ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΞΑΝΑ ΠΑΙΔΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Zikou Stella

Δες trailers και πληροφορίες για τις ταινίες για τις σειρές που θα σε διασκεδάσουν, θα σε εμπνεύσουν και θα σε ενθουσιάσουν είτε είσαι οπαδός της συναρπαστικής δράσης, της κωμωδίας ή των κλασσικών ταινιών.

 

STAR WARS: THE BAD BATCH (DISNEY+)

Το Star Wars: The Bad Batch λειτουργεί ως sequel αλλά και ως spin off της σειράς Star Wars: The Clone Wars, με τα μέλη της Clone Force 99 να ξεκινούν νέες αποστολές στους γαλαξίες. Η σειρά που δημιουργήθηκε από τον Dave Filioni με σεναριογράφο την Jennifer Corbett και σκηνοθέτη τον Brau Rau για το Disney Plus έλαβε θετικές κριτικές για τα κινούμενα σχέδια, τις σεκάνς δράσης, τους χαρακτήρες, τις φωνητικές ερμηνείες και την οικοδόμηση του κόσμου.

Η Clone Force 99, γνωστή και ως Bad Batch, μια ομάδα ελίτ κλώνων στρατιωτών με γενετικές μεταλλάξεις που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Star Wars: The Clone Wars, αναλαμβάνει τολμηρές αποστολές στον απόηχο του Clone Wars. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία του στρατού των κλώνων, αυτές οι μεταλλάξεις επιτρέπουν στο μεγαλύτερο μέρος της Bad Batch να αντισταθεί στην επιρροή του Τάγματος 66, το οποίο μετέτρεψε τους αδελφούς τους σε βάναυσους και τυφλά υπάκουους σκλάβους του αυτοκράτορα Palpatine. Με αυτόν τον τρόπο, γίνονται φυγάδες της γαλαξιακής Αυτοκρατορίας στις πρώτες μέρες της. Εν τω μεταξύ, ο Palatine αρχίζει να καταργεί σταδιακά τη χρήση κλώνων εντός του Αυτοκρατορικού στρατού υπέρ των κανονικών ανθρώπων.

 

 

KID COSMIC (NETFLIX)

Ο επιτυχημένος σκιτσογράφος Craig McCracken γνωστός για τις δημιουργίες του «Power puff Girls», «Foster’s Home for Imaginary Kids», «Wander over Yonder» περιγράφει την τελευταία του δουλειά αλλά και πρώτη του σειρά για υπηρεσία streaming, Kid Cosmic ως την πιο ώριμη του μέχρι σήμερα, πραγματικά προσγειωμένη στην πραγματικότητα, και ακριβώς έτσι θα πρέπει να την δούμε. Με μια εικόνα σε στυλ «ρετρό 2D» έχοντας  βασιστεί στο comic “The Kid from Planet Earth”,  οι τρεις σεζόν της σειράς είναι ήδη διαθέσιμες για streaming στο Netflix.

Το Kid Cosmic ακολουθεί την ιστορία του Kid, ενός ιδιόρρυθμου νεαρού αγοριού που ζει σε ένα ρυμουλκούμενο σπίτι στην έρημο και βρίσκει ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο που έχει συντριβεί. Μέσα στο διαστημόπλοιο υπάρχουν πέντε πέτρες, που χαρίζουν υπερδυνάμεις. Ο Kid, μαζί με τους γείτονές του,  Papa G, την 4χρόνη Rosa, την έφηβη σερβιτόρα Jo και μια αδέσποτη γάτα σχηματίζουν μια αταίριαστη ομάδα υπερηρώων. Μαζί πολεμούν εξωγήινους εισβολείς που θέλουν τις δυνάμεις των πετρών, αλλά τα πράγματα δεν πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο. Ο Kid όμως θα συνεχίσει να προσπαθεί να σώσει την κατάσταση, μαθαίνοντας επιτέλους τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας.

 

 

HOT WHEELS LET’S RACE (NETFLIX)

Το Hot Wheels Let’s Race υπόσχεται μια κωμική σειρά υψηλής ταχύτητας με χιούμορ για να απολαύσουν παιδιά και οικογένειες σε όλο τον κόσμο, εμπνευσμένη από τα δημοφιλή αυτοκίνητα παιχνιδιών της Mattel. Το Let’s Race προσφέρει ακόμη περισσότερη διασκέδαση στους fans όλων των ηλικιών, με δημιουργικές ιστορίες, ελκυστικούς χαρακτήρες και φυσικά γρήγορα οχήματα . To concept αναπτύχθηκε από τους Rob David, Melani Shannon και Jordan Gershowitz και έκανε το ντεμπούτο της στο Netflix στις 4 Μαρτίου 2024. Η δράση είναι καταπληκτική.

Η σειρά ακολουθεί την νεότερη γενιά αυτοκινήτων αγώνων, τους Coop, Spark, Mac, Brights,Axle και Sidecar καθώς παρακολουθούν ένα “Garage Racing Camp” που πάντα βάζει τέρμα στα γκάζια, οδηγώντας τους θεατές σε περιπέτειες μέσα από συγκλονιστικούς αγώνες, ακραίους διαγωνισμούς ακροβατικών και προκλήσεις γεμάτες συγκινήσεις. Οι έξι νέοι στο Hot Wheels Ultimate Garage Racing Camp μαθαίνουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να γίνουν η επόμενη γενιά καταπληκτικών αγωνιστικών αυτοκινήτων.

 

 

TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES: MUTANT MAYHEM (COSMOTE CINEMA 1)

Βρισκόμαστε σε μια επανεκκίνηση της σειράς ταινιών TMNT με μια ιστορία που γράφτηκε από τους  Seth Rogen, Evan Goldberg & Jeff Rowe σε σκηνοθεσία του τελευταίου και της Kyler Spears. Η τελική ιδέα του “Mutant Mayhem” ήταν  να παρουσιάσουν την εφηβική πτυχή των ενήλικων πλέον TMNT, αφού δοκιμάζουν τις ικανότητες τους ως ninja στον πρώτο τους αγώνα. Ο Row παρουσιάζει ατημέλητα τους χαρακτήρες στην ταινία θέλοντας έτσι να δείξει την απειρία τους. Η πλοκή ακολουθεί τους τέσσερις έφηβους ήρωες, τον Leonardo, τον Raphael, τον Michelangelo και τον Donatello, καθώς λαχταρούν να γίνουν μέρος του ανθρώπινου κόσμου.

Τις φωνές τους δανείζουν οι: Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Κώστας Αποστολίδης, Κώστας Τερζάκης, Γιώργος Μαντάς, Χρήστος Λαγκούσης, Ραφαέλ Αριστοτέλους, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Χοβίκ Καραμπετιάν, Μυρτώ Ναούμ.

Αποκλεισμένα λοιπόν στους υπονόμους από τον θετό τους πατέρα, τον μεταλλαγμένο αρουραίο Splinter που πιστεύει ότι ο έξω κόσμος δεν θα τα αποδεχτεί ποτέ, τα Χελωνονιντζάκια ονειρεύονται περισσότερο από οτιδήποτε να ζήσουν σαν συνηθισμένοι έφηβοι. Όταν γνωρίσουν μια νεαρή φιλόδοξη ρεπόρτερ, την April O’Neil, και μαθαίνουν για το σχέδιο της να κατατροπώσει τον μεταλλαγμένο εγκληματία Superfly, βρίσκουν την τέλεια ευκαιρία. Αν απαλλάξουν την πόλη από το έγκλημα, μήπως οι κάτοικοί της θα τους αποδεχτούν επιτέλους;

 

 

I SHURA (DISNEY+)

To αινιγματικό anime φαντασίας “I Shura” σε σκηνοθεσία Takeo Takahashi και Yuki Ogawa και σενάριο του Kenta Ihara βασίζεται στην σειρά visual novels του Ιάπωνα συγγραφέα Keiso. Πρόκειται για μια ιστορία φαντασίας, ένα ταξίδι στο χρόνο που στη συνέχεια σε βυθίζει σε μια περίτεχνη εξέλιξη. Η πρώτη σεζόν από δέκα  επεισόδια, όλα άμεσα διαθέσιμα μέσω του Disney+.

Ο βασιλιάς Δαίμονας, που γέμισε όλο τον κόσμο με φόβο, νικήθηκε. Ωστόσο, το όνομα και η ίδια η ύπαρξη του ήρωα που πέτυχε αυτό το κατόρθωμα παραμένουν μυστήριο. Τώρα που η εποχή του φόβου έχει περάσει, το μόνο που μένει στον κόσμο είναι μια συγκεκριμένη δύναμη, μια δύναμη που θα μπορούσε να γίνει η επόμενη η επόμενη μεγάλη απειλή του. Αυτή η δύναμη ανήκει στους shura, που έχουν την ισχύ εκατό δαιμόνων, καθιστώντας τους αήττητους από κάθε συνηθισμένο μέσο. Οι shura, που έχουν κατακτήσει κάθε είδους ικανότητες, στοιχηματίζουν την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια και τη ζωή τους σε πρωτόγνωρες και ασταμάτητες μάχες για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους. Ο αγώνας για τη στέψη του απόλυτου ήρωα ξεκινά.

