League of Legends Recall: Στην κορυφή του Greek Legends η Ανόρθωση

by Zikou Stella

Στον “θρόνο” του Greek Legends League επέστρεψε η Anorthosis Famagusta Esports που νίκησε με 3-2 την WLGaming στον μεγάλο τελικό του Summer Split. Οι δύο ομάδες μας προσέφεραν μια εκπληκτική σειρά γεμάτη αγωνία και όμορφο θέαμα. Το τρόπαιο του πρωταθλητή πήγε στην Ανόρθωση που πλέον στρέφει την προσοχή της στο επερχόμενο EMEA Masters Summer 2023.

 

 

H Ανόρθωση μπήκε πολύ δυνατά στη σειρά και έλεγξε από τα πρώτα λεπτά το game 1. Παρά τις προσπάθειες της η WLG δεν μπόρεσε να προβληματίζει τους “μπλε” που έκαναν το 1-0 λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Διαφορετικό το σκηνικό στο game 2 με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στα ίσια για περισσότερα από 20 λεπτά. Στο 24’ η WLGaming έπαιξε ένα εξαιρετικό fight που της έδωσε το Baron buff και άνοιξε τον δρόμο για την ισοφάριση.

 

 

Kills με το… τσουβάλι είχε το τρίτο παιχνίδι των τελικών με τις δύο ομάδες να μην χάνουν ευκαιρία για fight. Για πρώτη φορά είδαμε την WLG να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά όμως το ισχνό προβάδισμα που εξασφάλισε (κοντά στις 3k gold) χάθηκε πολύ γρήγορα. Το ματς ήταν ντέρμπι με το fight του 30’ να δίνει τη νίκη στην Anorthosis έφτανε σε championship point (2-1).

To “εκρηκτικό” ξεκίνημα της Ανόρθωσης στο game 4 δεν φόβισε την WLG που πολύ γρήγορα μάζεψε τη διαφορά και με το πολύ γρήγορο Baron buff του 22’ πήραν τα “ηνία” της αναμέτρησης. Η ομάδα του Bananitoo δεν σήκωσε το πόδι από το “γκάζι” και λίγο μετά το 28ο λεπτό διέλυσε το αντίπαλο nexus για να ισοφαρίσει εκ νέου και να στείλει τη σειρά σε 5ο και τελευταίο παιχνίδι. Με ντέρμπι περιμέναμε να κλείσουν οι καλοκαιρινοί τελικοί όμως ντέρμπι δεν είδαμε.

 

 

Η Ανόρθωση μπήκε “φουριόζα” και κυριάρχησε απόλυτα από τις πρώτες στιγμές του 5ου game. Ο Spooky με Rengar έδινε τον ρυθμό για την ΑΝΟ καθώς πριν καν φτάσουμε στο 20’ είχε 4/0/3. Η “αυλαία” έπεσε στο 29ο λεπτό με την ομάδα του Duriel να φτάνει στο 3-2 και να σηκώνει το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας της. Πολυτιμότερος παίκτης των τελικών ήταν ο jungler της Ανόρθωσης, Spooky την ώρα που ο συμπαίκτης του GoldenTo4st αναδείχτηκε MVP για όλο το Split. Οι δύο φιναλίστ στρέφονται τώρα στο EMEA Masters όπου θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό απέναντι σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

 

Photo: Greek Legends League

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series X, Xbox Series S, PC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη