Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Zikou Stella

Κάθε εβδομάδα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες πρεμιέρες ταινιών που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

Μήλα (Apples) (ERTflix)

Εξαιτίας μιας πανδημίας, που προκαλεί αμνησία στους ανθρώπους, ο σαραντάχρονος Άρης (Άρης Σερβετάλης) εντάσσεται σε ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές. Μετά από την ολοκλήρωση κάθε αποστολής βγάζει μια φωτογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο. Ενόσω προσπαθεί να δημιουργήσει τις αναμνήσεις της νέας του ζωής, γνωρίζεται με την Άννα (Άννα Καλαϊτζίδου), που συμμετέχει στο ίδιο πρόγραμμα. Διαθέτοντας σουρεαλιστική πρώτη ύλη, το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χρήστου Νίκου, καταλήγει ως μια γοητευτική εξερεύνηση της ταυτότητας και των ορίων της πραγματικότητας.

 

 

“Avatar: The Way of Water” (Disney+)

Η αναμονή σχεδόν τελείωσε! Μετά από μια ιστορική πορεία στους κινηματογράφους, η ταινία παγκόσμιο φαινόμενο “Avatar: The Way of Water” του James Cameron, έρχεται στις 7 Ιουνίου στο Disney+ και θα περιλαμβάνει μπόνους περιεχόμενο με τους σκηνοθέτες, το καστ και την ομάδα παραγωγής. Περισσότερα από δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, το “Avatar: The Way of Water” παρουσιάζει την ιστορία της οικογένειας Sully (ο Jake, η Neytiri και τα παιδιά τους), τα προβλήματα που τους ακολουθούν, τις προσπάθειες που κάνουν για να κρατήσουν ο ένας τον άλλον ασφαλή, τις μάχες που δίνουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που υφίστανται.

 

 

Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία “The Woman King” στη Nova (EON TV)

Με μια μοναδική ταινία ξεκίνησε ο Ιούνιος στη ζώνη των Sunday Premieres της Nova.

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η Viola Davis πρωταγωνιστεί σε μια γεμάτη δράση ιστορία που αφορά μία επίλεκτη γυναικεία μονάδα πολεμιστών! Στην ταινία “The Woman King”, που έκανε πρεμιέρα στο Novacinema1 την Κυριακή 04/06, οι Αγκότζι, μία ομάδα πολεμιστριών με απίστευτες ικανότητες και με αρχηγό τη σκληρή Νανίσκα, υπερασπίζονται το αφρικανικό βασίλειο της Δαχομέης από έναν αδίστακτο εχθρό. Στην ταινία, που ήταν υποψήφια για δύο BAFTA, πρωταγωνιστούν οι Viola Davis, John Boyega, Lashana Lynch, σε σκηνοθεσία της Gina Prince-Bythewood. Η ταινία είναι διαθέσιμη και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ, μαζί με περισσότερες από 4.000 ταινίες & επεισόδια σειρών.

 

 

Prime Thursdays στο Novacinema1 (EON TV)

Αν αγαπάς το σινεμά, τον Ιούνιο θα απολαύσεις κάθε Πέμπτη στις 22:00 στο Novacinema1 μέσα από τη νέα αγαπημένη ζώνη ”Prime Thursdays” ταινίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη μεγάλη οθόνη: “Miami Vice” (01/06)​, “The Next Three Days​” (08/06), “Pride & Prejudice” ​(15/06), “8 Mile” (22/06)​, “Intolerable Cruelty” (29/06).

Παράλληλα μέσα από τις ανανεωμένες ζώνες, “World Cinema” (κάθε Τετάρτη στις 22:00), “Bloody Cinema” (κάθε Παρασκευή στις 23:00), “Family Cinema” (κάθε Σάββατο στις 22:10) και “Classic Cinema’ (κάθε Κυριακή στις 17:00) θα δεις ταινίες που σε καθηλώσουν. Οι ταινίες είναι διαθέσιμες και On Demand στην πλατφόρμα της ΕΟΝ, μαζί με περισσότερες από 4.000 ταινίες & επεισόδια σειρών. Tο πρόγραμμα των καναλιών Novacinema διατίθεται με δυνατότητα Catch up 7 ημερών.

 

 

“Flamin’ Hot” (Disney+)

Στις 9 Ιουνίου έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο ταινιών της πλατφόρμας η ταινία “Flamin’ Hot” σε σκηνοθεσία της Eva Longoria. Το “Flamin’ Hot” είναι η συναρπαστική ιστορία του Ρίτσαρντ Μοντανιές, του επιστάτη της Frito Lay που αξιοποίησε τις μεξικανο-αμερικάνικες ρίζες του για να μετατρέψει τα θρυλικά Flamin’ Hot Cheetos σε ένα σνακ που τάραξε τη βιομηχανία τροφίμων κι έγινε παγκόσμιο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας.

 

 

Η ιστορία της οργάνωσης και του περιοδικού που συσπείρωσε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αποκλειστικά στο Vodafone TV

To “ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του)”, το ντοκιμαντέρ του Ιωσήφ Βαρδάκη, που αφηγείται πως μια θαρραλέα ομάδα, έστησε την πρώτη “απελευθερωτική” οργάνωση και το πρώτο γκέι περιοδικό το 1977 προσφέροντας ένα σημείο αναφοράς σε μια κοινότητα που είχε ξεκινήσει να σχηματίζεται, προβλήθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη 1 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα από το Vodafone TV, με συντελεστές και κοινό να γίνονται μάρτυρες της ιστορίας του “περήφανου” κινήματος στην Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 1977 μια ομάδα gay φίλων μαθαίνει από τις εφημερίδες πως θα ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που στοχεύει σε gay άντρες, η ομάδα αποφασίζει να αναλάβει δράση για να διεκδικήσει δικαιώματα που στην Ελλάδα του 1970 ήταν ανήκουστα. Η αρχική ομάδα των φίλων ενώνει τις δυνάμεις της με τις τρανς γυναίκες της εποχής. Σε μια ιστορική εκδήλωση στο θέατρο Λουζιτάνια, στις 25 Απριλίου του 1977, η Ελληνική ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δηλώνει για πρώτη φορά την παρουσία της και διατυπώνει τις διεκδικήσεις της.