 

 

DC LEAGUE OF SUPER PETS (VODAFONE TV)

Μια απολαυστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με υπερήρωες και κατοικίδια που χαρίζει αστείρευτο χιούμορ. Η ιστορία μιλάει για τη σημασία της φιλίας και της οικογένειας τονίζοντας ότι η πιο σημαντική υπερδύναμη είναι να είσαι ο εαυτός σου.

O Jared Stern, ένας βετεράνος συγγραφέας και σύμβουλος στις ταινίες LEGO, κάνει το ντεμπούτο του στη ταινία σκηνοθετώντας μαζί με τον Sam Levine ένα σενάριο που έγραψε με τον στενό συνεργάτη του John Whittington, βασισμένο σε χαρακτήρες της DC, όπως ο Superman που δημιούργησαν οι Jerry Siegel και Joel Shuster.

Τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί: Τζίνη Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Άννα Κουτσαφτίκη, Άντρια Ράπτη, Θανάσης Κουρλαμπάς, Λουκάς Φραγκούλης, Δανάη Νικολάτου, Νίκος Αξιώτης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Φώτης Πετρίδης, Χρήστος Πλαΐνης, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γιάννης Στεφόπουλος, Έλενα Δελακούρα.

Ο Krypto, ο Σούπερ-Σκύλος, είναι αχώριστος φίλος με τον Superman. Μοιράζονται τις ίδιες υπερδυνάμεις και μάχονται πλάι – πλάι ενάντια στο έγκλημα στην πολύπαθη Metropolis. Όταν ο Superman και ολόκληρη η Justice League πέφτουν θύματα απαγωγής, ο Krypto πρέπει να πείσει μία αγέλη αδέσποτων – το κυνηγόσκυλο Ace, την τροφαντή γουρουνίτσα PB, τη χελώνα Merton και τον σκίουρο Chip – να επιστρατεύσουν τις νεοαποκτηθείσες υπερδυνάμεις τους για να τον βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη αποστολή διάσωσης των σούπερ ηρώων.

 

 

MORTAL KOMBAT LEGENDS: SNOW BLIND (VODAFONE TV)

Το Mortal Kombat Legends: Snow Blind είναι μια αμερικάνικη περιπέτεια πολεμικών τεχνών με κινούμενα σχέδια σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Rick Morales, σενάριο του Jeremy Adams, βασισμένη στο franchise Mortal Kombat που δημιουργήθηκε από τους Ed Boon και John Tobias.

Ο μοχθηρός, τρελαμένος για εξουσία Kano είναι αποφασισμένος να καταλάβει το Earthrealm. Μια ψυχή κάθε φορά. Με τη βοήθεια της τριάδας ψυχρών μισθοφόρων Black Dragon, ξεκινά μια βάναυση επίθεση από πόλη σε ανυπεράσπιστη πόλη. Η επιλογή είναι απλή: Γονατίστε ή εκμηδενιστείτε. Ο Keishi, ένας επαναστάτης πολεμιστής, καλεί τον Kuai Liang, τον μόνο αρκετά ισχυρό για να αμφισβητήσει τον κακόβουλο Kano. Αλλά ο Kuai Liang έχει εγκαταλείψει τον δρόμο του πολεμιστή και ο Keishi είναι πολύ απείθαρχος για να νικήσει τον ίδιο τον Kano. Εάν ο Kuai Liang δεν μπορεί να διαπεράσει τον παγετώνα της αμφιβολίας που τον κρατά πίσω, το Earthrealm θα πέσει. Το διακύβευμα  είναι τεράστιο και οι πιθανές συνέπειες δεν ήταν ποτέ πιο τρομερές!

 

 

BATMAN AND SUPERMAN: BATTLE OF THE SUPER SONS (VODAFONE TV)

Μια πραγματικά πολύ διασκεδαστική ταινία περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας που αποτυπώνει την υπέροχη δυναμική μεταξύ του John Kent και του Damian Wayne, παραγωγή της Warner Bros. H DC Entertainment εργάστηκε για πρώτη φορά σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων με γραφικά που έχουν δημιουργηθεί μέσω υπολογιστή. Τη σκηνοθεσία ανάλαβε ο Matt Peters, πατώντας στην υπόθεση της ιστορίας που έγραψε ο Jeremy Adams. Η έμπνευση αντλήθηκε από τα comics Super-Sons των Bob Haney και Dick Dillin, που περιστρέφονται γύρω από την απειλή που θέτει η εξωγήινη οντότητα Starro.

