Την έχεις δει σινεφίλ; Καλά κάνεις!

by Manos Kavvalos

Με τον Μάρτιο, την αρχή της Άνοιξης, έρχεται νέο, πρωτότυπο περιεχόμενο που έκανε ή θα κάνει πρεμιέρα αυτές τις ημέρες και συμπεριλαμβάνει διάφορα είδη, όπως δράματα, θρίλερ, επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων, κωμωδίες αλλά και πολλά ακόμη.

 

SUNCOAST (DISNEY+)

Μια πρωτότυπη δραματική κομεντί με θέμα την ενηλικίωση της Searchlight Pictures σε σενάριο και σκηνοθεσία της Laura Chinn. Πρωταγωνιστούν οι: Nico Parker, Laura Linney και Woody Harrelson. Το σενάριο είναι βασισμένο στην εμπειρία της ζωής της σεναριογράφου η οποία κάνει το πολλά υποσχόμενο σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μια ταινία μεγάλου μήκους.

Εμπνευσμένο από την ημί- αυτοβιογραφική ιστορία μιας έφηβης η οποία, ενώ φροντίζει τον αδελφό της με τη θαρραλέα μητέρα της, πιάνει μια αταίριαστη φιλία με έναν εκκεντρικό ακτιβιστή, ο οποίος διαδηλώνει κατά μιας απ’ τις πιο σημαντικές ιατρικές υποθέσεις όλων των εποχών.

 

 

THE MARVELS (DISNEY+)

Η Marvel Studios δημιούργησε άλλη μια ταινία υπερηρώων στο MCU ως συνέχεια των “Captain Marvel”, “Avengers: Endgame”, “Wanda Vision”,  “Mrs. Marvel” και “Secret Invasion”, σε σκηνοθεσία της Nia DaCosta. Οι σεναριογράφοι Megan McDonnell και Elissa Karasik εμπνεύστηκαν από τα κόμικς της Marvel για την πλοκή της ταινίας που αποτελεί την τριακοστή τρίτη παραγωγή στο Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel και την έκτη παραγωγή της Φάσης Πέντε. Υπάρχει μια  επανασύνδεση των παλιών φίλων και εχθρών ενώ ταυτόχρονα θα εμφανιστούν νέοι χαρακτήρες καθώς διαδραματίζονται τα γεγονότα.

 

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Brie Larson, Zawe Ashton, Teyonah Parris, Iman Vellani, Saagar Shaikh, Zenobia Shroff, Park Seo-Joon, Samuel L. Jackson, Gary Lewis, Mohan Kapur.

Η Carol Danvers ή αλλιώς Captain Marvel ανέκτησε την ταυτότητα της απ’ τους τυραννικούς Kree και πήρε εκδίκηση απ’ την  Ανώτατη Νοημοσύνη. Παρά τη θέλησή της όμως, οι εξελίξεις είναι τέτοιες που υποχρεώνουν την Carol να αναλαμβάνει τα βάρη ενός αποσταθεροποιημένου σύμπαντος. Όταν τα καθήκοντα της τη στέλνουν σε μια ανώμαλη σκουληκότρυπα που συνδέεται μ’ έναν επαναστάτη Kree, οι δυνάμεις της μπερδεύονται με αυτές της μεγαλύτερης θαυμάστριας του Jersey City, της Kamala Khan ή αλλιώς κυρίας Marvel, και της αποξενωμένης ανιψιάς της Carol, που τώρα είναι η αστροναύτης Captain Monica Rambeau για την S.A.B.E.R. Αυτό το απίθανο τρίο πρέπει να ενωθεί και να μάθει να συνεργάζεται για να σώσει το σύμπαν ως “The Marvels”.

 

 

CODE 8 PART II (NETFLIX)

Πρόκειται για το sequel της ταινίας Code 8, όπου έναs άνδρα με υπερδυνάμεις συνεργάζεται με μια ομάδα εγκληματιών για να συγκεντρώσει χρήματα, ώστε να μπορέσει με αυτόν το τρόπο να βοηθήσει την άρρωστη μητέρα του. O Jeff Chan σκηνοθετεί το σενάριο που συνέγραψαν οι Chris Pare, Jeff Chan, Sherren Lee, Jesse La Vercombe.

Τα αδέλφια Robbie Amell και Stephen Amell πρωταγωνιστούν στο Code 8 Part II μαζί με τους  Sirena Gulamgaus, Altair Vincent, Alex Mallari Jr., Moe Jeudy-Lamour, Aaron Abrams, Jean Yoon.

O Connor βγαίνει από τη φυλακή και εργάζεται ως θυρωρός σε ένα κοινοτικό κέντρο, έχοντας διακόψει τους δεσμούς του με τον πρώην εγκληματία συνεργάτη του, Garrett. Σκοπός του Connor είναι να μείνει μακριά από προβλήματα αλλά αυτό δεν είναι εφικτό αφού αναγκάζεται να βοηθήσει τον 14χρονο Pav να δραπετεύσει από μια αγέλη διεφθαρμένων αξιωματικών με επικεφαλής τον λοχία King. O King χρησιμοποιεί τα πρόσφατα ρομποτικά Κ9 για να εντοπίσει τον Pav, ενώ ο Connor βρίσκεται για άλλη μια φορά να στρέφεται στον Garrett και την ομάδα του για βοήθεια, αλλά κατά πόσο μπορεί να εμπιστευτεί τον άνθρωπο που τον οδήγησε στη φυλακή;

 

 

ΔΕΣΠΟΣΥΝΗ-DAMSEL (NETFLIX)

H εξαιρετική ηθοποιός Millie Bobby Brown γνωστή από την σειρά “Stranger Things” και την ταινία “Enola Holmes” δεν είναι μόνο η πρωταγωνίστρια της ταινίας αλλά και εκτελεστική παραγωγός μαζί με τους Dan Mazeau, Chris Castaldi και Zack Roth. H “Δεσποσύνη” είναι μια ταινία σκοτεινής φαντασίας που σκηνoθετεί ο Juan Carlos Fresnadillo από σενάριο που έγραψε ο Dan Mazeau. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Millie Bobby Brown, Ray Winstone, Nick Robinson, Shohreh Aghdashloo, Angela Basset και Robin Wright.

Η υπάκουη νεαρή Elodie δέχεται να παντρευτεί έναν όμορφο πρίγκιπα μέχρι να ανακαλύψει ότι όλα ήταν παγίδα. Αλλά καθώς ξεκινούν τα τελετουργικά για να γίνει πριγκίπισσα, η βασιλική οικογένεια τη στρατολογεί ως θυσία για να ξεπληρώσει ένα αρχαίο χρέος που υπάρχει για αιώνες, οδηγώντας εκατοντάδες γυναίκες σε θάνατο. Αλλά όσες προηγήθηκαν της Elodie δεν είχαν καλό τέλος. Το αίμα τους πάλλεται από δύναμη και μνήμη, και μια μαγεία που κρατά το κλειδί για την επιβίωσή της. Στη συνέχεια ρίχνεται σε μια σπηλιά για να κατευνάσει έναν αιμοδιψή δράκο. Τότε είναι που πρέπει να βασιστεί αποκλειστικά στην εξυπνάδα και τη θέλησή της για να σώσει όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και το μέλλον του βασιλείου της.

 

ΜΙΑ ΤΟΥ… ΨΕΥΤΗ (COSMOTE TV)

Μια γαλλική κωμωδία  σε σκηνοθεσία του Olivier Baroux και σενάριο των Emile Gaudreault, Eric K.Boulianne και Sebastien Ravary .Πρόκειται για μια διασκευή της ταινίας Menteur που γυρίστηκε στην Κυανή Ακτή και στη Νίκαια, με πρωταγωνιστή τον Tarek Boudali.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Artus, Catherine Hosmalin, Karim Belkhadra, Florence Muller, Kersti Ilves-Savina, Jeremy Lopez, Adrien Malvoisin, Stephan Wojtowicz, Laurent Mentec.

Ο 35χρόνος Jerome, είναι πωλητής σκαφών αναψυχής στη Νίκαια. Αλλά αν ρωτήσετε τον ίδιο, στον ελεύθερο χρόνο του ο Jerome είναι επίσης αστροναύτης, παγκόσμιος πρωταθλητής στο καράτε και κολλητός της Μις Υφήλιος. Στην πραγματικότητα, ο Jerome είναι παθολογικός ψεύτης. Λέει ψέματα σε όλους, για τα πάντα! Κανείς δεν τον πιστεύει, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να λέει ακόμα περισσότερα ψέματα. Μια μέρα όμως, ο Jerome θα ξυπνήσει για να ανακαλύψει ότι όλα τα ψέματά του, έχουν γίνει πραγματικότητα… και αυτό είναι μόνο η αρχή των προβλημάτων.

 

 

ΔΥΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ (COSMOTE TV)

Μια γαλλική κωμωδία με φόντο της Κυκλάδες και όλα όσα συνοδεύουν το ελληνικό καλοκαίρι σε σκηνοθεσία και σενάριο που υπογράφει ο Marc Fitoussi. Είναι γεμάτη φλερτ, ειδυλλιακά τοπία, βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, βόλτες με καΐκια, φιλόξενους ντόπιους, ηλιοκαμένους surfers, οτοστόπ που καταλήγουν σε καρότσες αγροτικών και ξέφρενες νύχτες. Οι δε ερμηνείες των πρωταγωνιστριών κλέβουν τις εντυπώσεις.

Το cast απαρτίζεται από τους ηθοποιους: Laure Calamy, Olivia Cote, Kristin Scott Thomas, Alexandre Desrousseaux, Nicolas Bridet, Πάνος Κορώνης, Στέλιος Ξανθουδάκης, Θοδωρής Σμερός.

Ως έφηβες, η Μπλαντίν και η Μαγκαλί ήταν αχώριστες. Τα χρόνια πέρασαν και έχασαν η μία την άλλη. Η Μπλαντίν είναι πλέον μια κλειστοφοβική και καταθλιπτική ύπαρξη μετά από το άσχημο διαζύγιο που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει στη ζωή της. Η Μαγκαλί από την άλλη δεν έχει αλλάξει καθόλου είναι το ίδιο περιπετειώδης και παράτολμη.  Καθώς οι δρόμοι τους διασταυρώνονται ξανά  λόγω του φοιτητή γιού της Μπλαντίν, αποφασίζουν να εκπληρώσουν ένα παλιό τους όνειρο και να κάνουν επιτέλους το ταξίδι που είχαν υποσχεθεί η μια στην άλλη. Προορισμός τους η Ελλάδα, ο ήλιος της και τα νησιά της. Η διαφορετική όμως αντιμετώπιση της καθεμίας για την ζωή προκαλεί συγκρούσεις και ανατροπές.

 

 

OPERATION FORTUNE (COSMOTE)

Το Operation Fortune είναι μια διασκεδαστική ταινία κατασκοπίας με τον Jason Statham σε σκηνοθεσία Guy Ritchie και σενάριο του ίδιου σε συνεργασία με τους Ivan Atkinson και Marn Davies.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί:  Aubrey Plaza, Hugh Grant, Josh Hartnett, Cary Elwes, Bugzy Malone, Eddie Marsan, Peter Ferdinando, Nickolas Facey, Lourdes Faberes, Ian Bartholomew, Sam Douglas, Ergun Kuyucu, Tom Rosenthal, Oliver Maltman.

Ο  Orson Fortune, ένας κατάσκοπος με ελίτ δεξιότητες, πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση μιας θανατηφόρας νέας τεχνολογίας όπλων που χρησιμοποιεί ο δισεκατομμυριούχος λαθρέμπορος Greg Simmonds. Απρόθυμα, σε συνεργασία με μερικούς από τους καλύτερους πράκτορες του κόσμου, ο Fortune και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο σταρ του κινηματογράφου του Χόλυγουντ, τον Danny Francesco, για να τους βοηθήσει στη άκρως απόρρητη αποστολή τους να σώσουν τον κόσμο.

 

 

MISSION IMPOSSIBLE- DEAD RECKONING PART ONE (COSMOTE TV)

Ακόμη μια “Επικίνδυνη Αποστολή” με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise από την εταιρία παραγωγής Paramount Pictures, σε σκηνοθεσία Christopher Mc Quarrie και σενάριο των Bruce Geller, Erik Jendresen και Christopher Mc Quarrie. Είναι η συνέχεια του Mission Impossible – Fallout του 2018 και η έβδομη, ενδεχομένως η προτελευταία περιπέτεια αφού θα υπάρξει και δεύτερο μέρος . Εκτός από τον Cruise στην ταινία επιστρέφουν και οι Ving Rhames,  Simon Pegg,  Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Frederick Schmidt, Henry Czerny. Φυσικά στο cast υπάρχουν και νέες προσθήκες όπως αυτές των Pom Klementieff, Rob Delaney, Cary Elwes, Hayley Atwell κ.α.

Ο Ethan Hunt και η ομάδα του αναλαμβάνουν την πιο επικίνδυνη αποστολή της καριέρας τους. Πρέπει να εντοπίσουν ένα τρομακτικό νέο όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα προτού αυτό πέσει στα λάθος χέρια. Έτσι ξεκινά μια θανάσιμη καταδίωξη ανά τον  κόσμο, καθώς σκοτεινές δυνάμεις από το παρελθόν του Ethan διαμορφώνουν ένα ζοφερό μέλλον,  με τη μοίρα του κόσμου να ακροβατεί σε λεπτό σκοινί. Αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη, πανίσχυρο εχθρό που κατά μια έννοια «δουλεύει» για την Οντότητα (ένα πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης, που διαθέτει αυτογνωσία, πρόσβαση σε πληροφορίες που της δίνουν απίστευτες δυνατότητες και την ικανότητα να «χακάρει» τα πάντα, από συστήματα αναγνώρισης προσώπων έως και τον κεντρικό υπολογιστή ενός πυρηνικού υποβρυχίου, προς ίδιον όφελος και εξυπηρετώντας σκοτεινά κίνητρα), ο Ethan καλείται να αποφασίσει αν υπάρχει κάτι που μετράει περισσότερο από την ίδια την αποστολή, ακόμα και οι ζωές αυτών για τους οποίους ενδιαφέρεται περισσότερο.

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον Νο1 προορισμό για το Σπίτι σου.

Μπορείς να δεις ακόμη