Τι είναι το Spatial Audio που προσφέρει πλέον το Netflix στο premium συνδρομητικό πακέτο

by Aggeliki Tsoukana

Το Netflix προσπαθεί να κάνει ακόμα πιο ελκυστικό το premium (και πιο ακριβό) συνδρομητικό του πακέτο εν μέσω έντονου ανταγωνισμού από τις άλλες streaming πλατφόρμες.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε την υποστήριξη Spatial Audio για πάνω από 700 ταινίες και σειρές που έχει στη βιβλιοθήκη του. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα τεχνολογία, η οποία σου προσφέρει surround και ποιοτικό ήχο, χωρίς να χρειάζεσαι απαραίτητα ακριβά ή ειδικά ηχεία, ακουστικά ή άλλο σχετικό εξοπλισμό! Μάλιστα, κυκλοφόρησε ένα ενδιαφέρον tech video που μπορείς να δεις πατώντας εδώ.

 

 

Να σημειωθεί ότι το Spatial Audio το υποστηρίζουν και κορυφαίοι τίτλοι, όπως για παράδειγμα το Stranger Things, ενώ θα το υποστηρίζουν εγγενώς και όλες οι νέες παραγωγές που θα προστεθούν στο μέλλον.

Επίσης, μπορείς να κάνεις αναζήτηση περιεχομένου με βάση τον όρο Spatial Audio…

Βέβαια, αν και ελκυστικό και ενδιαφέρον το Spatial Audio, συνετό είναι να επενδύσεις για μέγιστη ποιότητα ήχου σε μία κατάλληλη συσκευή (π.χ. ακουστικά ή soundbar). Άλλωστε, και στο Netflix η απόδοση θα είναι ακόμα καλύτερη, αλλά τελικά θα την αξιοποιήσεις και σε άλλες εφαρμογές που έχει νόημα και διαφορά ο ήχος, όπως είναι το gaming! Ευτυχώς, στα καταστήματα Κωτσόβολος υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία, για κάθε απαίτηση, γούστο και βαλάντιο, που μπορείς να τσεκάρεις από εδώ και εδώ.

Τέλος και πέρα από τον ήχο, το premium πακέτο συνδρομής του Netflix ενισχύεται με δυνατότητα παρακολούθησης περιεχομένου και κατέβασμα (download) σε μέχρι και 6 συσκευές (πριν ήταν μέχρι 4) πάντα με ανάλυση έως και 4K, αλλά και HDR για τις τηλεοράσεις ή τις άλλες συσκευές που το υποστηρίζουν.

Μπορείς να δεις ακόμη