Την έχεις δει series lover; Καλά κάνεις!

by Manos Kavvalos

Κάθε μήνα σου μεταφέρουμε τα νέα για τις σημαντικότερες σειρές που μπορείς να απολαύσεις μέσα από τα κανάλια και τις μεγαλύτερες πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

 

Eric (NETFLIX)

Με φόντο τη Νέα Υόρκη του ’80, το Eric είναι ένα νέο συγκινητικό θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch, σε σενάριο της Abi Morgan με την Lucy Forbes να σκηνοθετεί και τη Holly Pullinger να βρίσκεται στη παραγωγή της σειράς.

To cast συμπληρώνουν οι ηθοποιοί: Ivan Morris, Gaby Hoffmann, McKinley Belcher, Roberta Colindrez, Jeff Hephner, Wade Allan-Marcus, Mark Gillis, Dan Fogler, Clarke Peters, Phoebe Nicholls, David Denman, Bamar Kane, Adepero Oduye, Alexis Molnar, Donald Sage Mackay.

Ο Vincent, ένας από τους κορυφαίους κουκλοπαίκτες της Νέας Υόρκης και δημιουργός της παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής “Good Day Sunshine”. Μην μπορώντας να ξεπεράσει την απώλεια του εννιάχρονου γιού του Edgar που εξαφανίστηκε ένα πρωί πηγαίνοντας σχολείο, γίνεται ολοένα και πιο αγχωμένος και νευρικός. Νιώθοντας απέχθεια για τον εαυτό του και ενοχή για την εξαφάνιση του Edgar, ο Vincent ασχολείται εμμονικά με ένα μπλε τέρας, τον Eric, που έχει ζωγραφίσει ο γιος του, σίγουρος ότι αν καταφέρει να βγάλει τον Eric στην τηλεόραση τότε θα επιστρέψει και ο Edgar. Η καταστροφική συμπεριφορά του Vincent τον αποξενώνει από την οικογένειά του, τους συναδέλφους και τους αστυνομικούς που προσπαθούν να τον βοηθήσουν. Ο μοναδικός του σύμμαχος στην προσπάθεια του να φέρει πίσω τον γιο του είναι ο Eric, μια αναγκαία αυταπάτη.

 

 

Star Trek: Discovery (Cosmote TV)

Η 5η σεζόν της σειράς Star Trek: Discovery των δημιουργών Bryan Fuller και Alex Kurtzman ξεκινά την τελική της περιπέτεια  σε ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι στον γαλαξία. Η Sonequa Martin-Green πρωταγωνιστεί ως Michael Burnham, ειδική επιστήμονας που τελικά γίνεται κυβερνήτης. Οι Doug Jones, Shazad Latif, Anthony Rapp, Mary Wiseman, Jason Issacs, Wilson Cruz, Anson Mount, David Ajala, Rachael Ancheril, Blue del Barrio, Tig Notaro, Callum Keith Rennie έχουν επίσης πρωταγωνιστικούς ρόλους. Και οι πέντε κύκλοι είναι διαθέσιμοι για προβολή στο Cosmote TV.

Το USS Discovery βρίσκει την Ομοσπονδία κατακερματισμένη στο μέλλον και ερευνά την αιτία ενός κατακλυσμικού γεγονότος που είναι γνωστό ως “The Burn”,  που έχει αποδεκατίσει το Starfleet και τη United Federation of Planets. Ο κυβερνήτης Michael Burnham προάγεται σε αρχηγό του Discovery στο τέλος της τρίτης σεζόν και στην τέταρτη το πλήρωμα βοηθά στην ανοικοδόμηση της Ομοσπονδίας ενώ αντιμετωπίζει μια διαστημική ανωμαλία που δημιουργήθηκε από άγνωστους εξωγήινους και προκάλεσε καταστροφές σε όλον τον γαλαξία. Στην πέμπτη σεζόν το Discovery ξεκινά με μια αποχαιρετιστήρια πορεία, γεμάτη μυστήριο και περιπέτεια. Ωστόσο το πλήρωμα αναζητά μια αρχαία δύναμη στο γαλαξία και βρίσκεται αντιμέτωπο με επικίνδυνους εχθρούς που διεκδικούν τον έλεγχο αυτής της δύναμης. Η αναζήτηση γίνεται αγώνας επιβίωσης, καθώς οι εχθροί δεν θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα για να την αποκτήσουν.

 

 

Past Lies (Disney+)

Το “Past Lies “ ή αλλιώς “Ψέματα του παρελθόντος” είναι μια ισπανική σειρά μυστηρίου που αφηγείται την ιστορία μιας παρέας γυναικών των οποίων οι επιτυχημένες, ισορροπημένες ζωές ξαφνικά κλονίζονται όταν ανακαλύπτεται το πτώμα μιας πρώην συμμαθήτριάς τους. Σε σκηνοθεσία και σενάριο Clara Roquet και Julia de Paz, αυτή η παραγωγή έξι επεισοδίων αναφέρεται στην επίδραση των γεγονότων του παρελθόντος στο σήμερα. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Elena Anaya, Irene Escolar, Belen Cuesta, Marta Etura, Itziar Atienza, Ana Rayo, Lorena Lopez, Roger Casamajor, Fran Nortes, Juan Blanco, Isa Montalban, Lucia Caraballo, Ana de Alva, Laura Wedel, Hugo Arbues, Jorge Uson, Nansi Nsue, Marina Orta.