O 11χρόνος Jonathan Kent ανακαλύπτει ότι έχει υπερδυνάμεις, «σπρώχνοντας» το ψευτό- κρυπτώνιο στον περίπλοκο κόσμο των Σούπερ ηρώων και Υπερ -Κακών- που τώρα δέχονται επίθεση από μια κακόβουλη εξωγήινη δύναμη γνωστή ως Starro. Είναι ένας αγώνας ενάντια στο χρόνο καθώς ο Jonathan πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τον Damian Wayne για να σώσουν τους πατέρες τους Superman και Batman αλλά και τον πλανήτη με το να μεταμορφωθούν σε Super Sons εκπληρώνοντας έτσι το πεπρωμένο τους.

 

 

THE CASAGRANDES MOVIE (NETFLIX)

To The Casagrandes Movie είναι μια ολοκαίνουργια κωμική περιπέτεια όπου οι διασυνοριακές διακοπές παίρνουν μια μυθολογική τροπή. Η μεγάλου μήκους ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων του Nickelodeon που κέρδισε βραβείο Emmy. Το σενάριο έχουν επιμεληθεί οι Tony Gama-Lobo & Rebecca May, Lalo Alcaraz και Rosemary Contreras, με τον Miguel Puga να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Η παραγωγή της ταινίας έγινε από τη Nickelodeon Animation Studios και θα προβληθεί στο Netflix από τις 22 Μαρτίου 2024.

Αφού ένα αιφνιδιαστικό ταξίδι στο Μεξικό εκτροχιάζει τα σχέδια γενεθλίων της, η Ronnie Anne είναι αποφασισμένη να αποδείξει ότι είναι αρκετά μεγάλη για να κάνει το δικό της – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσει έναν αρχαίο ημίθεο προεφηβικής ηλικίας παγιδευμένο σε ένα βουνό, ο οποίος έχει αποκαλυπτικές δυνατότητες! Η Ronnie Anne θα χρειαστεί τη βοήθεια της οικογένειας της για να τακτοποιήσει τα πράγματα.

 

 

ZOMBIES: THE RE-ANIMATED SERIES (SHORTS) (DISNEY+)

Πρόκειται για μια μίνι σειρά φαντασίας κινουμένων σχεδίων, που συνεχίζει τις περιπέτειες από το επιτυχημένο franchise “Zombies”, διατηρώντας το ίδιο πνεύμα και την εκπληκτική μουσική.

Την τηλεσκηνοθεσία και προσαρμογή  διαλόγων έχει αναλάβει η Άννα Σταματίου και τη μετάφραση η Άννα Σωτηρούδη. Δανείζουν τις φωνές τους οι ηθοποιοί: Στεφανία Φιλιάδη, Άννα Σταματίου, Πάνος Αποστολόπουλος, Ειρήνη Τσίγκα, Γιώργος Σκουφής, Χίλντα Ηλιοπούλου, Ντένης Μακρής, και στο τραγούδι Ιάσων Μίτσης, Αλεξάνδρα Λέρτα και Διαμαντής Καλαφατιάδης. Η πρώτη σεζόν μεταδίδεται στο Disney+.

Θα συναντήσεις λοιπόν τους Zed,Addison, Willa και τους υπόλοιπους φίλους τους σε μια σειρά που είναι γεμάτη μουσική, περιπέτεια, διασκέδαση και… ένα σαρκοφάγο φυτό τέρας;! Θα παγιδευτούν σε ένα ατελείωτο καλοκαιρινό βρόχο χρόνου και θα προσπαθήσουν να τραγουδήσουν την έξοδο τους; Πιθανώς! Θα αντιμετωπίσουν ένα τεράστιο τριζόνι; Και πάλι μάλλον!

Από καλοκαιρινές απολαύσεις μέχρι τρομακτικές καταστάσεις, το αγαπημένο μας πλήρωμα του Seabrook θα αναλάβει τα πάντα, από κακούς κλώνους μέχρι ένα “Solstice Slasher” που θα θελήσεις να χαλάσει τη γιορτή, αλλά πάντα θα έχουν όλοι τους χρόνο για παρέα και διασκέδαση.

 

 

Κινηματογραφικές εμπειρίες που μπορείς να τις απολαύσεις από την άνεση του καναπέ σου. Μπες στο site του Κωτσόβολου και διάλεξε τη smart TV  που σου ταιριάζει.

Μπορείς να δεις ακόμη