ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΣΙΝΕΦΙΛ; ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ!

by Zikou Stella

Νέες κυκλοφορίες, οι οποίες έκαναν ή θα κάνουν πρεμιέρα αυτές τις ημέρες και μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται διάφορα είδη, όπως δράματα, θρίλερ, επανεκδόσεις κλασσικών αριστουργημάτων, κωμωδίες αλλά και πολλά ακόμη.

 

POOR THINGS (DISNEY+)

Μια εκ των 10 καλύτερων ταινιών του 2023 είναι το “Poor Things”, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λάνθιμου και σενάριο του Tony McNamara η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray. Η ταινία κατάφερε να σαρώσει με 11 υποψηφιότητες στα βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα σε αυτές της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α’ Γυναικείου Ρόλου και Β’ Ανδρικού Ρόλου. Με ένα συνδυασμό κωμικού δράματος και  επιστημονικής φαντασίας  παρουσιάζει μια μεταμοντέρνα εκδοχή του Frankenstein «που αντικαθίσταται» από τη Bella Baxter και αποτελεί ύμνο στη γυναικεία χειραφέτηση. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς και στη παραγωγή βρίσκεται η Emma Stone και στο πλευρό της οι ηθοποιοί: Mark Ruffalo, Ramy Youssef, Willem Dafoe, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael.

Στην Γλασκόβη της Βικτωριανής περιόδου εκτυλίσσεται η απίστευτη ιστορία με φανταστική εξέλιξη της νεαρής γυναίκας Bella Baxter που επανάφερε στη ζωή ένας λαμπρός και ανορθόδοξος επιστήμονας, ο Dr Godwin Baxter. Υπό την προστασία του Baxter, η Bella είναι πρόθυμη να μάθει. Πεινασμένη για την κοσμικότητα που της λείπει, η Bella θα βρεθεί με τον Duncan Wedderburn, ένα επιδέξιο  με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια καταιγιστική  περιπέτεια σε όλες τις ηπείρους. Ελεύθερη από τις προκαταλήψεις της εποχής της, η Bella αναπτύσσεται σταθερά έχοντας ως σκοπό να υπερασπιστεί την ισότητα και την απελευθέρωση.


IRISH WISH (NETFLIX)

Αμερικάνικη ρομαντική κομεντί που διαδραματίζεται στον κόσμο της φαντασίας σε σκηνοθεσία Jannen Damian και σενάριο Kirsten Hansen.

Τα γυρίσματα του Irish Wish έγιναν σε εντυπωσιακά σημεία στην ιρλανδική ύπαιθρο συμπεριλαμβανομένων των γραφικών λόφων  Cliffs of Mother, το Lough Tay όπου βρίσκεται η μαγική καρέκλα των ευχών, το Killruddery House and Gardens στην κομητεία Wicklow, επίσης γυρίστηκαν σκηνές στο κτήμα των  Kennedy και στη γοητευτική παραθαλάσσια πόλη Westport στη County Mayo. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν: Lindsay Lohan, Michael Damian, Ed Speleers, Alexander Vlahos, Ayesha Curry, Elizabeth Tan, Jane Seymour, Dawn Bradfield.

Όταν ο έρωτας της ζωής της αρραβωνιάζεται την καλύτερη της φίλη, η Maddie Kelly, μια εκδότρια βιβλίων, αφήνει τα συναισθήματά της στην άκρη για να είναι παράνυφος στον γάμο τους στην Ιρλανδία. Λίγες μέρες πριν το ζευγάρι δεθεί με τα δεσμά του γάμου, η Maddie κάνει μια αυθόρμητη ευχή σε μια μαγική πέτρινη καρέκλα για αληθινή αγάπη και τελικά ξυπνάει ως μέλλουσα νύφη. Με το όνειρο της να δείχνει ότι γίνεται πραγματικότητα, η Maddie συνειδητοποιεί σύντομα ότι η αληθινή αδελφή ψυχή της είναι κάποιος εντελώς άλλος.

 

ΑΣΤΕΡΙΞ & ΟΒΕΛΙΞ: ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (COSMOTE TV)

Η νέα κωμική περιπέτεια «Αστερίξ & Οβελίξ: Στον δρόμο για την Κίνα» του σκηνοθέτη Guillaume Canet είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έγιναν ποτέ. Η 5η σε σειρά live-action ταινία βασισμένη στο έργο των Rene Goscinny & Albert Uderzo. Στην ταινία κάνει το ντεμπούτο του  και ο Σουηδός ποδοσφαιριστής Zlatan Ibrahimovic υποδυόμενος τον Ρωμαίο εκατόνταρχο Caius Antivirus. Δοκιμασμένη και αγαπημένη συνταγή που προορίζεται για όλες τις ηλικίες με ένα πλούσιο καστ ηθοποιών μεταξύ των οποίων είναι οι: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Vincent Cassel, Leanna Chea, Zlatan Ibrahimovic, Pierre Richard, Linh-Dan Pham, Jonathan Cohen, Jose Garcia, Franck Gastambide, Gilles Lellouche.

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π.Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκίνησε o προδότης πρίγκιπας Deng Tsin Qin. Βοηθούμενη από τον Finalthesis, τον Φοίνικα έμπορο και τον πιστό της σωματοφύλακα Mai Wei, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Fu-Yi, καταφεύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από τους δύο γενναίους πολεμιστές Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι χάρη στο μαγικό τους φίλτρο διαθέτουν υπεράνθρωπη δύναμη. Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας, δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Έτσι αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι και μια περιπέτεια στο δρόμο προς τη Κίνα. Όμως ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, κατευθύνονται προς την ίδια περιοχή.

 

ΑΟΥΤΣΆΙΝΕΡΣ -DUMB MONEY (COSMOTE TV)

Δραματική κομεντί του 2023 με τον σκηνοθέτη Craig Gillespie να δουλεύει πάνω στο πολυεπίπεδο σενάριο των Lauren Sckuker Blum & Rebecca Angelo. Η αρχική ιδέα πάρθηκε από το μυθιστόρημα “The Antisocial Network” του Ben Mezrich που είχε ως θέμα τη μετατροπή του GameStop σε πηγή όασης για τους λιανικούς επενδυτές.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Pete Davidson, Vincent D’Onofrio, America Ferrera, Nick Offerman, Antony Ramos, Sebastian Stan, Shailene Woodley, Seth Rogen, Paul Dano.

Η ταινία Dumb Money είναι ένα σύγχρονο έπος σε στυλ Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, βασισμένη στα θεότρελα, αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που προκάλεσαν κραδασμούς στον κόσμο της Wall Street και πλούτισαν μετατρέποντας την GameStop (το εμπορικό κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών) στην πιο καυτή εταιρία του κόσμου. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Keith Gill, ο οποίος αρχίζει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τις επενδύσεις του. Κανείς δεν φαντάζεται ότι η απήχηση των επενδυτικών του συμβουλών θα εκτοξευτεί, με εκείνον και όσους τον ακολουθούν να πλουτίζουν. Μέχρι τη στιγμή που οι εκατομμυριούχοι αρχίζουν να αντιδρούν και οι δύο πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με συγκλονιστικές αλλαγές.

 

BULLET TRAIN (NETFLIX)

Το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς σε μια ανεξέλεγκτη, συναρπαστική διαδρομή στη σύγχρονη Ιαπωνία είναι το “Bullet Train”, από τον σκηνοθέτη του” Deadpool 2”, David Leitch, σε σενάριο Zak Olkewicz .
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Joey King, Johanna Watts, Karen Fukuhara, Andrew Koji, Aaron Taylor- Johnson, Logan Lerman, Michael Shannon, Zazie Beetz, Sandra Bullock, Brad Pitt.

Στην ταινία ο Brad Pitt υποδύεται τον Ladybug, έναν κάπως κακότυχο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του ειρηνικά μετά από σειρά αποτυχιών και ταξιδεύει με ένα ιαπωνικό τρένο υψηλής ταχύτητας από το Τόκιο στη Μαγιόρκα. Η μοίρα, όμως έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντίπαλους από όλη την υφήλιο, όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς. Έτσι βάζει σκοπό του να βρει έναν τρόπο να κατέβει από το τρένο.

 

DEMETER: Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ (COSMOTE TV)

Αμερικάνικη ταινία τρόμου του 2023 σε σκηνοθεσία του Andre Ovredal και σενάριο των Bragi F. Schut, Zak Olkewicz, & Bram Stoker. Η ταινία είναι βασισμένη μονάχα σε ένα κεφάλαιο, στο  «Ημερολόγιο του Καπετάνιου» από το κλασικό μυθιστόρημα του Bram Stocker «Dracula».
Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: David Dastmalchian, Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham, Chris Walley, Jon Jon Briones, Javier Botet, Nikolai Nikolaeff και Stefan Kapicic.

H ιστορία τοποθετείται στη ρωσική σκούνα, Demeter, που ναυλώθηκε για να μεταφέρει ιδιωτικό φορτίο – είκοσι τέσσερα αγνώστου προελεύσεως κιβώτια – από τα Καρπάθια όρη στο Λονδίνο. Η ταινία αφηγείται τα περίεργα γεγονότα που έπληξαν το καταραμένο πλήρωμα όσο προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο ωκεάνιο ταξίδι τους, κυνηγημένοι κάθε νύχτα από μια τρομακτική παρουσία. Όταν το πλοίο έφτασε τελικά στον προορισμό του ήταν ρημαγμένο χωρίς ίχνος του πληρώματος.

 

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ -UPGRADED-(PRIME VIDEO)

Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί του 2024 σε σκηνοθεσία Carlson Young και σενάριο των Christine Lenig, Justin Matthews, Luke Spencer Roberts. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε σαν μια  σύγχρονη εκδοχή της Σταχτοπούτας στο Χόλυγουντ όπως το “Pretty Woman” και το “Devil Wears Prada” .

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Camila Mendes, Archie Renaux, Marisa Tomei, Lena Olin, Anthony Head, Thomas Kretschmann, Gregory Montel, Rachel Matthews, Fola Evans-Akingbola, Aimee Carrero, Adrew Schulz, Saoirse- Monica Jackson.

Η Ana μια φιλόδοξη ασκούμενη στον κόσμο της τέχνης, εντυπωσιάζει την προϊστάμενη της, Claire, εντοπίζοντας ένα λάθος σε μια δημοπρασία. Ωστόσο, οι βοηθοί της Claire σαμποτάρουν το ταξίδι της Ana στο Λονδίνο. Η συνάντησή της Άννας με έναν πλούσιο άνδρα, τον William, οδηγεί σε μια σειρά από παρεξηγήσεις, με την Ana να προσποιείται ότι είναι καλλιτεχνική διευθύντρια. Παρά τα ψέματα, η Ana και ο William έρχονται κοντά.  Η εξαπάτηση της Ana αποκαλύπτεται και την οδηγεί στη απόλυση, αλλά κερδίζει τον σεβασμό της Catherine. Η ειλικρίνεια της οδηγεί σε μια επιτυχημένη δημοπρασία και αναζωπυρώνει τη σχέση της με τον William αφού εκείνος φτάνει απροσδόκητα στα εγκαίνια της γκαλερί της.

 

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ – HEART OF THE HUNTER (NETFLIX)

Η νοτιοαφρικανική κατασκοπευτική ταινία που σκηνοθετείται από τον Mandlakayise Walter Dube του βραβευμένου με SAFTA (Silverton Siege) σηματοδοτεί μια μοναδική προσθήκη στον αφρικάνικο κινηματογράφο βασισμένη στο ομώνυμο επιτυχημένο μυθιστόρημα του Deon Meyer.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι: Bonko Khoza, Connie Ferguson, Masasa Mbangeni, Tim Theron, Peter Butler, Deon Coetzee, Sisanda Henna, Boleng Mogotsi, Nicole Fortuin, Milan Murray, Wanda Banda και Connie Chiume.

Η πλοκή ακολουθεί τον Zuko Khumalo, έναν άνθρωπο που το θανατηφόρο παρελθόν του έρχεται να του χτυπήσει την πόρτα, ενώ ζει μια ευτυχισμένη ζωή με την οικογένεια του στην ύπαιθρο. Αναγκασμένος να βγει από την ήρεμη συνταξιοδότησή του, o Khumalo, θα πρέπει να παλέψει για τη δημοκρατία της χώρας του, κρατώντας την οικογένεια του υπό την προστασία του. Έτσι ξεκινάει μια τελική αποστολή 72 ωρών που έχει ως στόχο να παραδώσει τα λύτρα για τον απαχθέντα φίλο του, έχοντας να αντιμετωπίσει έναν στρατό ασφαλείας που αναπτύχθηκε για να τον σταματήσει και έναν διαβολικό διπλό πράκτορα που πλησιάζει επικίνδυνα στην ανάληψη της απόλυτης εξουσίας.

 

 

Ζήσε την απόλυτη εμπειρία εικόνας και ήχου επιλέγοντας μια 8K Smart TV. Η διασκέδαση, η συγκίνηση, η επικοινωνία και η χαλάρωση στο απόγειο, με ζωντανά χρώματα, ρεαλιστικό ήχο και υψηλές ταχύτητες. Άλλαξε μια για πάντα το σαλόνι σου με τον Κωτσόβολο, τον Νο1 προορισμό για το Σπίτι σου.

Μπορείς να δεις ακόμη