχεις πλέον προς χρήση όλες τις έγχρωμες λειτουργίες φωτισμού που προσδίδουν καλαισθησία στον χώρο, κάτω από τα ντουλάπια ή πίσω από τα έπιπλα. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός της ταινίας LED δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον, όταν θες να χαλαρώσεις. Επίλεξε οποιοδήποτε ανοιχτό χρώμα σου αρέσει ή απλώς εφάρμοσε μια λειτουργία δυναμικού φωτισμού που υπάρχει προεγκατεστημένη, χρησιμοποιώντας την Google Home, την Alexa ή τη Siri. Προγραμμάτισέ τη να ανάβει το πρωί ή πριν φτάσεις στο σπίτι και κράτα την κλειστή για εξοικονόμηση ενέργειας, όταν δεν είναι απαραίτητο.

 

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια

Μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αποτροπής της εισβολής διαρρηκτών είναι αδιαμφισβήτητα ο έντονος εσωτερικός και εξωτερικός φωτισμός ενός σπιτιού. Ακόμα καλύτερα, ο φωτισμός με αισθητήρα κίνησης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποτρέψεις τους εισβολείς που πλησιάζουν το σπίτι σου.

Για παράδειγμα, ένα δυνατό φως που ανάβει ξαφνικά, μπορεί να αιφνιδιάσει κάποιον που επιχειρεί να παραβιάσει την πόρτα της οικίας σου, τρέποντάς τον σε φυγή, χωρίς εσύ να κινδυνέψεις. Αυτό κι αν είναι προστασία!

Η αγορά έξυπνων λαμπών με αισθητήρες αποτελούν λοιπόν για μια καλή επένδυση σε έναν ποιοτικό εξοπλισμό ασφαλείας, για εσένα και τους αγαπημένους σου.

 

Με τις λάμπες WiZ ελέγχεις εύκολα τα φώτα όταν λείπεις και καθώς μπορείς να τα προγραμματίζεις είτε να ανάβουν είτε να σβήνουν αυτόματα, κάθε υποψία κινδύνου για διάρρηξη εξανεμίζεται. Ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της κλοπής είναι αυτονόητος: Γιατί θα πρέπει το σπίτι σου πάντα να φωτίζεται; Διότι οι κλέφτες δεν θα ρισκάρουν εύκολα να εισέλθουν σε αυτό, εάν υποψιάζονται ότι είσαι μέσα. Για αυτό, εμπλούτισε τον εσωτερικό χώρο, ακόμα και τη βεράντα ή τον κήπο σου με έξυπνες λάμπες, ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Η τοποθέτηση είναι παιχνιδάκι και φυσικά δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις επιπλέον εξοπλισμό, όπως hub!

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, ότι με την επιλογή των συσκευών της WiZ δημιουργείς ένα τέλειο οικοσύστημα που σου αποδίδει τα μέγιστα. Μειώνει την κατανάλωση ρεύματος, σε αντίθεση με τις κοινούς λαμπτήρες, θωρακίζει το σπίτι σου όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα και ιδιαίτερα όταν λείπεις, ενώ σου προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεσαι στην καθημερινότητά σου.

Μπορείς να δεις ακόμη