Ένα χρόνο μετά το πρώτο τεύχος του Απελευθερωτικού Κινήματος Ομοφυλόφιλων Ελλάδος (Α.Κ.Ο.Ε.), το ΑΜΦΙ, ξεκινάει την κυκλοφορία του και μαζί με το ΑΚΟΕ γίνεται ο βασικός πυρήνας γύρω από τον οποίο συσπειρώνονται ΛΟΑΚΤΙ άτομα για τα επόμενα 12 χρόνια διεκδικώντας το δικαίωμα στην ύπαρξη και την ευτυχία και διαμορφώνοντας την ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητα στην Ελλάδα, σε μια εποχή όπου οι ταυτότητες πέρα από τους παραδοσιακούς ρόλους ήταν αδιανόητες. Βραβευμένο με το Βραβείο Κοινού Fischer στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (2023), το «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του)» προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV που εγκαινιάζει με τον καλύτερο τρόπο το Pride Month μαζί με δεκάδες άλλους τίτλους που μιλούν για την ορατότητα και το δικαίωμα στην αγάπη.

 

 

CINOBO

Πολύ δυνατός κινηματογραφικά αναμένεται ο Ιούνιος για το Cinobo με το πρώτο δεκαήμερο να περιλαμβάνει τις παρακάτω πρεμιέρες:

Ένας Θρίαμβος (Un Triomphe / The Big Hit)

Ο Ετιέν είναι ένας άνεργος ηθοποιός που δουλεύει ως υπεύθυνος θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το «Περιμένοντας τον Γκοντό», μια επιτυχία με απρόσμενες συνέπειες. Η αληθινή ζωή συχνά ξεπερνά κάθε ευφάνταστη ιστορία, ακόμα και του Μπέκετ. Βαθιά ανθρώπινη και συγκινητική, feelgood κωμωδία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, για όλα όσα (δεν) χωρίζουν τους ανθρώπους από την τέχνη, που βραβεύτηκε ως Κωμωδία της χρονιάς στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου.

 

 

Κρατικά Μυστικά (Official Secrets)

Όταν μια υπάλληλος των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών λαμβάνει το 2003 ένα άκρως απόρρητο mail που αποδεικνύει την αθέμιτη παρέμβαση των ΗΠΑ σε ένα επικείμενο ψήφισμα του ΟΗΕ για το Ιράκ, αποφασίζει πως πρέπει να το δημοσιοποιήσει. Πολιτικό θρίλερ κατασκοπείας για την όχι και τόσο γνωστή, αληθινή ιστορία μιας συνηθισμένης μα θαρραλέας γυναίκας που έγινε πληροφοριοδότης και εξέθεσε τον ρόλο της κυβέρνησης Μπλερ στον πόλεμο του Ιράκ. Πρωταγωνιστεί η στιβαρή Keira Knightley, μαζί με τους Matt Smith (“The Crown”) και Matthew Good.

 

 

Moulin Rouge

Πενήντα χρόνια πριν τον Baz Luhrmann, ο σπουδαίος John Huston είχε δώσει τη δική του εκθαμβωτική εκδοχή του εμβληματικού καμπαρέ του Παρισιού, Moulin Rouge. Η ταινία βραβεύτηκε με τον Αργυρό Λέοντα στη Βενετία και δύο Όσκαρ.

 

 

Flux Gourmet (06/06)

H τελευταίας ταινίας του αγαπημένου του ελληνικού κοινού Peter Strickland, “Flux Gourmet”, με διεθνές all star καστ και τον Μάκη Παπαδημητρίου να μπαίνει στη λίστα του Vanity Fair με τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς. Μαζί του οι Gwendoline Christie (Game of Thrones), Asa Butterfield (Sex Education), Ariane Labed (The Lobster). Σε ένα ινστιτούτο αφιερωμένο στη μαγειρική και διατροφική απόδοση, μια κολεκτίβα βρίσκεται μπλεγμένη σε αγώνες εξουσίας, καλλιτεχνικές βεντέτες και γαστρεντερικές διαταραχές.

 

 

Νυχτερινός Ανταποκριτής (Nightcrawler) (09/06)

Ο Jake Gyllenhaal πρωταγωνιστεί ως Lou Bloom, έναν φιλόδοξο νεαρό άνδρα απελπισμένο για δουλειά που ανακαλύπτει τον κόσμο της εγκληματικής δημοσιογραφίας του Λος Άντζελες. Βρίσκοντας μια ομάδα ανεξάρτητων συνεργείων που κινηματογραφούν ατυχήματα, πυρκαγιές, δολοφονίες, ο Lou εισέρχεται στο επικίνδυνο βασίλειο της νυχτερινής παρακολούθησης όπου κάθε κλάμα αστυνομικής σειρήνας ισοδυναμεί με ένα πιθανό απροσδόκητο κέρδος και τα θύματα μετατρέπονται σε δολάρια και σεντ. Η ταινία του Dan Gilroy ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου και Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου. Στις 9 Ιουνίου στο Cinobo.

 

 

Θες και εσύ να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου ταινίες σε ποιότητα εικόνας 4K? Κάνε δική σου μία smart TV LG τεχνολογίας Nanocell με όφελος έως 35%. Η προσφορά ισχύει έως 10/06/2023 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Μπορείς να δεις ακόμη