Τηλεοράσεις με Τεχνητή Νοημοσύνη που απογειώνουν την εμπειρία

by Aggeliki Tsoukana

Γνωρίζεις ήδη ότι είσαι κάτοχος μιας Smart TV, δηλαδή μιας «έξυπνης» τηλεόρασης. Γνωρίζεις, όμως, πόσο έξυπνη είναι πραγματικά;

Μέχρι πρότινος, ο όρος “smart” έμπαινε μπροστά από κάθε τηλεόραση με δυνατότητα σύνδεσης στο ίντερνετ. Τώρα, αυτός ο όρος έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία, αφού πλέον έχουμε τηλεοράσεις που αξιοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη για να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με βάση τις δικές σου ανάγκες.

 

 

Τηλεοράσεις που αναλύουν το περιβάλλον τους

Με προτάσεις όπως είναι η σειρά Samsung Neo QLED και η σειρά LG OLED AI ThingQ είμαι πλέον ξεκάθαρο πως δεν έχουμε να κάνουμε με τηλεοράσεις που απλώς αποδίδουν εξαιρετική εικόνα. Για παράδειγμα, ο ισχυρός επεξεργαστής τεχνητής νοημοσύνης quantum processor της Samsung χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα για να επεξεργαστεί και να αναβαθμίσει την εικόνα, προσφέροντας σου εντυπωσιακή ποιότητα με οποιοδήποτε περιεχόμενο. Σε κάθε σκηνή, ο επεξεργαστής προσαρμόζει την απόδοση συναρτήσει των συνθηκών θέασης. Το δυναμικό upscaling AI 4K σου εξασφαλίζει αληθινή ανάλυση 4Κ στην εικόνα σου.

Αντίστοιχα, οι τηλεοράσεις της LG αξιοποιούν deep learning αλγόριθμους με σκοπό να βελτιστοποιείται το περιεχόμενο γρήγορα και αυτόματα. Δηλαδή, η ανάλυση, γενικά οι ρυθμίσεις της εικόνας, ο ήχος και καθετί σχετικό προσαρμόζονται με βάση την ποιότητα του περιεχομένου. Για παράδειγμα, όταν παρακολουθείς μη εγγενές περιεχόμενο 4K, η τηλεόραση το προσαρμόζει ώστε να φαίνεται όσο γίνεται πιο σωστά σε 4K ανάλυση.

 

Νέο βάθος σε ό,τι κι αν παρακολουθείς

Τώρα, δε χρειάζεται να παιδεύεσαι με καλιμπράρισμα χρωμάτων και φωτός στα μενού της τηλεόρασης, αφού τα πιο σύγχρονα μοντέλα είναι εξοπλισμένο με ισχυρούς επεξεργαστές που βελτιώνουν αυτόματα τις δυνατότητες της τηλεόρασης. Ενδεικτικά, όταν θέλεις να απολαύσεις στο έπακρο την αγαπημένη σου ταινία τρόμου μπορείς να ενεργοποιήσεις το Intelligent Mode στη Samsung Smart QLED TV σου. Θα ανιχνεύσει την ποσότητα του φωτός του περιβάλλοντος και θα προσαρμόσει τη φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού, ώστε να μπορείς να διακρίνεις τι υπάρχει γύρω από κάθε σκοτεινή γωνιά.

Ασφαλώς, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον ήχο. Οι ισχυροί επεξεργαστές με τεχνητή νοημοσύνη βελτιστοποιούν τον ήχο με βάση το περιβάλλον προβολής και τα στοιχεία ήχου αυτού που παρακολουθείς. Για παράδειγμα, μπορείς να νιώσεις όλη τη δράση χάρη στα τέλεια ισορροπημένα ηχητικά εφέ από τον επεξεργαστή a9 AI της LG. Η Ακουστική μικρορρύθμιση AI χρησιμοποιεί χωρική αναγνώριση για να κατανοήσει τον χώρο σου και να εντοπίσει τη θέση σου, αποδίδοντας όλες τις αποχρώσεις του ήχου. Έτσι, απολαμβάνεις βελτιστοποιημένο ήχο σε αρμονία με το περιβάλλον σου, είτε η TV είναι τοποθετημένη στον τοίχο είτε στο τραπέζι.

 

 

Πολύ πιο έξυπνη από ό,τι νομίζεις

Κάποιες λειτουργίες που τις βλέπαμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, τώρα μπορείς να τις απολαμβάνεις στο σαλόνι σου! Όπως, για παράδειγμα, οι φωνητικές εντολές. Ο Έξυπνος φωνητικός έλεγχος μέσω Apple AirPlay και άλλων υπηρεσιών, καθιστά τον χειρισμό της Smart TV σου ευκολότερο και γρηγορότερο από ποτέ.

Για παράδειγμα, αν είσαι gamer, ξέρεις ότι η προετοιμασία για το παιχνίδι είναι το παν. Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που δεν μπορείς να διακόψεις το παιχνίδι ή να χρησιμοποιήσεις το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Για αυτές τις στιγμές μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ενσωματωμένο intelligent LG ThinQ και τον φωνητικό έλεγχο ανοικτής ακρόασης για να έχεις το πλεονέκτημα στο παιχνίδι.

Πώς θα σου φαινόταν να μεταφέρεις εικόνα και ήχο από το κινητό στην τηλεόραση, απλώς με ένα άγγιγμα; Χάρη στη λειτουργία “Tap View” της Samsung είναι πλέον εφικτό! Όταν φέρνεις σε επαφή το smartphone με την TV σου, η TV προβαίνει σε κατοπτρισμό αυτόματα. Έτσι, είναι γρήγορο και εύκολο να μεταβείς στην TV και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο.

 

 

Σχεδιασμένες για το smart home του μέλλοντος

Η αλληλεπίδραση με μια έξυπνη τηλεόραση δεν περιορίζεται μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την προβολή περιεχομένου από μία φορητή συσκευή, ή με τη δυνατότητα φωνητικών εντολών. Μπορεί άνετα να λειτουργήσει κι ως πίνακας ελέγχου για το έξυπνο σπίτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πλατφόρμες Samsung SmartThings και LG ThinQ. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό σου και να δημιουργήσεις ένα προφίλ στη πλατφόρμα στην οποία ανήκει η τηλεόρασή σου. Στη συνέχεια, μπορείς να συνδέσεις όλες τις συμβατές συσκευές για το έξυπνο σπίτι.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσεις τις προηγμένες τεχνολογίες οθόνης και ήχου, και πολλές άλλες έξυπνες λειτουργίες, συσκευασμένες σε ένα κομψό design που αναβαθμίζει την αισθητική του δωματίου σου. Φαντάσου, λοιπόν, πόσο συναρπαστική γίνεται η εμπειρία θέασης με μια smart TV που αξιοποιεί τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Καλώς ήρθες στο μέλλον!

Μπορείς να δεις ακόμη