League of Legends Recall: Τ1, G2 Esports και RNG κυριάρχησαν στην Α’ Φάση του MSI

by Aggeliki Tsoukana

Με τις πρωταθλήτριες Κορέας, Ευρώπης και Κίνας να επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά και να κερδίζουν όλα τους τα παιχνίδια ξεκίνησε η δράση στο Mid Season Invitational 2022. Στη Busan της Νότιας Κορέας χτυπά τις τελευταίες μέρες η καρδιά του επαγγελματικού League of Legends. Τα τρία φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου – T1, Royal Never Give Up και G2 Esports – πέτυχαν μόνο νίκες στη φάση των ομίλων και ετοιμάζονται να διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους στο Rumble Stage το οποίο ξεκινά στις 20 Μαΐου.

 

Ευρώπη – Βόρεια Αμερική 4-0

Ξεκινάμε ανάποδα και συγκεκριμένα από τον 3ο όμιλο και μια από τις μεγαλύτερες κόντρες στο επαγγελματικό League of Legends – αυτή του LEC (Ευρώπη) και του LCS (Βόρεια Αμερική). Πριν την έναρξη του MSI υπήρχαν αρκετοί που θεωρούσαν πως η πρωταθλήτρια του LCS θα έβαζε δύσκολα στην G2 Esports όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης αντιμετώπισαν τέσσερις φορές την EG και την κέρδισαν σε κάθε παιχνίδι, ενώ την ίδια τύχη είχε και η ORDER από την Ωκεανία. Το 8 στα 8 έδωσε την πρώτη θέση του Group C στην G2 Esports με την αμερικανική ομάδα να ακολουθεί με 4-4. Εκτός συνέχειας έμεινε η ομάδα από την Αυστραλία που δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να πανηγυρίσει κάποια νίκη.

Τρομάζει η T1 του Faker

H πρωταθλήτρια του LCK, T1 θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου και το δείχνει και στο Mid Season Invitational. Η ομάδα του Faker κατέκτησε την 1η θέση του Group A με 6-0, με τις Saigon Buffalo (Βιετνάμ), DetonatioN FocusMe (Ιαπωνία) και Team Aze (Λατινική Αμερική) να μην μπορούν να της προβάλλουν αντίσταση. Η Τ1 επέκτεινε το αήττητο σερί της στα 26 παιχνίδια, αφού κανένα από τα “θηρία” της Κορέας δεν μπόρεσε να τη φρενάρει κατά τη διάρκεια του Spring Split 2022. Τη 2η θέση και μαζί και την πρόκριση για την επόμενη φάση πήρε και η Saigon Buffalo που μπορεί να τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Τ1 όμως δεν είχε πρόβλημα να επικρατήσει των DetonatioN FocusMe και Team Aze.

 

 

Πρωτιά παρά τις αναποδιές για την RNG

Κλείνουμε με την Royal Never Give Up που είχε το πιο παράξενο Group Stage από τις 11 ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο τουρνουά. Το αυστηρό lockdown που ήταν σε ισχύ στη Σαγκάη κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων είχε ως αποτέλεσμα η πρωταθλήτρια του LPL να αγωνίζεται εξ αποστάσεως. Για να μην προκύψει οποιαδήποτε αδικία η Riot Games αποφάσισε όλα τα παιχνίδια να διεξαχθούν με latency 35 ms. Δυστυχώς όμως κάποιο bug δημιούργησε προβλήματα με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι της RNG που έπαιζαν από τη Busan να έχουν υψηλότερο ping από το αναμενόμενο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τρεις πρώτες νίκες της RNG να μην καταμετρηθούν και τα games να οριστούν εκ νέου. Παρά το γεγονός πως χρειάστηκε να παίξει 9 φορές (έδωσε 6 παιχνίδια σε κάτι παραπάνω από 24 ώρες) η κορυφαία ομάδα της Κίνας κατάφερε να παραμείνει αήττητη απέναντι στις RED Canids (Βραζιλία), PSG Talon (Νοτιοανατολική Ασία) και İstanbul Wildcats (Τουρκία). Οι δύο πρώτες έδωσαν μεγάλη μάχη για τη 2η θέση με την PSG να περνά τελικά με σκορ 3-3 – κάτι που οφείλει στην İstanbul Wildcats που πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στην RED Canids.

 



*Photo by Lolesports.com*

To Greek Legends League επιστρέφει στις 30 Μαΐου

Αφήνουμε στην άκρη το MSI και επιστρέφουμε εντός συνόρων και συγκεκριμένα στο Greek Legends League που μετά από 2 μήνες απουσίας επιστρέφει με το GLL Summer Split 2022. Οι κορυφαίες ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο ετοιμάζονται για το 2ο πρωτάθλημα της χρονιάς και η μάχη για τον τίτλο αναμένεται να είναι σκληρή. Η πρωταθλήτρια Team Phantasma θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, την ώρα που WLGaming και Anorthosis Famagusta Esports αλλάζουν τα rosters τους για να μπορέσουν να επιστρέψουν στον θρόνο. Μεγάλο ερωτηματικό του Summer Split είναι ο Gaming Olympiacos Alimou που θέλει να αφήσει πίσω του το παρελθόν και να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία. Το αν θα τα καταφέρει θα το δούμε μέσα στο καλοκαίρι στο πιο καυτό Split στην ιστορία του ελληνικού League of Legends.Ραντεβού την Δευτέρα 30 Μαΐου με την 1η αγωνιστική ημέρα του GLL Summer Split 2022!

 

*Φωτογραφία Greek Legends*

*Photo by Greek Legends League*

*Kεντρική Φωτογραφία: Photo by Colin Young-Wolff/Riot Games

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη