Την έχεις δει series lover; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα γράφουμε για τις πιο καυτές σειρές που δεν θα θέλεις να χάσεις από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Αφιέρωμα στο περιβάλλον ERTflix

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, έχει δημιουργηθεί ειδική κατηγορία με ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στον πλανήτη.

Αποκλειστικά στο ERTflix θα είναι διαθέσιμη η σειρά ντοκιμαντέρ έξι ωριαίων επεισοδίων με τίτλο

“Μεσόγειος: Πολιορκημένη Θάλασσα”

Η σειρά αποτελεί μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή της Boréales-Federation και της Anemon, σε συμπαραγωγή με τα κανάλια BBC, France Televisions, RAI, Terra Mater και ΕΡΤ, προϋπολογισμού 6,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να μας συστήσει την άγρια ζωή της Μεσογείου, να αποκαλύψει τα φυσικά θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά, αλλά και να μας ενημερώσει για τις απειλές που βάζουν σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον. Με πρωταγωνιστές τα ξεχωριστά θηλαστικά, ψάρια και πτηνά, Bardot Rebel With A Causeγυρίσματα σε 12 διαφορετικές χώρες που διήρκησαν περίπου δύο χρόνια, πλάνα 2.000 ωρών με χρήση της πιο πρόσφατης τεχνολογίας λήψης εικόνων, ο Φρεντ Φουγκέα, παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης βραβευμένων ντοκιμαντέρ για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, μαζί με τους συνεργάτες του αψήφησαν όλες τις δυσκολίες σε όλες τις συνθήκες για να εντοπίσουν τους απίστευτους θησαυρούς της Μεσογείου.

Τα γυρίσματα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, την Αμοργό, τη Σαντορίνη, τη Μακρόνησο, την Αλόννησο και τη Γυάρο, σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, η Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας MOm και το WWF Ελλάς, καθώς εδώ συνυπάρχουν πολλά από τα χαρακτηριστικά είδη της Μεσογείου και σπάνιοι οικότοποι, όπως τα υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας που είναι καθοριστικά για την επιβίωση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

 

 

Επίσης, διαθέσιμα στην ειδική κατηγορία θα βρίσκονται και τα ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2, καθώς επίσης και τα ντοκιμαντέρ: Μια οικολογική Ματιά (Eco-eye: Sustainable Solutions), Οικολόγοι-Ηρωϊδες (Eco-Heroines), Ένας Διψασμένος Κόσμος (A Thirsty World), Μια Γη Δίχως Μέλισσες (An Earth Without Bees?), Η Απειλή της Ερημοποίησης (Planet Sand), Καύσωνας στη Μεσόγειο (Hot Spot in the Mediterranean), Ο Πόλεμος του Πλαστικού (Plastic Island).

 

Τελευταίο Σύνορο Σουμάτρα: To Μεγαλύτερο Δάσος Τύρφης του Κόσμου (Frontier Sumatra: The World’s Largest Carbon Project)

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την απίστευτη ιστορία των ανθρώπων που αγωνίζονται για να προστατεύσουν τη σπάνια άγρια ζωή, τους αρχαίους πολιτισμούς και τους σημαντικούς φυσικούς πόρους που βρίσκονται μέσα στο τελευταίο μεγάλο τροπικό δάσος τύρφης της Σουμάτρα. Το πειραματικό πρόγραμμα Restorasi Ekosistem Riau (RER), ενώνει τοπικές κοινότητες, επιστήμονες και βιομηχανία για να βρεθεί μια μόνιμη λύση για την απώλεια οικοτόπων και μια απάντηση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της εποχής μας: μπορεί η ανθρώπινη φυλή να βρει έναν τρόπο να συνυπάρξει με τον φυσικό κόσμο προτού τον καταστρέψουμε; Πρεμιέρα στην ΕΡΤ2 στις 08:30.

 

 

Μετά τις Πυρκαγιές (After the Wildfires)

H πανίδα της Αυστραλίας χαρακτηρίζεται από μια εντυπωσιακή ιστορία επιβίωσης στην πιο ξηρή και κατοικημένη ήπειρο της Γης. Το ντοκιμαντέρ “Μετά τις πυρκαγιές” καταγράφει τη μακροχρόνια ανάκαμψη της άγριας ζωής ύστερα από τις πρόσφατες, καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, μέσα από ιστορίες ελπίδας, ανθρώπινης παρέμβασης και δύναμης ψυχής. Μεταφέρει ένα επείγον μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντός μας και την υλοποίηση μιας αναγκαίας παρέμβασης για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη μας, πριν είναι πολύ αργά.

 

 

Άνθρακας: Η Ανεπίσημη Βιογραφία (Carbon: An Unauthorised Biography)

Άνθρακας: το πιο πολυσυζητημένο, αλλά λιγότερο κατανοητό στοιχείο στη Γη. Η ιστορία της ζωής του είναι ένα επικό ταξίδι, που φτάνει έως τη γέννηση του σύγχρονου κόσμου, συμβάλλοντας στην κατανόηση των πιο ζωτικών ζητημάτων του σήμερα: ενέργεια, κλίμα και επιβίωση.

 

 

Μπριζιτ Μπαρντό – Ο Όρκος στα Ζώα (Bardot, Rebel With A Cause)

Το 1973, στο απόγειο της δόξας της, η Μπριζίτ Μπαρντό εγκατέλειψε τον κινηματογράφο για να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά σε έναν αγώνα: την προστασία των ζώων. Ένα ντοκιμαντέρ που  ανατρέχει στην καριέρα της διάσημης ηθοποιού, η οποία έφερε επανάσταση στην εικόνα της γυναίκας  και μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον χαρακτήρα της μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις. Για πρώτη φορά, η ίδια η Μπριζίτ Μπαρντό μιλά γι’αυτήν τη συναρπαστική αλλά γεμάτη δοκιμασίες αφοσίωσή της στον αγώνα για την προστασία των ζώων, ο οποίος παραμένει πάντα επίκαιρος.

 

With Love (2η σεζόν) (Prime Video)

Η ρομαντική σειρά του Amazon Prime επιστρέφει για την δεύτερη σεζόν της.

Η σεζόν του θα επικεντρωθεί σε πέντε μεγάλα γεγονότα της οικογένειας και των φίλων τους. Σε ένα γάμο, το υποψήφιο ζευγάρι αποκαλύπτεται στο πρώτο επεισόδιο της, στο πάρτι του αρραβώνα, στο bachelor του γαμπρού, στην Γιορτή των Ευχαριστιών, στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και στο πάρτι γενεθλίων της Lily που μπαίνει στα 30.

 

 

Shiny Happy People: Duggar Family Secrets (Prime Video)

Το Shiny Happy People: Duggar Family Secrets είναι μια μίνι σειρά/ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την αλήθεια της αγαπημένης οικογένειας των τηλεοπτικών ριάλιτι, των Duggars και της ριζοσπαστικής οργάνωσης που κρύβεται από πίσω: The Institute in Basic Life Principles. Καθώς οι λεπτομέρειες της οικογένειας και των σκανδάλων τους ξετυλίγονται, θα συνειδητοποιήσεις ότι αποτελούν μέρος μιας ύπουλης, πολύ μεγαλύτερης απειλής που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με την ίδια τη δημοκρατία σε κίνδυνο.

 

 

Joe Pickett (2η σεζόν) (Cosmote TV)

Η καθημερινότητα του επιθεωρητή άγριας ζωής Joe Pickett (Michael Dorman) είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς περιηγείται μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό και κοινωνικο-οικονομικό κλίμα, γεμάτο από ίντριγκες, ανταγωνιστές και αντικρουόμενα συμφέροντα. Η δράση εκτυλίσσεται σε μια μικρή αγροτική πόλη στο Γουαϊόμινγκ, η οποία κρύβει δεκαετίες καλά κρυμμένων σκοτεινών μυστικών. Στη 2η σεζόν της σειράς, ο Joe ανακαλύπτει τη δολοφονία ενός κυνηγού στα βουνά και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο και να πιάσει τον δολοφόνο. Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο την Τρίτη 06/06, 48 ώρες μετά την Αμερική.

 

 

Νέες συναρπαστικές σειρές τον Ιούνιο στην EON TV

Τρεις νέες σειρές έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο του Novacinema4. Από την Τρίτη 6/6 και κάθε Τρίτη στις 22:00 θα προβάλλεται η δραματική σειρά “Made in Oslo” με τους Pia Tjelta, Jakob Cedergren, Ola G. Furuseth. Την Πέμπτη 8/6 και κάθε Πέμπτη στις 22:00 τη σκυτάλη παίρνει η κωμική σειρά “Lucky Hank” με τους Bob Odenkirk, Arthur Keng, Haig Sutherland. Από την Παρασκευή 16/6 και κάθε Παρασκευή στις 22:00 θα κάνει πρεμιέρα η σειρά μυστηρίου και φαντασίας “Quantum Leap” με τους Raymond Lee, Caitlin Bassett​. Πλούσιο όμως είναι και το μενού με τα New Box Sets της ΕΟΝ! Οι συνδρομητές θα απολαύσουν δέκα συναρπαστικές σειρές: “The sea beyond”,  “Chapelwaite”, “Under Suspicion – Trail of Blood”, “Bloom”, “Embassy​”, “Roadkill”​, “Three Families​”, “The Miniaturist”, “Made in Oslo” και “Quantum Leap”. Οι σειρές είναι διαθέσιμες και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ, μαζί με περισσότερες από 4.000 ταινίες & επεισόδια σειρών. Tο πρόγραμμα των καναλιών Novacinema διατίθεται με δυνατότητα Catch up 7 ημερών.

 

 

Barracuda Queens (Νetflix)

Έχοντας συσσωρεύσει πολλά χρέη, μια παρέα νεαρών γυναικών σε ένα εύπορο προάστιο της Στοκχόλμης, αρχίζει να ληστεύει τα σπίτια των γειτόνων. Το Barracuda Queens διαδραματίζεται το 1995, στην αρχή της συναρπαστικής εποχής του “Girl Power” στη Σουηδία. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη Lollo, την Klara, τη Frida και τη Mia, τέσσερα προνομιούχα κορίτσια από το Djursholm που έχουν αγκαλιάσει το παρατσούκλι των Barracuda Queens από τις μέρες που έκαναν πάρτι στην παραλία Barracuda. Όταν κάνουν έναν τεράστιο λογαριασμό για ένα πάρτι, τα κορίτσια σε μια στιγμή απόγνωσης καταστρώνουν ένα τολμηρό σχέδιο για να ληστέψουν τη νέα τους γειτόνισσα, την Amina. Ωστόσο, η προσπάθειά τους δεν πηγαίνει ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς η Amina ενώνει τις δυνάμεις τους μαζί τους, σχηματίζοντας μια απρόσμενη συμμαχία. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

 

 

Valeria 3η σεζόν (Netflix)

Η αγαπημένη ισπανική σειρά του Netflix επέστρεψε και σε ταξιδεύει για τρίτη και τελευταία φορά στη Μαδρίτη. Στη νέα σεζόν μετά και την υπογραφή του διαζυγίου της με τον Andrian, η Valeria παλεύει να συνηθίσει την σχέση της με το νεαρό συγγραφέα που έχει ερωτευτεί. Η Lola παλεύει με το ηλικιακό χάσμα που την χωρίζει από την καινούρια της σχέση. Η Nerea αγωνίζεται να βρει έναν μακροπρόθεσμο συνεργάτη. Η Carmen και ο  Borja αντιμετωπίζουν τις τελευταίες δυσκολίες πριν το γάμο τους.

 

 

Άρνολντ (Netflix)

Μετά το FUBAR, μία ακόμα σειρά με τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, έρχεται στο Netflix. Στην προκειμένη περίπτωση η ομώνυμη σειρά/ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πολύπλευρη ζωή και καριέρα του Σβαρτζενέγκερ, από τα πρωταθλήματα του μπόντι μπίλντινγκ ως το Χόλιγουντ και την πολιτική. Προσφέροντας άνευ προηγουμένου πρόσβαση και ειλικρινείς συνεντεύξεις, ο Σβαρτσενέγκερ, οι φίλοι, οι εχθροί, οι συμπρωταγωνιστές του και άλλοι μιλούν για τα πάντα, από τις μέρες που αθλείται, την επιτυχία του στο Χόλιγουντ, μέχρι την πολιτική του άνοδο ως κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Πρεμιέρα 07/06.

 

Εγώ Ποτέ (Never Have I Ever) 4η Σεζόν (Netflix)

Το τελευταίο έτος έφτασε. Ανάμεσα σε κολεγιακά αινίγματα, κρίσεις ταυτότητας και έρωτες που δεν ξεθωριάζουν, είναι η Ντέβι κι η παρέα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το μέλλον; H 4η σεζόν του Never Have I Ever, η αγαπημένη κωμωδία ενηλικίωσης, ακολουθεί την 15χρονη Ινδοαμερικανίδα, την Devi (Maitreyi Ramakrishnan), καθώς πηγαίνει στο γυμνάσιο και ασχολείται με τη χαοτική ερωτική της ζωή. Πρεμιέρα 08/06.

 

Human Resources: Σεζόν 2 (Νetflix)

Από τις περιπέτειες της μιας βραδιάς μέχρι τα ειδύλλια στη δουλειά, τα πλάσματα που εργάζονται στο Ανθρώπινο Δυναμικό έχουν φουλ δουλειά με μια νέα παρτίδα ανθρώπων.

Πασχαλίτσες της Αγάπης, Ορμονικά Τέρατα και άλλα πλάσματα παλεύουν με έρωτες, εργασιακό δράμα και τις ανάγκες των θνητών πελατών τους, στο adult animation που αποτελεί ένα spinoff του “Big Mouth”. Η δεύτερη σεζόν κάνει πρεμιέρα στις 09/06.

 

The Crowded Room (Apple TV)

Στο Μανχάταν το καλοκαίρι του 1979, ένας νεαρός άνδρας, o Danny Sullivan (Tom Holland), συλλαμβάνεται για ένα σοκαριστικό έγκλημα και μια ερευνήτρια πρέπει να λύσει το μυστήριο πίσω από αυτό πριν ο αληθινός εγκληματίας χτυπήσει ξανά. Ένα συναρπαστικό θρίλερ που διηγείται μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων με την περίεργη ανακρίτρια Rya Goodwin (Amanda Seyfried), την ιστορία της ζωής του Danny, αποκαλύπτοντας στοιχεία του μυστηριώδους παρελθόντος που τον διαμόρφωσαν αλλά και ανατροπές που θα οδηγήσουν σε μια αποκάλυψη που θα αλλάξει τη ζωή του.

 

 

Peaky Blinders (6η σεζόν) (Cosmote TV)

Ο 6ος και τελευταίος κύκλος της γκανγκστερικής σειράς “Peaky Blinders” έρχεται στην Cοsmote TV. Στο επίκεντρο και της 6ης και τελευταίας σεζόν της δημοφιλούς σειράς βρίσκεται το πολιτικό παιχνίδι. Μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Μόσλεϊ (Sam Claflin), ο Τόμι Σέλμπι (Cillian Murphy) προσπαθεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι ίσως για πρώτη φορά συναντά έναν εχθρό τον οποίο δεν μπορεί να νικήσει. Έτσι, ο Τόμι βαδίζει στα πολιτικά χνάρια του φασίστα εχθρού του, σε μία εποχή (αρχές του 30′) που ο φασισμός βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Ο δρόμος προς την λύτρωση είναι δύσκολος και ανηφορικός, γεμάτος εμπόδια και αναποδιές για τον Τόμι, που εκτός των άλλων καλείται να αντιμετωπίσει και συνωμοσίες της Ιρλανδικής Μαφίας καθώς και τον Αντισυμβατικό IRA. Πρεμιέρα το Σάββατο 10/06 στις 18:30.

 

The Real Peaky Blinders (Cosmote TV)

Το φινάλε της σειράς έρχεται να πλαισιώσει και το ντοκιμαντέρ “The Real Peaky Blinders”.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία των πραγματικών Peaky Blinders, μιας συμμορίας που δραστηριοποιήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα. Η συμμορία αυτή προέκυψε από την απόγνωση και τη φτώχεια των ανθρώπων της εποχής και έγινε γνωστή για τη χρήση της ειδικής «στυλιστικής» τεχνικής τους. Κυρίως οι άντρες μέλη της συμμορίας φορούσαν καπέλα με ραμμένα σιδεράκια στο γείσο, που τα χρησιμοποιούσαν ως όπλο σε μάχες με άλλες συμμορίες. Η συμμορία των Peaky Blinders ήταν γνωστή για την αγριότητα και τις επιθέσεις της σε άλλες συμμορίες και αθώους πολίτες, καθώς και για την εμπλοκή της σε παράνομες δραστηριότητες όπως κλοπές, εκβιασμούς, παράνομα στοιχήματα και διακίνηση ναρκωτικών. Πρεμιέρα το Σάββατο 10/06 στις 16:30.

 

Past Forward (aka Avenir) (Cosmote TV)

Το 2022, ο 30χρονος Eliott (Kev Adams), στέλνει e-mail στην πρώτη διεύθυνση που είχε φτιάξει όταν ήταν δέκα ετών, για να ελέγξει αν είναι ακόμα διαθέσιμη. Αυτό, όμως, που δεν περίμενε, είναι να λάβει απάντηση από τον Eliott του 2001. Στη συνέχεια, όταν ο νεαρός Eliott ξεκινά να λαμβάνει συμβουλές και τρελά αιτήματα του μεγαλύτερου του εαυτού μέσα από τακτικά e-mail, αρχίζει να αλλάζει το μέλλον για τους φίλους, την οικογένειά του, αλλά και τον ίδιο. Όταν αποφασίζει να πει στους γονείς του ότι ανταλλάσσει e-mail με τον μελλοντικό του εαυτό, εκείνοι τον στέλνουν στον παιδοθεραπευτή Dr Sax (Guillaume de Tonquédec). Ο Dr Sax βλέπει την απίστευτη ικανότητα του Eliott να προβλέπει το μέλλον, ως μια ατελείωτη πηγή δύναμης και χρημάτων. Καθώς ο Eliott προσπαθεί να ξεφύγει από τα νύχια του Dr Sax, στρέφει ένα όπλο εναντίον του – τόσο στο 2001 όσο και στο 2022. Ποιος Eliott τον σκοτώνει όμως; Πρεμιέρα Δευτέρα 05/06, 18.15.

 

Beauty Queen Of Jerusalem (2η σεζόν) (Cosmote TV)

Η σειρά, συνυφασμένη με την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας και στη συνέχεια του βρετανικού καθεστώτος στο Ισραήλ, αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Ermoza. Στο επίκεντρο της πλοκής, είναι ο Gabriel Ermoza (Michael Aloni), η σύζυγός του Rosa (Hila Saada) και οι τρεις κόρες τους: η μεγαλύτερη, η Luna (Swell Ariel Or), που είναι η αγαπημένη του πατέρα της, η Rivka (Bar Tzidkiyahu) και η Rochel (Eli Steen). Η ζήλια της Rosa για τη Luna, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με τον πατέρα της, φέρνει δύσκολες συγκρούσεις στην οικογένεια. Η 2η σεζόν της σειράς ακολουθεί τους νεόνυμφους Luna και David, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν μια αυξανόμενη ένταση στη σχέση τους όταν εισέλθουν σε έναν μποέμικο βρετανικό κύκλο ανθρώπων. Το “Beauty Queen Of Jerusalem” αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Ισραηλινές παραγωγές, έχοντας αποσπάσει εγχώριο βραβείο  “καλύτερης δραματικής σειράς”. Πρεμιέρα Σάββατο 10/6, 23.00.

 

 

Saint X (Disney+)

H νέα δραματική σειρά μυστηρίου «Saint X» κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουνίου. Η σειρά, η οποία εξελίσσεται σε πολλαπλές χρονικές γραμμές, εμβαθύνει στο πώς ο μυστηριώδης θάνατος μιας νεαρής γυναίκας κατά τη διάρκεια ειδυλλιακών διακοπών στην Καραϊβική έχει τραυματικό αντίκτυπο και τελικά οδηγεί την αδελφή της αγνοούμενης σε μια επικίνδυνη αναζήτηση της αλήθειας.

 

 

Θες να είσαι πραγματικά στο κέντρο της δράσης, να ακούς καθαρά κάθε διάλογο και να μην χάνεις ούτε νότα από το soundtrack της αγαπημένης σου σειράς ή ταινίας. Αναβάθμισε τον ήχο της τηλεόρασής σου επιλέγοντας Soundbars της Majority από 2.0 έως 5.1 κανάλια με όφελος έως 40%. H προσφορά ισχύει μέχρι 30/09/2023 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Μπορείς να δεις ακόμη