Ανθρώπινα υπολείμματα ανακαλύπτονται σε μια σπηλιά στη Μαγιόρκα, και η υπαστυνόμος Paula Rios από το αστυνομικό τμήμα της Elda έρχεται στο νησί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αδερφή της, τη Mati, η οποία εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής της Γ’ Λυκείου είκοσι πέντε χρόνια νωρίτερα. Στο μεταξύ, η παρέα της Mati από το λύκειο μαζεύεται και πάλι ενόψει της επιστροφής της Rita, η οποία έφυγε είκοσι πέντε χρόνια πριν για το Λονδίνο και έχει γίνει διάσημη σκηνοθέτιδα. Τη νοσταλγική ατμόσφαιρα διακόπτει η υπαστυνόμος Rios, που εμφανίζεται για να τους ενημερώσει για την ανακάλυψη. Μετά από είκοσι πέντε χρόνια, κανένας τους δεν έχει καταφέρει να ξεχάσει εκείνη τη μυστηριώδη εξαφάνιση.

 

 

See you in another Life (Disney+)

Μια ισπανική αστυνομική μίνι σειρά του 2024 που είναι βασισμένη στο βιβλίο συνεντεύξεων του Manuel Jabois “Nos Vemos en Esta Vida o en la Otra” (Θα τα πούμε σε αυτήν τη ζωή ή στην επόμενη). Μια δημιουργία των Jorge και Alberto Sanchez-Cabezudo που διαδραματίζεται με φόντο την προμήθεια εκρηκτικών για τις βομβιστικές επιθέσεις στα τρένα 11Μ.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Roberto Gutierrez, Pol Lopez, Tamara Casellas, Quim Avila, Mourad Ouani, Jaime Zatarain.

Βασισμένη στη συνέντευξη που πήρε από τον Gabriel Montoya Vidal (Baby) το 2014, μιλάει για τη συμμετοχή του στη χειρότερη τρομακτική επίθεση τζιχανιστών σε ευρωπαϊκό έδαφος τον Μάρτιο του 2004. Την εποχή της επίθεσης, o (Baby) ήταν ένας δεκαεξάχρονος που συμμετείχε στη μεταφορά των εκρηκτικών που θα χρησιμοποιούνταν στη Μαδρίτη στις 11 Μαρτίου 2004. Ήταν ο πρώτος που καταδικάστηκε για την επίθεση. Τα στοιχεία που προσέφερε έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στη μεγάλη δίκη που έλαβε χώρα το 2007.

 

 

Ripley (Netflix)

Η αμερικάνικη δραματική σειρά “Ripley” δημιουργήθηκε από τον Steven Zallian, ο οποίος ανέλαβε το σενάριο και την σκηνοθεσία, με κατευθυντήριο μέσο το best seller αστυνομικό μυθιστόρημα “The Talented Mr. Ripley“ της Patrcia Highsmith.

Η σειρά έλαβε επαίνους για το σενάριο, τη σκηνοθεσία, τον σχεδιασμό παραγωγής, τη φωτογραφία, τη μουσική και τις ερμηνείες, ειδικότερα για την ερμηνεία του Andrew Scott ως Tom Ripley.
To cast συμπληρώνουν οι ηθοποιοί: Dakota Fanning, Johnny Flynn, Eliot Summer, Margherita Buy, Maurizio Lombardi.

Ο Tom Ripley, ένας απατεώνας που ζει στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του 1960, προσλαμβάνεται από έναν πλούσιο άνδρα για να ταξιδέψει στην Ιταλία και να προσπαθήσει να πείσει τον περιπλανώμενο γιο του να επιστρέψει στο σπίτι. Όταν ο Tom αποδέχεται τη δουλειά, κάνει το πρώτο βήμα για μια περίπλοκη ζωή γεμάτη δόλο, απάτη και φόνο.

 

 

Η ζωή που ήθελες (Netflix)

Μια ιταλική δραματική  μίνι σειρά γεμάτη ανατροπές που εξερευνά την πολυπλοκότητα των σχέσεων και τα μυστικά του παρελθόντος που έρχονται στην επιφάνεια. Οι δημιουργοί της νέας σειράς είναι ο Ivan Cotroneo και Monica Rametta σε σενάριο και σκηνοθεσία του πρώτου. Την παραγωγή διευθύνει ο Massimo Del Frate με  πρωταγωνιστές τους Vittoria Schisano, Giuseppe Zeno, Pina Turco, Alessio Lapice και ο Nicola Bello.

Η Gloria πιστεύει ότι βρήκε την ευτυχία, μετά την αλλαγή σελίδας, στο Lecce της Ιταλίας, όπου άνοιξε ένα μικρό τουριστικό γραφείο και βρήκε την αγάπη στο πρόσωπο του Ernesto. Αλλά μια μέρα, η ζωή της ανατρέπεται με τον ερχομό της Marina, μιας φίλης της από τα φοιτητικά χρόνια στη Νάπολη, προτού η Gloria ακολουθήσει το μονοπάτι της αλλαγής. Η Marina φέρνει μαζί της τον Andrea και την Ariana, τα παιδιά της από δύο διαφορετικούς συντρόφους, ενώ είναι έγκυος για τρίτη φορά, από τον Pietro, έναν νεαρό άνδρα με παθιασμένο και ίσως και επικίνδυνο χαρακτήρα. Η Gloria θα προτιμούσε να μην επανασυνδεθεί με τη Marina γιατί της θυμίζει ένα κομμάτι της ζωής της που θα ήθελε να ξεχάσει. Ωστόσο, η Marina κρύβει πολλά μυστικά και σύντομα στο προσκήνιο έρχεται ο Sergio, ο πατέρας της Ariana, ένας αποφασιστικός άντρας που αμέσως έδειξε μεγάλη δυσπιστία προς την Gloria. Για εκείνη ήρθε η ώρα να ζήσει «τη ζωή που ήθελε», και να ανακαλύψει ότι η ευτυχία έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.

 

 

Bodkin (Netflix)

Το “Bodkin” είναι μια ιρλανδική, σκοτεινή, κωμική σειρά, παραγωγής των Barack και Michelle Obama σε σενάριο του Jef Scharf που θέτει υπό αμφισβήτηση την αντίληψη μας για την αλήθεια και αποκαλύπτει τις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας για να δικαιολογήσουμε τις πεποιθήσεις μας και να συμφιλιωθούμε με τους φόβους μας. Η σειρά προβάλει ορισμένες εκπληκτικές τοποθεσίες της Ιρλανδίας με ένα πλήθος απίστευτων ερμηνειών και έλαβε διθυραμβικές κριτικές. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Will Forte, Siobhan Cullen, Robyn Cara, David Wilmot, Chris Walley, Sean Og Cairns, Pom Boyd , Ger Kelly, Charlie Kemp, Kerri McLean, David Pearse, Amy Conroy, Peter Bankole.

Μια ετερόκλητη ομάδα παραγωγών podcast, ο Αμερικανός Gilbert Power, η Dubheasa “Dove” Maloney μια ερευνήτρια  δημοσιογράφος και Emmy Sizergh βοηθός του Gilbert, αναλαμβάνει να ερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση τριών αγνώστων σε μια ειδυλλιακή παραθαλάσσια μικρή πόλη της Ιρλανδίας. Στην πορεία της έρευνάς τους όμως οι πρωταγωνιστές ανακαλύπτουν μια ιστορία πολύ πιο μεγάλη και αλλόκοτη από αυτό που θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν. Καθώς προσπαθούν να διακρίνουν την αλήθεια από τη φαντασία, τα πάντα γίνονται πολύ πιο οδυνηρά για όλους.

 

 

Δεν είσαι Μόνη (Netflix)

To “Δεν είσαι Μόνη” ή αλλιώς “Raising Voices” είναι μια ισπανική σειρά με έφηβους πρωταγωνιστές, βασισμένη στο ομώνυμο  μυθιστόρημα του Miquel Saez Carral σε σενάριο του ίδιου με τον Isa Sanchez και σκηνοθεσία των Eduard Cortes, David Ulloa και Marta Font. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Nicole Wallace, Clara Galle, Aϊcha Villaverde, Teresa de Mera, Jose Pastor, Gabriel Guevara, Eloy Azorin, Ruth Diaz, Ivan Massague.

Η Alma είναι 17 χρονών και πρόκειται να τελειώσει το Λύκειο. Η Greta και η Nata είναι οι κολλητές της. Γνωρίζονται από μικρές, βγαίνουν μαζί και αντιμετωπίζουν τα συνηθισμένα προβλήματα της ηλικίας τους: τον παραγκωνισμό, τη ζήλια, προβλήματα με τους γονείς τους, αλλά και τοξικές σχέσεις… Όταν όμως το προφίλ @lam_colemanmiller δημοσιεύει μια φωτογραφία με τη λεζάντα “Αυτή είμαι εγώ πριν με βιάσουν”, η κανονικότητα εξαφανίζεται και όλα αλλάζουν. Πώς και πότε συνέβη αυτή η επίθεση; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το προφίλ; Πόση αλήθεια υπάρχει σε αυτήν την κατηγορία και ποιος είναι το πραγματικό θύμα;

 

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K Smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον Νο1 προορισμό για το Σπίτι σου.

Μπορείς να δεις ακόμη